Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Tiesāšanas kauns boksā - nepelnīti iedota uzvara krievam, atņemta kazaham

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tiesāšanas kauns boksā - nepelnīti iedota uzvara krievam, atņemta kazaham
Jevgeņijs Tiščenko (pa labi) šai vakarā saņēma daudz sitienu no Kazahstānas boksera Vasilija Levita
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs aizvadīts otrs fināls svara kategorijā līdz 91 kilogramam. Zelta medaļu ieguva Krievijas bokseris Jevgeņijs Tiščenko, kamēr dominējušajam Kazahstānas sportistam Vasilijam Levitam bija jāsamierinās ar sudrabu.

Ceļā uz finālu Krievijas bokseris Jevgeņijs Tiščenko pārspēja brazīlieti, itāli un uzbeku, savukārt Kazahstānas bokseris Vasilijs Levits tika galā ar ķīnieti (nokauts), maurīcieti un kubieti.

Finālā Levits boskēja ievērojami aktīvāk nekā augumā garākais Tiščenko, kurš darbojās no aizsardzības. Otrā raunda otrajā pusē Levits kļuva vēl agresīvāks, bet pavisam nospiedošs pārsvars Kazahstānas sportistam piederēja noslēdzošajā trešajā raundā.

Sitiens pēc sitiena (kaut jāatzīst, ka daudzi sitieni bija pa tukšo), līdz Levits pāris reizes caursita Tiščenko aizsardzību un arī pārsita krievam uzaci. Iespējams, tieši tas glāba Tiščenko no nokdauna vai nokauta, jo tiesnesis apturēja cīņu un lika krievu bokseri apārstēt, kas ļāva Tiščenko smagā brīdī atvilkt elpu.

Tomēr arī pēc šīs piespiedu pauzes pēdējā minūtē uzbruka Levits un, skanot gongam, reti kuram bija šaubas, ka Levits šo cīņu uzvarējis. Uz to norādīja pat Krievijas TV komentētāji. Tomēr par pārsteigumu daudziem, tiesneši uzvaru atdeva Tiščenko. Zālē sākās svilpšana un ūjināšana, bet Levits arēnu pameta šūpojot galvu.

Izsvilpšana turpinājās arī apbalvošanās ceremonijā, taču kazahs Levits mēģināja apklusināt publiku, žurnālistiem šādu rīcību skaidrojot ar bokseru solidaritāti - sak, jebkurš bokseris, kurš iziet ringā, ir pelnījis cieņu. Tas gan netraucē sociālajos tīklos un citviet izteikt savas domas ne vien parastajiem līdzjutējiem, bet arī žurnālistiem, boksa ekspertiem, boksa blogu veidotājiem un pat citiem bokseriem - visi ir vienisprātis, ka tiesnešu lēmums ir bijis apkaunojums.

Bokss, svara kategorija līdz 91kg, vīrieši

VSportistsValsts
1.J.TiščenkoKrievija
2.V.LevitsKazahstāna
3.R.TulaganovsUzbekistāna
E.SavonsKuba

Piedalījās 18 sportisti

Izcīnītās medaļas boksā

VValstsZSBKopā
1.Uzbekistāna1001
Krievija1001
3.Kolumbija0101
Kazahstāna0101
5.Kuba0022
6.ASV0011
Uzbekistāna0011

Sadalīti 2 no 13 medaļu komplektiem

Pēdējo OS laureāti boksā, vīriešiem, svara kategorijā līdz 91kg

OSZeltsSudrabsBronza
2012O. Usiks (Ukraina)K. Ruso (Itālija)T.Pulevs/T. Mamadovs
2008R. Čakhijevs (Krievija)K. Ruso (Itālija)O. Akosta/D. Vailders
2004O. Solisss (Kuba)V. Zujevs (Baltkrievija)M. Elsajeds/N. al Šami


  +7 [+] [-]

, 2016-08-16 03:15, pirms 8 gadiem
Skumji, ko lai saka, ja skatās par tiesāšanu , par labu krievam tad laikam nekas nemainīsies uz labo pusi !

  +6 [+] [-]

, 2016-08-16 04:03, pirms 8 gadiem
Boksā tiesāšana vispār nav perfekta. Šo cīņu neskatījos bet tādi sūdi notiek bieži. Boksa federācijai kaut ko ir jādara.

  +6 [+] [-]

, 2016-08-16 04:10, pirms 8 gadiem
Tīra tiesnešu vaina, akmens OS vadības dārziņā!

 +11 [+] [-]

, 2016-08-16 04:13, pirms 8 gadiem
Utainie cūkas nopirka tiesnešus

  +6 [+] [-]

, 2016-08-16 06:20, pirms 8 gadiem
Tur tiesāja boksa lielvalstu pārstāvji - Īrija, Kolumbija un vēl kāda valstiņa.

  +7 [+] [-]

, 2016-08-16 08:19, pirms 8 gadiem
Pirmstam lietoja dopingu, tagad uzpērk tiesnešus. Vatesgalvas laikam nekad nemainīsies

     [+] [-]

, 2016-08-16 08:35, pirms 8 gadiem
Manuprāt boksā vispār tā tiesāšana ir salīdzinoši vienkārša, tur nemaz nav daudz vietas "improvizācijai"
Slēpts komentārs: aizermans
Slēpts komentārs: chupa86
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: xxmazinjaaxx

     [+] [-]

, 2016-08-16 09:46, pirms 8 gadiem
Bļāviens un šitais teikums: " līdz Levits pāris reizes caursita Tiščenko aizsardzību un arī pārsita krievam uzaci" kā var kautko tādu uzrakstīt var padomāt, ka Levits tā uzsita, ka pārsita uzaci, bet to, ka viņi klinčā ar galvām sasitās un tā to uzaci pārsita autors aimirsa pieminēt, laikam autors nemaz nav redzējis cīņu

  +5 [+] [-]

, 2016-08-16 09:48, pirms 8 gadiem
xxmazinjaaxx rakstīja: utainais cuka uzvareja godigi,vienkarsi sanemies,un atzisti,ka vins bija stipraks!!es to cinu skatijos,un netiri cinijas kazahu bokseris.un neviens par labu netiesas krieviem,vini tikai mekle,lai iegaztu krievus,bet krievi cinas,,,askiriba no musu svarcelaja,kurs pat savu svaru nepacela.nozelojami,ka necinas lidz galam
O, iemacījies latviski rakstīt. Malacis. Tikai nevajag rakstīt murgus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-08-16 10:06, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Interesanti, vai Novickis vispār skatījās šo cīņu? Vai nebija par vēlu? Rīt tomēr bija jāskrien uz darbu bankā. Tā diemžēl vienmēr ir, kad pusprofesionālie žurnālisti mēģina spriest par lietām, kuros viņiem ir maza saprašana.
Nu, viņam vēl ir saprašana. Bet putinososu troļļiem, ieskaitot tevi, saprašanas nav vispār. Tikai visu laiku kladzināt ka Rinkevičs ir zilais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-16 11:29, pirms 8 gadiem
Nebārsim Edmundu!
Viņš ņems vērā un augs arī boksā.
Svarcelšanā viņš ļoti apmierinoši rakstīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-16 13:02, pirms 8 gadiem
Noskatījos cīņu. Mans rezumē - žurnālists neorientējas noteikumos un raksta muļķības uz analoģisku tvītu pamata. Par cīņu: "Kazahu cīkstonis zaudēja krievu bokserim".
Secinājumi: Levita izpildījumā grūstīšanās ar boksa elementiem. Brīnums ka tiesnesis nenoņēma vairākus punktus cīņas gaitā.
Par Tiščenko - galīgi neizmantoja auguma pārsvaru un kājās bija lēns, tomēr manā skatījumā tīro sitienu (kurus arī skaita tiesneši) veica vairāk.

     [+] [-]

, 2016-08-16 14:06, pirms 8 gadiem
Pareizi ir vispirms vajag noskatīties cīņu tad rakstīt objektīvi nevis pakļauties politizēto troļlu neobjektīvajiem viedokļiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-16 14:43, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Piekrītu. Autors tiešām maz saprot no boksa. Tišenko ļoti labi aizsargājās, un vairākums kazaha sitienu bija pa cimdiem. Es skatījos maču, vizuāli tiešām škita, ka bija KAZ pārsvars, tomēr atkārtojumos varēja redzēt, ka neko viņš tur netrāpa.Tišenko maz kustina galvu aizsargājoties, jo viņam ir auguma pārsvars, viņam pietika salikt kopā cimdus. 3.raundā izlaida dažus bīstamus sitienus, taču saņēmās un beigās pierādīja sevi.
gruti tev piekrist. tisenko zaudeja, bet uzvaru tik un ta atdeva vinam. labi, novicki tu vari nosaukt par neprasu boksa, bet vai par tadu var nosaukt elvi mihailenko??? ari vins doma ka kazahs uzvareja. palasi te: РИО. БОКС. День 10 - Fighter Elvis Promotion

     [+] [-]

, 2016-08-17 23:24, pirms 8 gadiem
atradushi par ko cepties,Mairim nedod cinju