Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tiek atceltas Latvijas izlases regbijā rudens cikla spēles

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tiek atceltas Latvijas izlases regbijā rudens cikla spēles
Foto: Latvijas regbija federācija.

Kā esam informējuši, Latvijas regbija izlasei Eiropas Čempionāta Konferences Divīzijas Ziemeļu grupā šoruden bija plānotas divas spēles – 30.oktobrī Baldonē ar Zviedrijas izlasi, savukārt 13.novembrī izbraukumā ar Čehijas valstsvienību. Ņemot vērā šī brīža situāciju ar Covid-19 straujo izplatību valstī un ārkārtas situācijas noteiktajiem ierobežojumiem, abas plānotās spēles tiek atceltas.

“Pēc rūpīgas iepazīšanās ar Latvijas valdības šīs nedēļas lēmumiem un Izglītības un zinātnes ministrijas burtiski šo trešdien pieņemtajiem noteikumiem, kas lockdown laikā regulē izlašu startus starptautiskās sacensībās, ir skaidrs, ka nevaram nodrošināt kvalitatīvu valstsvienības sagatavošanās ciklu un spēļu norisi. Līdz ar to, līdzīgi, kā daudzas citas Latvijas sporta sabiedrības, esam pieņēmuši lēmumu atcelt šīs spēles,” stāsta LRF prezidents Aivars Pilenieks.

“Kopējā vakcinācijas aptvere izlasē un ar komandas sagatavošanās procesiem saistītajā personu sastāvā ir virs 70%, tomēr ar to ir par maz, lai mēs varētu pilnvērtīgi trenēties, cerēt uz Latvijas regbistu uzvarām šajās spēlēs un nodrošinātu procesu valsts pieprasītajā, tā saucamajā “zaļajā režīmā”,” turpina Aivars Pilenieks.

“Ņemot vērā pieņemtos lēmumus, vedam sarunas ar Zviedrijas, Čehijas federācijām un Rugby Europe un veidojam scenārijus, lai abas spēles tiktu pārceltas uz pavasara ciklu un komanda varētu pilnvērtīgi aizstāvēt valsts krāsa,” stāsta izlases menedžeris Kārlis Vents.

“Komandas noskaņojums ir ļoti kaujiniecisks. Puiši arī individuāli trenējas ļoti aktīvi un dalās ar saviem rezultātiem. Tas vieš pārliecību, ka brīdī, kad varēsim aizvadīt spēles normālā režīmā (pavasarī), Latvijas regbija izlases gatavība būs augstā līmenī. Papildus, ziemas periodā varēsim apārstēt traumas, kas sakrājušās aktīvās sezonas laikā un pavasarī būsim vēl labāki,” stāsta izlases galvenais treneris Kristaps Staņa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija