Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bigaram 14 punkti, "Lions" pārspēj DĀR izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Bigaram 14 punkti, "Lions" pārspēj DĀR izlasi
Ovens Farels liek punktu mačam ar precīzu soda sitienu, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien tika izspēlēta pirmā Britu un īru "Lauvu" tūres galvenās sērijas spēle pret DĀR izlasi un tajā ar 22:17 pārāka izrādījās viesu komanda.

Lai arī Britu salu apvienotā izlase, kas zināma kā "Lions" komanda, Dienvidāfrikas Republikā uzturas jau labu laiku un ir arī aizvadījusi vairākas spēles gan pret vietējiem klubiem, gan pret DĀR A izlasi, tieši šodien tika dots starts galvenajai maču sērijai – trīs cīņām pret DĀR pirmo komandu.

Šī sērija bija gaidīta vairāku iemeslu dēļ, jo, pirmkārt, ilgu laiku vispār nebija skaidri zināms vai "Lions" tūre pa DĀR notiks un, ja notiks, tad kādā formātā, jo Covid-19 pandēmija skāra arī šī pasākuma norisi kā globāli (spēles notiek bez klātienes skatītājiem), tā arī jau rīkojot mačus, jo jau tūres laikā bija jāmaina tās kalendārs. Otrkārt, protams, katra "Lauvu" tūre, kas notiek reizi četros gados, ir īpaša, bet šoreiz tā notiek pret esošajiem Pasaules kausa ieguvējiem. Visbeidzot, treškārt, abas nometnes, kā "Lions", tā arī DĀR, vēl pirms sērijas sākuma apmainījās ar dažādām replikām, kas lika domāt, ka gluži apmierināti ar saviem pretiniekiem un to uzvedību viņi nav.

Spēles pirmajā puslaikā galvenie varoņi bija DĀR, kuri pēc spēlētām 40 minūtēm atradās vadībā ar 12:3. Par to gan viņi var pateikties Handrē Polardam, kurš vairākkārtīgi bija precīzs no soda sitienu pozīcijām. Kopumā gan pirmā spēles daļa pagāja cīņā, jo abas vienības saprata, ka sērijas pirmais mačs var būt ārkārtīgi svarīgs, tā kā, ļoti iespējams, noteiks tās turpmāko norisi.

Otrā puslaika sākumā tika gūts arī mača pirmais piezemējums, kad pēc veiksmīgas koridora izspēles un tam sekojošā mola veiklāks par visiem izrādījās Britu salu komandas uzbrucējs Luks Kovens-Dikijs. Šajā brīdī rezultāts kļuva vairs tikai 12:10 par labu mājniekiem, tāpēc viņiem bija jārīkojas un viņi arī rīkojās.

Tiesa, ar pirmo piegājienu gūt piezemējumu viņiem neizdevās, jo Vilija le Rū noslēgtajā ātrajā uzbrukumā tika fiksēta paša le Rū kļūda, jo viņš atradās priekšā Lukanjo Āmam, kad viņš paspēra bumbu uz priekšu. Tiesa, ilgi DĀR "Antilopēm" līdz piezemējumam nebija jāgaida, jo burtiski pāris minūtes vēlāk ātro uzbrukumu noslēdza Fafs de Klerks.

Iespējams, ka nobīstoties no rezultatīvās spēles gaitas, t.i., saprotot ar ko tas viss var beigties, komandas atkal kļuva piesardzīgākas un punkti krājās vien no soda sitieniem un, jāsaka uzreiz, tikai "Lions" komandai, kad Dens Bigars vispirms samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet vēlāk arī izvirzīja viesus vadībā. Pēdējo precīzo sitienu, jau mača pašā izskaņā, realizēja laukumā uz maiņu nākušais Ovens Farels.

Britu salu "Lions" un Dienvidāfrikas Republikas izlašu maču sērija turpināsies 31. jūlijā, bet noslēgsies ar maču 7. augustā.

"Lions" pret DĀR izlasi, 1. mačs

Britu un īru "Lauvu" tūre pa DĀR, 2021. gads

DatumsPretiniekiRezultāts
03.07.Lions56:14
07.07.Sharks54:7
10.07.Sharks71:31
14.07.DĀR A13:17
17.07.Stormers49:3
24.07.DĀR22:17
31.07.DĀR
7.08.DĀR

     [+] [-]

, 2021-07-24 23:34, pirms 3 gadiem
Piedod par kārtējo jautājumu regbija sadaļā, šoreiz tas ir ne pa tēmu. Negribas pašam meklēt youtube video, bet jautāšu specam - cik populārs Argentīnā ir regbijs? Vai izlases mājas spēles un Argentīnas klubu spēles ir labi apmeklētas? Man vnk Argentīna ir no tām man simpātiskajām izlasēm, kurām vēlu labus panākumus PK. Man nesimpatizē neviena no pārējām Rugby Championship izlasēm.

     [+] [-]

, 2021-07-25 00:33, pirms 3 gadiem
Vēl bonusam 2.jautājums par Argentīnas regbiju. Cik labs šiem ir regbijs-7, jo paskatījos, ka šie spēlēs vīriešu OS turnīrā?

     [+] [-]

, 2021-07-25 05:59, pirms 3 gadiem
Lielajā rugbītī maradoniešu ir septītie. Šis sporta veids pie viņiem ir ļoti populārs, ne velti par to kvēli fanoja pats dievrocis Diego. Turklāt atrasties rangā augstāk par Skotiju un Velsu (kas bija līdere pirms PK) pats par sevi ir dižs sasniegums,

https://www.world.rugby/tournaments...

Septītniekā argentīnieši ir samērā labi, taču ne tik, cik lielajā. Vienu reizi (2003. -2004.) izcīnīta trešā vieta, visādi citādi šajā sadaļā dominē All Black, Fidži un DĀR.

https://en.wikipedia.org/wiki/World...

P.S. Jurk Miņinam nav vaļas, jālūrē krickets.

     [+] [-]

, 2021-07-25 06:32, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Lielajā rugbītī maradoniešu ir septītie. Šis sporta veids pie viņiem ir ļoti populārs, ne velti par to kvēli fanoja pats dievrocis Diego. Turklāt atrasties rangā augstāk par Skotiju un Velsu (kas bija līdere pirms PK) pats par sevi ir dižs sasniegums,

https://www.world.rugby/tournaments...

Septītniekā argentīnieši ir samērā labi, taču ne tik, cik lielajā. Vienu reizi (2003. -2004.) izcīnīta trešā vieta, visādi citādi šajā sadaļā dominē All Black, Fidži un DĀR.

https://en.wikipedia.org/wiki/World...

P.S. Jurk Miņinam nav vaļas, jālūrē krickets.
Es nejautāju par Argentīnas panākumiem PK, jo zinu, ka šie 2 no pēdējiem 3 turnīriem ir tikuši pusfinālā. Precīzu vietu pasaules rangā nezināju gan, taču arī tas man neinteresēja, jo zināju, ka šie tur ir augstu.

     [+] [-]

, 2021-07-25 18:24, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Piedod par kārtējo jautājumu regbija sadaļā, šoreiz tas ir ne pa tēmu. Negribas pašam meklēt youtube video, bet jautāšu specam - cik populārs Argentīnā ir regbijs? Vai izlases mājas spēles un Argentīnas klubu spēles ir labi apmeklētas? Man vnk Argentīna ir no tām man simpātiskajām izlasēm, kurām vēlu labus panākumus PK. Man nesimpatizē neviena no pārējām Rugby Championship izlasēm.
"Argentīnas regbijs" ir tikpat plašs apzīmējums kā "Argentīnas futbols", t.i., uz TOP mačiem, protams, ka nāk un fano kā traki, uz pārējiem - kā nu sanāk.

Turklāt, jāsaprot, ka regbijs kopumā ir amatieru sports un tur nav tādu lielu čempionātu. Jā, izlase, jā, bija "Jaguares" iekš Super Rugby, tagad DAmerikas čempionāts, taču lielu turnīru nav, tāpēc lielas un koncentrētas intereses visa gada garumā arī nav.