Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Edijs Džonss Anglijas izlases sastāvā neiekļauj piecus veterānus

Edijs Džonss Anglijas izlases sastāvā neiekļauj piecus veterānus
Brāļi Vunipolas pret Francijas izlases spēlētāju Šarlu Olivonu, Foto:EPA/Scanpix

Anglijas regbija izlases galvenais treneris Edijs Džonss ir nosaucis tos 45 regbistus, kas šonedēļ tiksies trīs dienu treniņnometnē, sākot gatavoties rudens pārbaudes mačiem. Starp nosauktajiem nav atrodami vairāki iepriekš par stabilām izlases vērtībām uzskatīti spēlētāji.

Edijs Džonss ir sācis aktīvu gatavošanos rudens testu mačiem, jo jau šajā nedēļas nogalē Anglijas izlase 45 vīru sastāvā tiksies triju dienu treniņnometnē. Atgādināsim, ka šoruden angļi tiksies ar Tongu, Austrāliju un Dienvidāfrikas Republiku.

Tiesa, lai arī pati triju dienu nometne nav nekas diži īpašs, Anglijas izlases treneris parūpējās par nelielu ažiotāžu, neizsaucot uz valstsvienību piecus veterānus – brāļus Mako un Biliju Vunipolas, Džeimiju Džordžu, Eliotu Deiliju, kas visi ir Londonas "Saracens" pārstāvji, kā arī Džordžu Fordu no Lesteras "Tigers".

Džordžs Fords un Bilijs Vunipola jau nespēlēja vasaras testu logā (spēlēs pret Kanādu un ASV), kad viņiem bija iedota atpūta, bet Mako Vunipolam un Džeimijam Džordžam tajā laikā bija spēles britu un īru "Lions" komandā, kas atradās tūrē pa DĀR. Viņu sniegums bija diezgan nevienmērīgs un var teikt, ka savas pozīcijas izlasē viņi arī ir zaudējuši. Vienīgi Eliots Deilijs uz izlasi nav izsaukts veselības problēmu dēļ.

Anglijā šo soli jau ir nosaukuši par radikālāko sastāva tīrīšanu Džonsa ērā, norādot, ka vienlaicīgi tas ir arī brīdinājums visiem pārējiem veterāniem, kuri nerāda savu labāko spēli. Tajā pašā laikā pats Anglijas izlases galvenais treneris nav tik radikāls, sakot, ka nevienam durvis uz izlasi nav aiztaisītas un visiem ir jācenšas sevi pierādīt nākamajos izlašu maču logos, kas līdz 2023. gada Pasaules kausam ir palikuši pieci.

Anglijas izlases sastāvs rudens testu spēlēm

Uzbrucēji: Džeimijs Bleimairs, Kalums Čiks, Luks Kovens-Dikijs, Toms Karijs, Trevors Deividsons, Alekss Dombrants, Čārlijs Īvelss, Eliss Gendžs, Džo Hejs, Džonijs Hils, Ted Hils, Maro Itodže Džeks Keninghems, Kortnijs Lovs, Luiss Lūdlams, Džordžs Mārtins, Džo Mārlers, Beno Obano, Gabriels Ogrī, Sems Railijs, Bīvens Rods, Sems Simondss, Kails Sinklērs, Vils Stjuarts, Sems Anderhils.
Aizsargi: Marks Atkinsons, Ovens Farels, Džordžs Fērbabenkss, Olijs Lorenss, Luiss Lainags, Makss Malinss, Džo Maršāns, Džonijs Mejs, Rafi Kvirks, Adams Radvens, Harijs Randals, Dens Robsons, Henrijs Sleids, Olijs Sleitholms, Markuss Smits, Fredijs Stjuards, Manu Tuilagi, Entonijs Vatsons, Bens Jangs.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.