Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Fēnikss" izbraukumā neļauj lāčiem tikt pie punktiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Fēnikss" izbraukumā neļauj  lāčiem tikt pie punktiem
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Lielrīgas čempionāts ieiet fināla fāzē. Pagājušajā nedēļas nogalē Ķekavas stadionā Rāmavas “Lāči” uzņēma ciemiņus no Valmieras un atzina viesu pārākumu ar rezultātu 0:59.

Spēles pirmajā puslaikā izvērtās līdzīga spēle, tomēr sportiskā veiksme bija “Fēnikss” pusē. Spēles 7.minūtē ar pirmo piezemējumu atzīmējās Valmieras numurs 15 Kristaps Bērze. Viņš arī spēles rezultatīvākais spēlētājs – 4 piezemējumi un 20 punkti. Tāpat lielisku precizitāti realizācijas sitienos demonstrēja valmieriešu 4.numurs Rodžers Purmalis – 7 precīzas realizācijas no 9.

Pirmajā puslaikā arī mājiniekiem bija pāris iespējas veikt piezemējumus, kā arī gūt punktus no soda sitiena, tomēr katrā spēles epizodē Lāčiem nedaudz pietrūka, lai atklātu rezultātu. Spēles pirmajās 40 minūtēs “Fēnikss” 15.numuram Kristapam Bērzem divi piezemējumi, savukārt Rodžeram Purmalim divas precīzas realizācijas un pārtraukumā dodoties rezultāts 0:19 viesi vadībā.

Otrajā puslaikā viesi no Valmieras aizvien vairāk dominēja abās laukuma pusēs un tas arī uzpaudās spēles rezultātā – “Fēnikss” veica vēl 7 bezatbildes piezemējumus. Spēles noslēguma rezultāts – 0:59.

Rāmavas Lāču treneris Uldis Bautris spēli komentē šādi: “Pirmajā puslaikā parādījām ļoti cienījamu spēli. Vēlos uzslavēt savu komandu, jo pirmajā puslaikā spēle bija līdzīga. Mums bija iespējas gūt punktus un noturēties spēlē, bet pietrūka veiksmes un meistarības. Otrajā puslaikā fiziski nolūzām, jo spēlē nevarēja piedalīties vairāki pamatsastāva spēlētāji un mums nācās spēlēt bez maiņām.”

Rezultatīvākie “Valmieras Fēnikss” komandā: Kristaps Bērze – 25 punkti, Rodžers Purmalis – 14 punkti, Lauris Freidenbergs – 10 punkti, Adrians Lovkins – 10 punkti.

Šo trešdien, 25.maijā, pulksten 18.30 vēl gaidāma pēdējā LRČ spēle (pirms fināliem), kur tiksies “Miesnieki/Ķekava” komanda ar “Eži”. Miesniekiem pašreiz divas uzvaras divās spēlēs. Ežiem divās spēlēs viena uzvara (pār RK “Fēnikss”), savukārt pirmajā spēlē piedzīvots zaudējums pret Rāmas Lāčiem, jo uz spēli komanda bija ieradusies nepilnā sastāvā.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv