Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia/RRK" regbisti revanšējas un uzvar Latvijas čempionāta 4. posmā U18 jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia/RRK" regbisti revanšējas un uzvar Latvijas čempionāta 4. posmā U18 jauniešiem
Ceturtā posma uzvarētāji RK "Livonia/RRK". Foto: Jānis Ivanovskis

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Latvijas čempionāta ceturtajā posmā regbijā U18 grupā jauniešiem, uzvarot visās spēlēs, kārtējo panākumu guva un pārliecinošu uzvaru izcīnīja RK “Livonia/RRK” komanda, revanšējoties par otro vietu pagājušajā reizē un pirms noslēdzošā piektā posma piesakot ļoti nopietnas pretenzijas uz titulu sezonas kopvērtējumā.

Pirmajos divos posmos, kas norisinājās maijā un jūnijā, uzvaras svinēja RK “Livonia/RRK”, bet trešajā posmā pirmo vietu ieguva RK “Mītava”. Ja maijā izpaudās livoniešu pārākums, uzvarot mītaviešus ar 34:12, tad otrajā un trešajā posmā abu principiālo pretinieku starpā bija vērojama ārkārtīgi līdzīga cīņa. Otrajā posmā tikai pašās pēdējās spēles sekundēs RK “Livonia/RRK” ar piezemējumu spēja izraut uzvaru pār “Mītavu” ar 26:22. Savukārt trešajā posmā augusta otrajā pusē cīņā par pirmo vietu livonieši izvirzījās vadībā ar 14:0, un šķita, ka trešais tituls ir rokā, taču tā nedomāja mītavieši. “Livonia” pārsvaru neizdevās nosargāt, un “Livonia” jaunajiem regbistiem nācās piedzīvot pirmo zaudējumu šajā gadā, piekāpjoties RK “Mītava spēlētājiem ar trīs punktu starpību – 14:17.

Līdz ar to RK “Livonia/RRK” bija apņēmības pilni revanšēties, uz ko norāda arī komandas treneris Jegors Alimovs. “Pirms ceturtā posma mēs uzlikām mērķi vinnēt, tāpēc aizvadījām četru nedēļu sagatavošanas treniņu ciklu. Strādājām īpaši uz aizsardzību, kā arī uz komandas spēli uzbrukumā. Samainīju arī spēlētāju pozīcijas.”

Rīgas tehniskās koledžas stadionā sestdien Latvijas čempionāta priekšpēdējā ceturtajā posmā U18 grupā jauniešiem šoreiz piedalījās piecas no sešām komandām – “Livonia/RRK”, RK “Mītava”, Baldone/ĶNSS, Elejas JNSC, “Griežņi”/ĶNSS. Ceturto posmu izlaida RK “Eži”.

Livoniešiem izdevās spožs revanšs. Ar milzīgu starpību tika pārspēta Baldone (54:0) un Griežņi.(65:0), ar lieli pārsvaru uzveikta Eleja (29:7), kā arī izšķirošajā spēlē ar 22:12 uzvarēta Mītava. Līdz ar to “Livonia” pirmā vieta, trešo reizi šosezon tiekot pie šāda panākuma un gandrīz nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā.

Mītava šajā posmā izcīnīja uzvaras pārējās trijās spēlēs, ieņemot otro vietu. Par nelielu intrigu cīņā par trešo vietu parūpējās Baldones un Elejas spēlētāji, nospēlējot neizšķirti, un, lai noteiktu vietu turnīra tabulā, nācās skaitīt labāko punktu attiecību turnīrā, kas šoreiz izrādījās labāka Elejas komandai, attiecīgi dodot iespēju ieņemt trešo vietu. “Griežņi” komanda ierindojās 5. vietā.

Par labāko spēlētāju šajā kārtā tika atzīts Livonija/RRK spēlētājs Vladimirs Alimovs.

Noslēdzošā kārta jeb piektais posms plānots jau pavisam drīz, 30.septembrī, kad vadošās U18 jauniešu grupas regbija komandas dosies uz Ozolnieku vidusskolas stadionu, kur spraigās cīņās noslēgs 2023. gada sezonu.