Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas MTB jaunatnes izlase pirmo reizi startēs Eiropas čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas MTB jaunatnes izlase pirmo reizi startēs Eiropas čempionātā
Latvijas jaunatnes izlases MTB braucēji. Foto: LRF.

Šajā nedēļā Zviedrijas pilsētā Huskvarnā norisināsies Eiropas jaunatnes čempionāts kalnu riteņbraukšanā jeb MTB. Pirmo reizi sacensībās startēs arī Latvijas izlase.

Latvijas izlases sastāvā Eiropas jaunatnes čempionātā ir pieci sportisti, kuri čempionātam kvalificējās pēc iekšējās atlases. To paveica četri puiši un viena meitene.

Vienīgā meitene, kas kvalificējās Eiropas jaunatnes MTB čempionātam, ir šī gada Latvijas U14 čempione MTB krosā un individuālajā braucienā šosejā Samanta Celitāne (Garām ejot MTB), kura dominējusi arī pusaudžu braucienā "Vivus.lv MTB maratona" seriālā šogad un pērn. Viņa startēs W14 grupā.

Komandā ir vēl viens U14 grupas čempions MTB krosā un medaļnieks individuālajā braucienā (sudrabs) - Mārtiņš Ice, VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS. Būs arī Latvijas ar viņu kopā būs ar M16 grupas pārstāvji un Latvijas čempionāta MTB krosā trīs medaļnieki - uzvarētājs Haralds Strādnieks, Velo Saldus/ Goldingen CT, otrās vietas ieguvējs Alvis Pivors, Velo komanda Ogre, kurš ziemā labi startēja slēpošanā un biatlonā, un bronzas medaļnieks Alvils Pētersons, NN Sporta klubs/ RRS. Sacensībās startēs arī U14 grupas vicečempions Ralfs Zaļeskis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija