Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms pasaules čempionātā olimpiskajā krosā finišē 33. vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Blūms pasaules čempionātā olimpiskajā krosā finišē 33. vietā
Mārtiņš Blūms. Foto: LRF.

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Andorā finišēja 33. vietā UCI MTB pasaules čempionātā olimpiskā (XCO) krosa disciplīnā. Par čempionu kļuva Dienvidāfrikas pārstāvis Alans Haterlijs.

Laika apstākļu prognozes par spēcīgiem nokrišņiem un negaisu, lika pasaules čempionāta organizatoriem noslēdzošo sacensību dienu ne tikai sākt agrāk, bet arī saīsināt veicamo apļu skaitu. Kā izrādījās jau pēc sacensībām, prognoze nepiepildījās.

Vīru elites XCO krosā Mārtiņš Blūms startēja no konkurētspējīgas starta pozīcijas. Pats distances sākums arī Mārtiņam ļāva atrasties vadošo braucēju pulkā, tomēr turpinājums neizvērtās tik sekmīgs kā plānots. Mārtiņš, lai arī darīja visu no sevis iespējamo, līderu piedāvāto tempu turēt nevarēja. Pēc sekmīgi aizvadītās XCC krosa, kurā tika gūta desmitā vieta, šodien kājas tika ātras nebija.

Finišu Mārtiņš sasniedza 33. vietā. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 14 minūtes un 54 sekundi. Par jauno čempionu kļuva olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Alans Haterlijs no Dienvidāfrikas Republikas. Viņš tuvāko sekotāju un XCC krosa čempionu Viktoru Korecki no Francijas pārspēja par 22 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja olimpiskais čempions Toms Pidkoks, kurš finišēja 39 sekundes aiz uzvarētāja. Blūms uzvarētājam zaudēja 5 minūtes un 3 sekundes.

Pērn Blūms pasaules čempionātā XCC distancē finišēja sestais, bet XCO distancē ierindojās 11.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija