Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Izcīnīts Rīgas kauss loka šaušanā telpās

Jānis Pārums

Izcīnīts Rīgas kauss loka šaušanā telpās
Eduards Lapsiņš

Svētdien, 2. decembrī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstam notika loka šaušanas sacensības Rīgas kauss telpās (Riga Indoor Cup 2012). Sacensībās piedalījās 110 dalībnieki no sešām valstīm - Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Holandes.

Sacensības sākās ar kvalifikāciju vingrinājumā 2x18m olimpiskā un kompaktloka klasei vīriešu un sieviešu konkurencē un pēc kvalifikācijas rezultātiem sportisti tika sakārtoti turnīrcīņu tabulā, bet tradicionālā loka šāvēji sacentās vingrinājumā IFAA Indoor round šaujot no 20 jardu attāluma. Olimpiskā loka šāvēji turnīros cīnījās pēc setu sistēmas – šaujot trīs bultas sērijā un saskaitot rezultātu. Uzvarētājs sērijā iegūst divus setpunktus, neizšķirta rezultāta gadījumā katrs sportists iegūst pa punktam, bet visa cīņa norit līdz 6 punktiem maksimāli piecās sērijās. Ja rezultāts setos ir neizšķirts 5-5, tad tiek šauts shoot off – uzvarētājs ir tas, kurš šaujot vienu bultu trāpa to tuvāk mērķa centram. Kompaktloka klasē cīņa noritēja skaitot kopā iegūto rezultātu 5 sērijās pa 3 bultām (maksimāli 150 punkti).

Olimpiskā loka klasē sievietēm līdz finālam tika un par Rīgas kausu cīnījās četras Latvijas sportistes, mazajā finālā par trešo vietu Rimma Matvejeva pieveica Oksanu Jurčenko ar rezultātu 7-1, bet Marina Rjabkova uzvarēja Aneti Kreicbergu (6-2) iegūstot pirmo vietu un Rīgas kausu.

Ļoti sīva cīņa notika vīru konkurencē, kur uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Ivo Lipste, kurš ar rezultātu 6-4 pieveica Māri Lapiņu, bet Rīgas kausu saņēma Eduards Lapsiņš, kurš ar shoot off pieveica Jāni Apsīti (6-5).

Kompaktloka klasē sievietēm pirmo vietu ar viena punkta pārsvaru izcīnīja Jūlija Oļeksejenko aiz sevis atstājot Jeļenu Babiņinu no Lietuvas (143-142), bet cīņā par trešo vietu ar 141 punktiem pret 137 Jeļena Oļeksejenko pieveica Agati Zālīti.

Arī vīri ar komapktlokiem cīnījās sīvi un arī šeit uz pjedestāla augstākās vietas stājās lietuvietis Valerijus Deņisovas ar 148 pret 142 pieveicot Kasparu Elertu, bet lietuvietis Vladas Šigauskas apšāva Pāvelu Šatravu cīņā par trešo vietu (147-143).

Tradicionālo loku konkurencē, kur uzvarētāji tika noteikti pēc vingrinājumā iegūto punktu summas, vīriešu konkurencē pirmo vietu ieguva Armands Vilisters aiz sevis atstājot lietuvieti Arnoldu Jurgaiti un Krievijas pārstāvi Leonīdu Lancetovu, bet sieviešu konkurencē vistrāpīgākā bija Agate Zālīte uzvarot Olgu Svridovu no Krievijas un Kristīni Šilkinu.

Par godu Latvijas loka šaušanas federācijas 50 gadu jubilejai, nākamā gada 6.jūlijā Daugavas stadionā tiks organizētas Rīgas kausa un federācijas jubilejas sacensības, kurām savu atbalstu jau paudis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Sacensības organizēja Latvijas Loka šaušanas federācija ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Sīkāka informācija par sacensībām atrodama Riga CUP 2012

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Loka Šaušanas federācijas preses sekretāre Agate Zālīte