Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Eži/EK Sistēmas'' otro reizi sezonā pieveic Valmieras ''Fēnikss''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Eži/EK Sistēmas'' otro reizi sezonā pieveic Valmieras ''Fēnikss''
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Latvijas čempionāta spēlē regbijā-15 ''Eži/EK Sistēmas'', spēlējot savā laukumā, otro reizi sezonā pieveica Valmieras ''Fēnikss'' komandu ar rezultātu 32:21 (13:0).

Mača trešajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Ingus Aivars, nogādājot bumbu ieskaites zonā. Nākamos punktus kādai no komandām izdevās gūt tikai pirmā puslaika vidū, kad ''Eži/EK Sistēmas'' pārsvaru ar piezemējumu dubultoja Markuss Lagunovičs, savukārt piecas minūtes vēlāk soda sitienu realizēja Matīss Zicāns. Pēc spēlētām 40 minūtēm - 13:0 par labu laukuma saimniekiem.

Jau pašā otrā puslaika sākumā Valmieras komandai piecus punktus atguva Adrians Lovkins, bet precīzu realizāciju trāpīja Rodžers Purmalis. Spēles 50. minūtē viesiem deficītu izdevās samazināt līdz minimumam, kad bumbu aiz mājinieku gala līnijas ienesa Kristaps Bērze. Mirkli vēlāk Rodžera Purmaļa otrais trāpītais realizācijas sitiens jau ļāva vadībā izvirzīties viesiem - 13:14. Tomēr mača turpinājumā ''Eži/EK Sistēmas komandai padevās 19 bezatbildes punktu izrāviens, kas arī ļāva nodrošināt panākumu.

63. minūtē piezemējumu guva Rolands Zvirgzdiņš, bet precīzi realizācijas sitienu izpildīja Matīss Zicāns. Pēc trīs minūtēm Andris Klimovičs ar piezemējumu atjaunoja divciparu pārsvaru laukuma saimniekiem, savukārt mača izskaņā pirmo piezemējumu guva ''Eži/EK Sistēmas'' jaunpienācējs Emīls Zerafims un realizācijas sitienu trāpīja Matīss Zicāns. Mača pēdējā minūtē septiņu punktu gājiens padevās Valmieras ''Fēnikss'' pārstāvjiem, ar piezemējumu izceļoties Kristapam Bērzem un realizāciju trāpot Rodžeram Purmalim, tomēr tas nespēja glābt no zaudējuma. ''Eži/EK Sistēmas'' izcīnīja uzvaru ar 32:21 (13:0), otro reizi sezonā apspēlējot Valmieras ''Fēnikss'' komandu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar trāpītu soda sitienu un divām realizācijām bija Matīss Zicāns, bet pa piezemējumam Ingum Aivaram, Markusam Lagunovičam, Rolandam Zvirgdziņam, Andrim Klimovičam un Emīlam Zerafimam. Valmieras ''Fēnikss'' komandā divreiz ar piezemējumu izcēlās Kristaps Bērze, savukārt viens piezemējums Adrianam Lovkinam. Trīs precīzas realizācijas trāpīja Rodžers Purmalis.

Labākie spēlētāji:
Bruno Brods - ''Eži/EK Sistēmas''
Toms Zirnis - Valmieras ''Fēnikss''

Kristaps Staņa, Valmieras ''Fēnikss'' galvenais treneris:
"Sasteidzām savas izspēles, nokavējām pretinieku izspēles. Šī bija spēle, ko zaudējām neizmantoto iespēju dēļ. Šajā sezonā parādās iezīme, ka atdodam iniciatīvu otrā puslaika vidū un atgūstam otrā puslaika beigās, parasti, nedaudz par vēlu. Rezultātu tablo būtu devis iespēju spēlētājiem pieņemt pareizākus lēmumus. Noskaņojums nobruka straujāk par reālo rezultātu un tas bija jānokomunicē man. Trenera vaina, ka nenovirzīju informāciju par reālo rezultātu laukumā esošajiem lēmumu pieņēmējiem - kapteinim un līderu kolektīvam. Spēka maiņas netika pie iespējām sevi pierādīt, vajadzēja dot viņiem vairāk spēles laika. Viss liecina par to, ka treneris zaudēja šo spēli."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija