Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

IAAF prezidents: "Gribētos, lai Getlins būtu diskvalificēts uz mūžu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

IAAF prezidents: "Gribētos, lai Getlins būtu diskvalificēts uz mūžu"
Džastins Getlins - sezonas līderis 100m sprintā
Foto: Kirby Lee / usatoday.com

Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) prezidents Sebastians Ko atzīst, ka Krievija pievīla savus sportistus, līdz ar to tika piemērota kolektīvā atbildība. Viņaprāt, dopinga atkārtotas lietošanas gadījumā vajadzētu piešķirt diskvalifikāciju uz mūžu, taču vieglatlētikā šobrīd tas nav iespējams.

Par dopingu divreiz sodītais sprinteris Džastins Getlins (ASV) varēs piedalīties Rio spēlēs, bet divkārtējā olimpiskā čempione Jeļena Isinbajeva (Krievija) netiek pielaista. Vai tas ir godīgi? "Krievija pievīla savus sportistus. Tā bija milzīga izgāšanas, nespējot uzraudzīt un aizsargāt šos sportistus. Mēs vēlamies atjaunot viņu tiesības, taču jāpārliecinās, lai būtu īstais brīdis, nodrošinot vienlīdzīgas konkurences apstākļus," situāciju skaidro IAAF prezidents.

Krievu dopinga skandālu atmaskotāja, 800m skrējēja Jūlija Stepanova saņēma zaļo gaismu no IAAF, taču SOK viņu nepielaida Rio spēlēm. Tikmēr par dopingu divreiz sodītais amerikānis Džastins Getlins varēs piedalīties. "Ja sportists ir gatavs pacelt galvu virs margām un palīdzēt, mums tas ir jāatbalsta, taču olimpiskās spēles ir SOK pasākums," norāda vieglatlētikas pasaules vadītājs Sebastians Ko. "Getlins drīkst startēt, viņam jābūt tām pašām tiesībām, kas ir citiem sportistiem. Man gan gribētos, lai viņš būtu diskvalificēts uz mūžu, taču patlaban tas nav iespējams."

2004. gada olimpiskais čempions un 2016. gada sezonas līderis 100m sprintā Džastins Getlins: "Es saņēmu sodu un izlaidu nepieciešamo laiku. Kad man nebija nekā, smagi strādāju un no pašas apakšas veicu visu ceļu. Cilvēki vēlas piekārt birkas, bet nevēlas saprast un uzzināt stāstu. Citiem jāpārtrauc būt par tiesnešiem, zvērinātajiem un bendēm, ļaujot strādāt sistēmai."

12. augustā sāksies Rio spēļu sacensības vieglatlētikā. Kā jau ziņots, Krieviju pārstāvēs tikai tāllēcēja Darja Kļišina, citi plānotie 67 krievu vieglatlēti nepiedalīsies, jo iestājusies kolektīvā atbildība par daudzajiem dopinga skandāliem.

Izmantotie resursi:
reuters.com
rsport.ru
ap.org

  +1 [+] [-]

, 2016-08-11 18:57, pirms 8 gadiem
Ļaujiet strādāt Sistēmai! nevis stedzieties nosodīt!
Jā, un žēl ka ASV nespēja nosargāt savu sportistu, un viņš iekrita 2 reizes un izcieta uzlikto sodu! - Bet nevienu jau neinteresē skumjais stāsts!