Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Mutko: "Krievijas sporta panākumu spēks ir valsts pieejā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mutko: "Krievijas sporta panākumu spēks ir valsts pieejā"
Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko
Foto: AP/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, gaidot nākamās nedēļas notikumus, cenšas saglabāt optimismu un akcentē valsts nozīmi krievu sportistu panākumos.

Vitālijs Mutko: "Krievijas sporta panākumu spēks ir valstiskā pieejā materiāli tehniskās bāzes izveidē. Tas, protams, dod rezultātu. Kādam tas nepatīk, taču taisnībai ir jāuzvar. Mums visiem jānomierinās un jāatgriežas tiesiskajā laukā. Katram cilvēkam ir savs dopinga stāsts. Krievija ir varena lielvalsts, un sports - mūsu valsts prioritāte. Tas dod stimulu masu fiziskās kultūras un sporta attīstībai visā valstī."

18. jūlijā gaidāms tā saucamais Maklarena ziņojums, ar ko tiks publiskoti izmeklēšanas rezultāti par Krievijas iespējamo dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. 19. jūlijā Starptautiskā arbitrāžas tiesa (CAS) lems par 67 krievu vieglatlētu iespējām startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Mēs saprotam, kas būs 18. jūlija ziņojumā. Varam gaidīt jaunas apsūdzības, ka dopings tiek atbalstīts valstiskā līmenī. Bet tas taču nav iespējams. Nav pamatojuma mēģinājumam mūs apsūdzēt valstiskā atbalstā dopingam. Esam mierīgi, jo mums nav nekā slēpjama. Kāpēc šis ziņojums tiks publiskots tieši tagad? Tā ir iespēja ietekmēt tiesu [CAS lēmumu]. Pastāvīgās apsūdzības ietekmē arī sportistu noskaņojumu. Viņi četrus gadus gatavojās olimpiskajām spēlēm," norāda krievu sporta ministrs.

Krievijas dopinga skandāli atstājuši nelielu ietekmi uz krievu medaļu perspektīvām - pērnā gada oktobrī "Gracenote" jeb "Infostrada Sports" aģentūras eksperti prognozēja 70 godalgas un 3. vietu medaļu ieskaitē, savukārt tagad prognozē 63 godalgas, kas valstu kopvērtējumā tāpat dod trešo pozīciju.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-07-16 14:06, pirms 8 gadiem
Satīriķis

  -2 [+] [-]

, 2016-07-16 14:35, pirms 8 gadiem
Valsts neatbasta bet valsts atbalsta.URLAS👇

  +1 [+] [-]

, 2016-07-16 15:46, pirms 8 gadiem
Nestāsti, Mutko, cik mēs tīri un balti. No melnas mutes šādi vārdi pat īsti baltos nomelno.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-16 16:07, pirms 8 gadiem
Ahā, beidzot atzinās! Materiāli tehniskās bāzes izveide - lasi: nelegālas slieces un visādas mahinācijas ar starta laikiem renes sporta veidos. Nevis dopinga vietā, bet gan papildus dopingam.