Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands piecu dienu sacensības Francijā noslēdz kopvērtējuma 12. vietā

Agris Suveizda

Neilands piecu dienu sacensības Francijā noslēdz kopvērtējuma 12. vietā
Krists Neilands. Foto: Israel – Premier Tech/Scanpix

LETA. Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien Francijā piecu dienu velobraucienu "Etoile de Besseges - Tour du Gard" (UCI kat.2.1) noslēdza kopvērtējuma 12. pozīcijā.

Sacensības noslēdzās ar 10,66 kilometrus garu individuālo braucienu Alesā, pēdējos nepilnus trīs kilometrus braucot pret kāpumu. Visātrāk šo distanci - 15 minūtēs un 25 sekundēs - veica Toma Skujiņa komandas biedrs, dānis Madss Pēdersens ("Trek-Segafredo").

Vēl labāko trijniekā bija divi britu riteņbraucēji no "Ineos Grenadiers" Džošua Tārlings un Bens Talets, kuri zaudēja attiecīgi desmit un 11 sekundes. Neilands ("Israel-Premier Tech") bija vienu minūti un sešas sekundes lēnāks, kas deva 27. vietu, bet Skujiņš ar vienas minūtes un 13 sekunžu deficītu bija 42. vietā.

Kopvērtējumā uzvarēja amerikānis Neilsons Pauless ("EF Education-EasyPost"), kurš citu "Trek-Segafredo" komandu pārstāvošo dāni Matīasu Skelmūsi apsteidza tikai par vienu sekundi. Neilands zaudēja divas minūtes un 54 sekundes, izcīnīja 12.vietu un tika pie desmit UCI punktiem, kamēr Skujiņš atpalika 21 minūti un 41 sekundi, ieņemot 68.vietu.

Skujiņam šīs bija sezonas pirmās sacensības, bet Neilands pirms nedēļas startēja Marseļas Lielajā balvā, izcīnot piekto vietu. "Etoile de Besseges - Tour du Gard" sacensības tiek aizvadītas kopš 1971.gada. Pērn Skujiņš šī brauciena kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu.

Izmantotie resursi:
LETA