Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Rīgas iedzīvotājiem un viesiem pieejami sporta laukumi un stadioni

Rīgas iedzīvotājiem un viesiem pieejami sporta laukumi un stadioni
Foto: Z.Zālmanis

Tā kā 2013. gads Rīgā pasludināts par „Rīgas Sporta gadu”, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus piedalīties Rīgas sporta gada aktivitātēs – tautas sporta sacensībās un pasākumos, kā arī ikdienas fiziskām aktivitātēm izmantot izglītības iestāžu sporta laukumus, jaunizveidotos mini futbola laukumus un citas pilsētas sporta centru sniegtās iespējas.

„Rīgas Sporta gada” sacensību un citu aktivitāšu piedāvājumā iekļauti tādi sporta pasākumi, kuri rīdziniekiem jau kļuvuši par labu sportisku tradīciju, kā arī daudzas sporta aktivitātes, kas paredzētas plašam iedzīvotāju lokam, sākot no bērniem un beidzot ar senioriem. Informācija par sacensību un sporta pasākumu plānu, norises laiku un organizatoriem pieejama interneta vietnē: sports.riga.lv - Jaunumi

Rīdzinieki var nodarboties ar ikdienas fiziskajām aktivitātēm, neiesaistoties organizētos sporta pasākumos, jo bez maksas var izmantot Rīgas izglītības iestāžu sporta laukumus, tajos esošās nestandarta vingrošanas konstrukcijas, kā arī 35 mini futbola laukumus. Iedzīvotāji laipni gaidīti arī jaunizveidotajos sporta stadionos: Rīgas Ostvalda vidusskolā (Dammes iela 20), sporta centrā „Ķengarags” (Maskavas ielā 273), Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā (Parādes ielā 5c), reģionālajā sporta centrā „Sarkandaugava” (Sarkandaugavas ielā 22/24). Šos stadionus var izmantot bez maksas tajā laikā, kad nenotiek organizēti sporta treniņi vai sacensības. Turklāt dažos centros, piemēram, reģionālajā sporta centrā „Sarkandaugava” un Sporta un aktīvās atpūtas centrā (Uzvaras bulvārī 15) ir pieejama arī inventāra noma.

Joprojām turpinās arī organizētas sporta aktivitātes skolu sporta laukumos, kur bērni un jaunieši var apgūt un arī pilnveidot iemaņas dažādos sporta veidos, piemēram, tenisā, badmintonā un lakrosā, kā arī piedalīties sporta spēlēs un saņemt profesionāla pedagoga konsultācijas vingrošanas pamatelementiem, kurus skolēni varēs turpmāk pielietot arī ikdienā. Informācija par organizētajām sporta aktivitātēm skolu stadionos pieejama interneta vietnē: sports.riga.lv - Jaunumi sadaļā „Aktuāli”.

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde,
RD IKSD sabiedrisko attiecību vadītāja

     [+] [-]

, 2013-06-25 15:48, pirms 11 gadiem
Nez vai Arkādijas viegatlētikas skrejceļu ar kādreiz varēs izmantot ne Arkādijas sportisti?