Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Trešā LČ posmā regbijā7 U16 grupā spraiga cīņa par uzvaru starp Eleju un "Livonia/Garkalne"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trešā LČ posmā regbijā7 U16 grupā spraiga cīņa par uzvaru starp Eleju un "Livonia/Garkalne"
No kreisās: "Eži", Livonia", Eleja un Baldone. Foto: Jānis Ivanovskis

Pirms dažām dienām Baldones stadionā tika aizvadīts trešais Latvijas čempionāta regbijā-7 posms U-16 vecuma grupā, kur par uzvaru ļoti līdzīgi cīnījās “Livonia/Garkalne” un iepriekšējo divu posmu uzvarētāji Elejas JNSC komandas, beigās ar pāris punktiem spraigā spēlē uzvaru svinot elejiešiem, bet livoniešiem ar otro vietu sasniedzot šīs sezonas labāko rezultātu.

Trešajā posmā U16 grupā jauniešiem sacentās četras spēcīgākās komandas – Elejas JNSC, “Eži, “Livonia/Garkalne” un Baldone/ĶNSS. Katra komanda ar katru izspēlēja vienu spēli, tādējādi katrai komanda aizvadot pa trim spēlēm.

Iepriekšējo divu posmu otrās vietas ieguvēji “Eži” šoreiz zaudēja visās spēlēs, paliekot 4. vietā. Trijnieku noslēdza Baldone/ĶNSS, kas uzvarēja “Ežus”, bet zaudēja abām šī posma spēcīgākajām komandām, pirmo reizi tiekot trijniekā un ieņemot trešo vietu.

“Livonia/Garkalne” ar 38:12 uzvarēja “Ežus” un ar vēl lielāku rezultātu 43:7 pārspēja Baldone/ĶNSS komandu. Eleja viegli tika galā ar “Ežiem”, bet līdzvērtīgā cīņā uzveica baldoniešus – 26:14.

Posma uzvarētāja liktenis noskaidrojās “Livonia” un Elejas savstarpējā cīņā, kuru sekmīgāk iesāka livonieši, pirmajā puslaikā esot vadībā ar 19:5. Otro puslaiku veiksmīgāk nospēlēja elejieši, kuri tad beigās tomēr svinēja uzvaru ar 26:19. Līdz ar to Eleja JNSC uzara visos posmos, savukārt livonieši ar otro vietu sasniedza sezonas līdz šim labāko rezultātu.

“Turnīrs aizvadīts pozitīvā gaisotnē. Šoreiz pieteicām vienu komandu, sastāvā iekļaujot pašus labākos. Spēlētāji pārsteidza spēles sākumā pret favorītkomandu Eleju, veicot divus piezemējumus. “Livonia” puiši bija labi saspēlējušies. Neskatoties uz to, ka beigās izlaidām pārsvaru un zaudējām, esmu gandarīts par puišu paveikto. Šī spēle parādīja, ka mēs varam uzvarēt arī Eleju,” akcentē “Livonia” jauniešu komandas treneris Artūrs Baranovskis, piebilstot, ka bija nedaudz grūti pāriet no regbijs7 uz regbijs15, bet ka tagad esot jāiet tikai uz priekšu.