Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu un junioru šosejas riteņbraucējiem panākumi sacensībās Polijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu un junioru šosejas riteņbraucējiem panākumi sacensībās Polijā
Latvijas juniori un jaunieši. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Aizvadītās nedēļas nogalē Polijas kausa izcīņās sacensībās lieliski sevi apliecināja Latvijas jauniešu šosejas riteņbraukšanas izlases sportisti, izcīnīdami divas uzvaras un vairākas otrās, kā arī trešās vietas. Tāpat uz goda pjedestāla kāpa arī “Dobeles dzirnavnieks FeelFree/” juniori.

No piektdienas līdz svētdienai Polijas pilsētā Grudziadzē norisinājās trīs Polijas kausa izcīņas sacensības šosejas riteņbraukšanā jauniešu un junioru grupu sportistiem. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas U17 jauniešu izlase un trenera Daiņa Rituma vadītā “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komanda ar diviem Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņiem – Filipu Lucēviču un Klāvu Milču un Dobeles sporta skolas puišiem.

Pirmajā divās dienās notika kritērija braucieni, kam tālāk sekoja apvienotais jauniešu un junioru grupas brauciens. Pirmajā sacensību dienā jauniešu sacensībās latvieši pēc rūpīgas collu kontroles iziešanas tika nostādīti pašās beigās. Tas neliedza mūsu puišiem visai ātri nonākt priekšā un kurināt ļoti augstu tempu. Viss vainagojās ar sekmīgu atrāvienu.

Solo vadībā devās Georgs Tjumins, kamēr sekotāju vidū tempu bremzēja Helvijs Kancers. Lieliski braucošais Tjumins savu vadību nosargāja līdz finišam, izcīnot sev ilgi kārotu uzvaru. Otro vietu ieguva Polijas čempions, kamēr labāko trijnieku, veicot lielisku finiša spurtu, noslēdza Helvijs Kancers. Ikdienā abi sportisti pārstāv “Murjāņu Sporta ģimnāziju/ Rīgas Riteņbraukšanas skolu”. Junioru konkurencē trešo vietu tikmēr izcīnīt izdevās Filipa Lucēvičam, bet pie punktiem tika arī Klāvs Milčs.

Dienu vēlāk sekoja nākamais kritērija brauciens. Jauniešos Latvijas izlases puišiem padevās sekmīgs sākums, pēc kura trīs mūsu puiši bija atrāvušies kopā ar Polijas čempionu. Distancē gan tika pieļauta taktiska kļūda, kas vainagojās ar poļa uzvaru. Otro vietu ieguva Georgs Tjumins, bet trijnieku noslēdza Marks Jākobsons. Junioriem tikmēr trijnieku noslēdza Klāvs Milčs.

Svētdien notikušajā apvienotajā grupas braucienā Latvijas jauniešu izlase pēc tam, kad kritienu piedzīvoja Helvijs Kancers, koncentrējās uz to, lai finiša spurtam tiktu maksimāli labi ievilkts Arvīds Logins. Darbs tika paveikts atzīstami. Arvīds spraigā cīņā piekāpās trīs labākajiem junioriem un finišēja ceturtajā vietā. Viņš tādējādi bija ātrākais no jauniešu grupas sportistiem, par to arī atsevišķi tiekot apbalvots. Pārējā komanda strādāja tikai Arvīda labā, cīņā par augstām vietām neiesaistoties. No junioriem ātrākais bija Klāvs Milčs, finišējot nedaudz aiz Arvīda muguras.

Daiņa Rituma trenētie juniori turpinās sacensības Polijā, bet jaunieši pārcēlušies uz Beļģiju, lai tur aizvadītu vēl divas vietējās sacensības, gatavojoties Austrijas daudzdienai. Jauniešu izlases sastāvā bez jau izceltajiem brauc arī - Toms Strēlis un Ričards Hansons - kuri paveica lielisku darbu komandas labā.

Imantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija