Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 regbija-7 izlasei sudrabs Sudraba līgā un vēsturiska ceļazīme uz augstāko divīziju

Agris Suveizda

Latvijas U18 regbija-7 izlasei sudrabs Sudraba līgā un vēsturiska ceļazīme uz augstāko divīziju
Latvijas U18 regbija-7 izlase. Foto: Vojcehs Šimaņskis

Latvijas U18 puišu izlase nupat kā bija devusies uz Zombku pilsētu Polijā, kur aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas čempionāts Trofejas divīzijā jeb Sudraba līgā un izcīnīja otro vietu, informē Latvijas Regbija federācija.

PretinieceRezultāts
Austrija46:0
Serbija40:5
Moldova40:0
Rumānija10:14
Polija17:12 (pusfināls)
Rumānija12:19 (fināls)

Latvijas izlases izcīnīta otrā vieta Eiropas čempionāta ir vēsturisks panākums Latvijas U18 izlasei regbijā-7. Nākamgad pirmoreiz Latvijas vēsturē būs iespēja spēlēt Eiropas augstākajā divīzijā ar 12 labākajām regbija izlasēm – Čempionāta divīzijā.

Dāvids Židelis, komandas kapteinis: "Komanda ir lieliska, džeki ir viena liela ģimene “viens par visiem un visi par vienu”. Noskaņojums un attieksme bija profesionāla, visi zināja uz ko ejam un to paveicām. Emocijas, labi pavadītais laiks un kopīgie momenti paliks man atmiņā uz visu mūžu. Šī komanda paveica milzīgu darbu pirms turnīra un tas ļoti labi atspoguļojās sasniegtajā rezultātā.”

Ruslans Sosnars, jaunākais spēlētājs un komandas MVP: “Šis ir mans pirmais šāds starptautiskais turnīrs, tāpēc no tā guvu daudz emociju. Turnīrs bija ļoti spilgts, un es to atcerēšos visu mūžu, īpaši to, kā cīnījāmies visās spēlēs! Šī komanda uz visiem laikiem paliks manā sirdī! Šis turnīrs visiem deva lielu pieredzi un parādīja, uz ko esam spējīgi. Tas pierādīja, ka varam ne tikai spēlēt, bet arī uzvarēt!! Es pateicos katram no puišiem, kuri bija kopā ar mani šajā turnīrā, jo bez jums tas viss nebūtu noticis.”

Elmārs Šefanovskis, komandas galvenais treneris: “Uzskatu, ka puiši diezgan profesionāli pārslēdzās no spēles uz spēli, jo pirmās spēles bija pret ļoti vājiem pretiniekiem. Līdz augstvērtīgam regbijam vēl ir jātrenējas, un to mēs arī turpināsim darīt. Lielākā daļa komandas paliek arī uz nākamo ciklu. Gribu pateikt lielu paldies klubiem, kuri sagatavoja šos spēlētājus. Kā arī vecākiem, kas ļauj nodarboties ar šo foršo sporta veidu. Ir redzams, ka mēs esam uz pareizā ceļa Latvijas regbijā, ko parāda pēdējā laika sasniegumi.”

Kārlis Vents, komandas menedžeris, federācijas prezidents: “Katru gadu, braucot uz U18 sacensībām, nekad nevar zināt kādi būs pretinieki, cik labi sagatavoti un spēcīgi, jo komandas mainās gadu no gada. Mums bija visaugstākās ekspektācijas, jo mēs zinājām, ka mums ir ļoti labi puiši, kuriem ir pieredze gan pieaugušo čempionātos, gan viņi arī pēdējos gados ir bijuši vadošie spēlētāji savās komandās, U16 un U18 čempionātos. Treneris Elmārs Šefanovskis bija izdarījis fantastisku darbu, lai kolektīvs būtu uz viena viļņa – lai mēs zinātu, kā aizsargāties un uzbrukt. Arī pēc minimāla rumāņu pārsvara atzīšanas fināla spēlē, galvas netika nokārtas. Mēs sapratām, ka esam paveikuši fantastisku darbu, un mums ir iespēja pirmo reizi spēlēt augstākajā līgā nākamgad.

Man, kā vadītājam, ir jāsaka, ka daudzi jo daudzi cilvēki no citām federācijām turnīra laikā nāca klāt un teica – ka mums ir redzams cits līmenis atšķirībā no viņiem, ka mēs esam favorītu komanda. Ar to Latvijas regbijam vajadzētu lepoties. Ir lietas klubos, ko treneri noteikti dara pareizi, ka mums šādi puiši izaug. Svarīgākais - lai mums sistemātiski ir šādi spēlētāji, kuri var pārstāvēt Latvijas izlasi. Tas ir kopīgs darbs. Šī noteikti ir motivācija treneriem, klubiem, spēlētajiem gatavoties, lai varētu aizvest puišus uz labākajām U18 Eiropas sacensībām un noturēties Čempionāta divīzijas līmenī uz ilgāku laiku. Varbūt tuvākajā laikā būs iespēja uztaisīt Eiropas "Top 12" komandu turnīru Latvijā. Tas būtu liels sasniegums un panākums visam Latvijas regbijam. Liels paldies visiem kuri iesaistījās, atbalstīja un skatījās!"

Izlases sastāvs:
Jānis Cepurītis, Ruslans Sosnars, Dāvis Gabriels Juškus, Gļebs Vorobjovs (visi RK “Livonia”), Artis Konutis, Rihards Pluškevics, Edvards Benķis, Dāvids Židelis (kapteinis, visi RK “Mītava”), Gabriels Ķirsis, Kristiāns Teležņikovs (abi RK “Baldone”), Edžus Žvibulis (RK “Eleja”), Ervīns Riekstiņš (RK “Eži”), Oskars Vītoliņš (RK “Miesnieki”), Elmārs Šefanovskis (galvenais treneris), Kaspars Jakušs (fizioterapeits), Kārlis Vents (menedžeris).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Regbija federācija