Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" otrā komanda zaudē Baltijas čempionāta pirmajā spēlē regbijā un LK pusfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" otrā komanda zaudē Baltijas čempionāta pirmajā spēlē regbijā un LK pusfinālā
Foto: RK "Livonia".

Otrajā Latvijas kausa regbijā15 pusfināla spēlē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā pārliecinošu uzvaru pār “Sporta punkts/Livonia” ar 55:26 izcīnījuši “Eži”, tādējādi izpaliks abu “Livonia” komandu fināls. Otrā “Livonia” komanda zaudējumu piedzīvoja arī pirmajā Baltijas čempionāta spēlē, Klaipēdā ar 11:46 piekāpjoties lietuviešiem RK “Kuršiai”.

Pirmajā Latvijas kausa regbija spēlē “Livonia” pirmā komanda pārspēja “Lāčus”, bet “Livonia” otrā komanda zaudēja “Ežiem”. Tādējādi kausa finālā tiksies “Livonia” ar “Ežiem”. Otrajā pusfināla spēlē jau pēc pirmā puslaika, kur ar četriem piezemējumiem un trim precīzām realizācijām izcēlās eži, bija skaidrs, kurš pievienosies “Livonia” pirmajai komandai finālā. Pārtraukumā ejot, rezultāts bija 26:0.

Pēc pārtraukuma spēles izlīdzinājās. Otrajā puslaikā lielāko daļu neliels pārsvars bija livoniešiem, otrā puslaika 32.minūtes gūstot 26¸ kamēr pretinieks 15 punktus. Noslēdzošajās piecās minūtēs sekmīgi darbojās “Eži”, kuri guva divus piezemējumus, kas tika papildināti ar precīziem realizācijas sitieniem, tādējādi eži uzvarēja ne tikai visā spēlē (55:26), bet ar nelielu pārsvaru arī otro puslaiku (29:26).

Baltijas čempionāta pirmo spēli pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīja “Sporta punkts/Livonia”, kuriem bija grūtības ar sastāva nokomplektēšanu. “Livonia” otrajai komandai neizdevās izrādīt pretestību Klaipēdas komandai, zaudējot ar 11:46.

“Livonia” otrās komandas galvenais treneris Vilmārs Sokolovs:“Abās spēlēs bija problēma ar sastāva nokomplektēšanu. Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Komandas trenerim vajadzēja pieņemt citu lēmumu, lai rezultāts būtu savādāks. Varu teikt, ka otrajā spēlē, t.i., Baltijas čempionātā, bija labāks sniegums. Tajā spēlētāji parādīja sevi no vislabākās puses. Bija labi momenti, un spēlētāji tehniski labi izpildīja viņiem dotos uzdevumus. Nākotnē būs labāk,” piebilst Sokolovs.

Kluba vīriešu komandas menedžeris Gregors Gorohovskis pagājušās nedēļas notikumus komentē sekojoši: “Abās aizvadītajās pagājušās nedēļas spēlēs saskārāmies ar nopietnām problēmām pieejamo spēlētāju ziņā. Gan LK, gan pirmajā Baltijas čempionāta spēlē piedalījāmies ar nepilnu sastāvu, ko atspoguļo arī spēļu gala rezultāti. Neesam no “čīkstētājiem” un primāri problēmas iemeslus meklējam paši savā darbā. Šajā gadījumā jāatzīst, ka nepietiekoši produktīvi esam nostrādājuši ar otrās komandas spēlētāju piesaisti. Atzīšu, ka cerējām arī uz lielāku ieinteresētību no kluba spēlētāju puses. Problēma ir apzināta, un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai situāciju risinātu.
Vēlos uzteikt Baltijas čempionāta organizatorus un jo īpaši LRF prezidentu Kārli Ventu par iniciatīvu un jau ieguldīto darbu šīs attīstības līgas izveidē. Gan vizuāli, gan saturiski līga liekas ļoti pievilcīga un kā radīta spēlētājiem, kuriem nepieciešama papildus spēļu prakse, tiem, kuri uzsāk savas regbija gaitas, atgriežas mūsu sporta veidā pēc pauzes un jauniešu sistēmas pārstāvjiem” domu noslēdz Gorohovskis.

Nākošais kluba komandas "Sporta Punkts/Livonia" pārbaudījums mājas stadionā Upesciemā 30. augustā, plkst, 19:30, kad komanda uzņems "Baltrex" dublieru vienību no Šauļiem.