Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ķekavas "Miesnieki" jauno regbija sezonu sāk ar uzvaru pār "Ežiem", panākums arī "Fēniksam"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ķekavas "Miesnieki" jauno regbija sezonu sāk ar uzvaru pār "Ežiem", panākums arī "Fēniksam"
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Pagājušajā nedēļas nogalē 2022. gada Latvijas čempioni “Miesnieki/Ķekava” regbisti ar uzvaru sākuši jauno sezonu regbijā-15. Pie pirmās uzvaras otrajā spēlē šajā sezonā tikuši arī Valmieras "Fēnikss".

Svētdien Ozolnieku vidusskolas stadionā “Miesnieki/Ķekava” regbisti rezultatīvā spēlē ar 69:24 pārliecinoši pieveica pērnās sezonas bronzas medaļas ieguvējus “Ežus”, kaut arī pēc pirmā puslaika intriga saglabājās.

Spēles toni jau no spēles pirmajām minūtēm diktēja pagājušā gada čempioni. Spēles 20. minūtē miesnieki jau bija vadībā ar 21:0. "Eži" regbistu spēli vienmēr ir raksturojusi pašaizliedzīga cīņa, neskatoties uz pretinieka tituliem un spēku samēriem. Pirmā puslaika otrais nogrieznis to arī pierādīja - "Eži" veica divus piezemējumus, kā arī Matīsa Zicāna sekmīga realizācijas un soda sitienu izpilde komandai ļāva iekrāt 17 punktus. Līdz ar to miesnieki atradās vadībā ar 14 punktu pārsvaru - 31:17, bet pirms piezemējuma puslaika pašā izskaņā “Miesnieki/Ķekava” komandai bija tikai deviņu punktu pārsvars.

Lai nu kā, tomēr spēles otrajā puslaikā miesnieki atguva savu spēles stilu un spēja to pilnībā uzspiest "Ež"i regbistiem, dominējot Ozolnieku stadionā un beigās svinot pārliecinošu uzvaru. Gandrīz pusi no uzvarētājkomandas punktiem (30) guva Artūrs Alainais, kura kontā seši piezemējumi. Savukārt ežu rindās rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Matīss Zicāns, kurš bija precīzs visos trijos realizācijas sitienos pēc komandas biedru veiktajiem piezemējumiem, kā arī vienā soda sitienā.

Otrā Ķekavas novada komanda – “Lāči/Mūku sala” – Latvijas čempionāta pirmajā spēlē ar 29:39 piekāpās Valmieras “Fēniksam”, kas savukārt nedēļu iepriekš bija cietis pamatīgu zaudējumu ar 7:62 pagājušā gada vicečempiniem un Baltijas Top līgas finālistiem Garkalnes klubam “Livonia”.

Spēle starp “Lāči/Mūku sala” un "Fēniksu" patiesi izvērtās interesanta. Lai gan pirmie pie punktiem tika mājinieki, pirmā puslaika pirmspēdējā minūtē Jānis Pelēcis ar precīzu soda sitienu jau vadībā izvirzīja "Lāči" regbistus - 12:15. Fēnikss stūres vīrs Kristaps Staņa pārtraukumā valmieriešiem ne tikai ļāva atelpoties, bet arī "ieslēdza citā ātrumā" - četri bezatbildes piezemējumi (trīs reizes neapturams bija Edijs Vinters, savukārt viens piezemējums Ārim Kaģim) spēles 60-tajā minūtē mājiniekus jau nostādīja puslīdz drošā vadībā - 15:34. Spēles pēdējā nogrieznī spēku samērs gan atkal izlīdzinājās. Arī "Lāči/Mūku sala" tika pie pāris piezemējumiem, tomēr panākt ieskrējušos fēniksiešus viņiem vairs neizdevās. Spēles noslēguma rezultāts - 39-29.

Jāpiezīmē, ka pirms nedēļas plānotā “Miesnieki/Ķekava” un “Lāči/Mūku sala” komandu spēle nenotika tehnisku iemeslu dēļ.

Svētdien pirms “Eži” – “Miesnieki” spēles Ozolniekos Latvijas jaunatnes čempionāta pirmā posma ietvaros sacentās Latvijas jaunie regbisti. Pirmajā posmā pie uzvarētāju tituliem tika: U10 grupā – “Livonia”/RRK, bet U12 grupā un U14 grupā – Baldone/ĶNSS.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv