Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā regbijā "Eži" sakauj "Lāčus"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā regbijā "Eži" sakauj "Lāčus"
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Pagājušajā nedēļas nogalē Ķekavā Sporta kluba "Bultas" stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vicelīderi RK "Eži" ar 61:0 pārspēja mājiniekus RK "Lāči/MŪKU SALA".

Pagājušajā spēlē septembra vidū turnīra tabulas ceturtajā vietā esošā RK “Eži” komanda apspēlēja vicelīderus RK “Livonia”. Lai pacīnītos par bronzu ar Valmieras “Fēnikss”, kuri ir 5 punktus priekšā, ežiem noslēdzošajā spēle ar lāčiem bija vajadzīga uzvara ar lielu starpību, lai nopelnītu nepieciešamos 5 punktus.

Lai arī gala rezultāts bija graujošs, tomēr spēles sākums par to neliecināja. Pēc spēlētām 25 minūtēm rezultāts bija tikai 0:7 viesu labā, jo ar piezemējumu bija izcēlies Ingus Aivars, bet realizācijas sitienā precīzs bija Matīss Zicāns. Noslēdzošajās puslaika 15 minūtēs vēl divi piezemējumi (Dāvis Krēziņš un Artjoms Šubins) un precīzs viens realizācijas sitiens Zicāna izpildījumā, tādējādi pārtraukumā ejot 0:19 “Eži” komandas labā.

Arī otrā puslaika sākumā lāči braši turējās, ļaujot pretiniekiem veikt tikai vienu piezemējumu un realizācijas sitienu (abi Zicāna izpildījumā), tāpēc spēles 55.minūtē rezultāts bija 0:26. Atlikušajām 25 minūtēm “Lāči/MŪKU SALA” komandai spēka vairs nepietika, “Eži” regbistiem veicot vēl piecus piezemējumus (Mihails Tumins, Vadims Galajevs, Dāvis Akmeņkalns, Filips Mudulis, Emīls Zerafims) un tikpat realizācijas sitienus (visus piecus realizēja Zicmanis), tādējādi beigu rezultātam esot 0:61. Otrā puslaika vidū neiztika arī bez asumiem, dzeltenās kartītes nopelnot Robertam Ašmanim un Dāvim Krēziņam.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Aleksis Eglītis mājiniekiem un Mihails Tumins visiem.