Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pēdējā sezonas spēlē noskaidrojās bronzas medaļas ieguvēji LČ regbijā-15

Pēdējā sezonas spēlē noskaidrojās bronzas medaļas ieguvēji LČ regbijā-15
"Miesnieki" regbisti svin uzvaru čempionātā. Foto: Karīna Ielīte.

Pēdējā sezonas spēlē starp RK "Miesnieki" un Valmieras "Fēnikss" noskaidrojās bronzas medaļas ieguvēji Latvjas čempionātā regbijā-15. Trešo vietu, nopelnot vienādu punktu skaitu ar valmeiriešiem, ieguva "Eži regbisti.

Lai gan jau pirms pēdējās spēles bija zināms, ka par čempionāta uzvarētājiem tiks kronēti "Miesnieki", uz spēles bija likts bronzas godalgu liktenis. Kristapa Staņas (kurš šo spēli vēroja, kā skatītājs) vadītajiem "Fēnikss" regbistiem šajā spēlē bija nepieciešams gūt vismaz bonusa punktu, lai turnīra kopvērtējuma tabulā apsteigtu "Ežu" regbistus (bonusa 1 punktu spēlē komanda var gūt par zaudējumu ar 7 un mazāk punktu starpību vai par izdarītiem vairāk kā 3 piezemējumiem ne kā pretinieku komandai).

Atgādinām, ka pirms noslēguma spēles uz čempionāta trešo vietu pretendēja Valmieras "Fēnikss" un "Eži" regbisti, jo abas komandas sezonas laikā bija iekrājušas vienādu punktu skaitu. Savukārt savstarpējo spēļu statistika liecināja, ka "Eži" komanda bija guvuši par diviem punktiem vairāk, nekā "Fēnikss" (56:54).

Iepriekš ziņojām, ka "Fēnikss" savā laukumā Brenguļos līdzvērtīgi ar RK "Miesnieki" nospēlēja pirmo puslaiku, bet beigās zaudēja ar 8:45, atvadoties no šī gada bronzas godalgām, kuras nopelnīja "Eži", kuri ar zaudējumu pastarīšiem "Lāči/MŪKU SALA" sarežģīja sev uzdevumu iegūt bronzu, bet ar negaidītu "Livonia' uzveikšanu atjaunoja cerības uz 3.vietu.

Šogad Latvijas čempionātā piedalījās piecas komandas, aizvadot ar katru vienu mājas un vienu izbraukumu spēli. Līdz ar to katra komanda aizvadīja astoņas spēles. "Miesnieki" uzvarēja visās astoņās, nopelnot 38 punktus (tikai divās spēlēs neieguva bonusa punktu - aut.piez.) un pēc gada pārtraukuma atgūstot titulu. Sīkstākās spēles tika aizvadītas pret saviem principiālajiem pretiniekiem livoniešiem, kurus uzvarēja ar 26:23 un 33:20, iegūstot par uzvaru ierastos četrus punktus. Tikmēr lielākā uzvara 86:7 tika gūta pret "Fēnikss" pirmajā spēlē.

Pagājušā gada čempioni "Livonia" bez minētajiem zaudējumiem miesniekiem un vienreiz ežiem pārējās piecās spēlēs uzvarēja, turklāt sasniedzot sezonas lielāko uzvaru, kad ar 127:3 sagrāva lāčus. Livonieši ieguva 26 punktus un ieņēma stabilu otro vietu. "Fēnikss" līdzīgās cīņās apmainījās ar uzvarām ar ežiem un abas reizes uzveica lāčus.

Latvijas regbijs-15 izlases un "Fēnikss" kluba treneris Kristaps Staņa par sezonu kopumā un kluba izcīnīto 4.vietu stāsta: "Jāsaka, ka klubam dažas spēles šajā sezonā neizdevās, kā bija iecerēts, bet šeit varam vainot tikai paši sevi. Šo bonusa punktu, kurš mums bija tik ļoti nepieciešams, varējām nopelnīt vairākās spēlēs sezonas gaitā. Atstāt šo darbiņu uz pēdējo spēli ar čempionvienību nebija pats prātīgākais, ko sev piedāvāt. Apsveicu "Ežus" ar bronzu. Pelnīti. Abas mūsu savstarpējās spēles nospēlējām ļoti līdzīgi un čempionāts kopumā no sportiskā viedokļa bija ļoti aizraujošs. Jāpiemin, ka, lai gan izcīnītā 4.vieta nedod gandarījuma sajūtu, esmu ļoti priecīgs par jaunajām ģimenēm, ko dibinājuši vairāki mūsu spēlētāji, kā arī par ģimeņu pieaugumiem. Šķiet, šogad kluba spēlētāju vidū ir trīs jaundzimušie. Tātad regbijam Valmierā ir nākotne."

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv


, 2022-10-18 14:40, pirms 2 gadiem
Ar kādu dziru bērni tur laistās?
Foto: RK "Livonia".
2

"Baltic XL/Livonia" izcīna otro pārliecinošo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Sestdien Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā15 RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia” ar pārliecinošu rezultātu 72:5 pārspēja Valmieras “Fēnikss”, tiekot pie otrā panākuma un sarūpējot valmieriešiem otro zaudējumu
RK "Livonia" (tumšos tērpos) pret RK "Eži". Foto: RK "Livonia".
1

"Livonia" otrā komanda pārliecinoši pārspēj "Ežus" un izcīna pirmo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Pagājušajā nedēļas nogalē Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ļoti pārliecinoši ar 79:17 pārspēja nepilnā sastāvā spēlējošos “Ežus”, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā un saglabājot cerības uz bronzu.
Foto: RK "Livonia" (balti melnie) pret RKĢ. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"Livonia" un Eleja sekmīgākie Latvijas jaunatnes čempionāta 3. posmā regbijā

Pagājušajā sestdienā, 25. maijā, "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta trešajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās, kas norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, sekmīgāko posmu šajā gadā aizvadīja RK “Livonia”, kas bija trijniekā visās trijās grupās – uzvara un divas otrās vietas. Arī Eleja visās grupās ieguva godalgotas vietas – uzvara un divas trešās vietas.