Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Rullis:"Nešaubījāmies par uzvaru, tāpēc maksimāli taupījām spēkus Baltijas Top līgas spēlei"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rullis:"Nešaubījāmies par uzvaru, tāpēc maksimāli taupījām spēkus Baltijas Top līgas spēlei"
Mārics Rullis (no labās). Foto: RK "Livonia".

Pēc vakar vakarā Upesciemā uzvarētās pusfināla spēles Latvijas čempionātā regbijā-15 “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis, norādīja, ka pamatuzdevums ar uzvaru un iekļūšanu finālā ir izpildīts un ka centušies maksimāli taupīt spēkus sestdien gaidāmajai ļoti svarīgai spēlei Baltijas Top līgā ar titulēto Lietuvas komandu “Baltrex”.

Iepriekš ziņojām, ka ceturtdien vakarā savās mājās ļoti labajā Upesciema stadionā regulārā turnīra līderkomanda “Baltic XL/Livonia” Latvijas čempionāta pusfināla spēlē regbijā-15, kā jau to varēja gaidīt, samērā viegli ar 79:3 (55:0) pārspēja Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, revanšējoties par “Livonia” otrās komandas zaudējumu ceturtdaļfinālā un sasniedzot gaidīto finālu.

“Saskaņā ar noteikto pusfināla spēle ar “Lāčiem” mums bija jāizspēlē līdz šā mēneša beigām. Ņemot vērā Baltijas Top līgas spēles, nebija citu datumu kā šī ceturtdiena, kas sanāk divas dienas pirms spēles Baltijas Top līgā pret titulēto Šauļu “Baltrex”. Ņemot vērā noteikumus, mēs nevarējām rotēt vai ņemt spēlētājus no otrās komandas. Bija jāsabalansē sastāvs, jo šajā spēlē bez primārā – uzvaras izcīnīšanas – būtisks moments bija maksimāli pataupīt spēkus šīs sestdienas ļoti svarīgajai spēlei pret “Baltrex””, uzsver RK “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis.

“Līdz ar to centāmies pēc iespējas nenoslogot Baltijas Top līgas spēlētājus, lai pirms sestdienas ļoti atbildīgās spēles pret Šauļu klubu "Baltrex" viņi varētu pataupīties, spēlējot saudzīgāk un iztērējot mazāk spēkus,” norāda regbija speciālists.

“Uzdevumu izpildījām un iekļuvām Latvijas čempionāta finālā. Jāteic, ka “Lāči” nebija atveduši savu stiprāko sastāvu, citādi viņi būtu izrādījuši sīvāku pretestību,” atzīst Mārcis Rullis.

Līdz ar to finālā “Baltic XL/Livonia” tiksies ar “Miesniekiem”, kuri otrā pusfināla spēlē uzvarēja Valmieras “Fēniksu”. Fināls jāizspēlē līdz septembra vidum, bet par datumu komandas vēl vienosies, jo līdz septembra vidum noritēs vēl Baltijas Top līgas pamatturnīra spēles.