Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna tiek pie vēsturiskas un lielākās uzvaras pār Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna tiek pie vēsturiskas un lielākās uzvaras pār Velsu
Foto:AFP/Scanpix

Argentīnas regbija izlase vakardien, spēlējot Kārdifas "Millenium Stadium" arēnā, nodemonstrēja lielisku sniegumu, kas ļāva pieveikt Velsas izlasi ar 33:11.

Turpinoties starptautiskā regbija jūlija testu maču logam, Argentīnas regbija izlase vakardien turpināja un arī noslēdza savu viesošanos pie Eiropas izlasēm, aizvadot otro cīņu pret Velsas izlasi. Atgādināsim, ka divos iepriekšējos mačos viņiem bija uzvara pār Rumāniju un neizšķirts cīņā pret velsiešiem.

Jāsaka, ka jau pirmajā abu komandu spēlē bija redzams, ka "Los Pumas" šiem mačiem ir gatavāki, lai gan, nevar arī aizmirst, ka Velsa šajā vasarā spēlē novājinātā sastāvā, tā kā tās lielākās zvaigznes ir izsauktas uz britu un īru "Lions" komandu, kas pašlaik atrodas tūrē pa Dienvidāfrikas Republiku.

Tiesa, ja pirmajā spēlē mājnieki vēl spēja spēli novest līdz neizšķirtam, tad otrajā spēlē par neizšķirtu viņi varēja vien sapņot, jo, kā šādos gadījumos saka, Argentīnas izlase spēlēja vienkārši citos ātrumos, bet paši velsieši pārāk bieži kļūdījās un pārkāpa noteikumus.

Vienīgais, ko šajā spēlē velsieši spēja izdarīt – pirmie gūt piezemējumu, spēles astotajā minūtē izceļoties Ovenam Leinam, taču jau pēc trim minūtēm Matiass Moroni atbildēja ar to pašu un Argentīnas izlases rindās vēl ar piezemējumiem izcēlās Tomass Kubeli un Pablo Matera. Jāpiebilst, ka Matera guva piezemējumu arī pirmajā abu komandu spēlē. 18 punkti arī Nikolā Sančeza kontā, kurš vakar vakarā bija perfekts, vārtos raidot visus septiņus sitienus, ko mēģināja izpildīt.

Šis panākums Argentīnas izlasei ir ļoti svarīgs un arī vēsturiski nozīmīgs, tā kā šī ir pirmā uzvara pār Velsu kopš 2012. gada (26:12), kā arī šī ir vēsturiski lielākā uzvara pār Velsas izlasi, jo līdz šim lielākā rezultāta starpība abu komandu mačos, kas noslēgušies ar Argentīnas uzvaru bija 18 punkti (2006. gadā). Ne mazāk svarīgs fakts ir tas, ka Argentīnas regbija izlasei šī ir pirmā uzvarētā testa maču sērija kopš 2007. gada.

Tāpat vakar vakarā tika aizvadītas vēl divas starptautiskā regbija cīņas, kas gan vairāk attiecas uz Britu salu "Lions" komandas tūri.

Tā pati "Lauvu" izlase tikās ar Keiptaunas "Stormers" un tika pie pārliecinošas uzvaras ar 49:3. Lai arī Britu salu izlase guva septiņus piezemējumus, lielākā punktu raža tika savākta otrajā puslaikā. Jāatzīmē, ka šajā spēlē laukumā devās velsietis Aluns Vins Džonss, nākot uz maiņu 57. mača minūtē. Tāpat "Lions" rindās debitēja tikko no Anglijas izlases izsauktais Markuss Smits, kurš izcēlās ar septiņiem precīziem realizācijas sitieniem.

Savukārt par šīs spēles labāko regbistu tika nosaukts "Lons" komandas uzbrucējs Luks Kovans-Dikijs, kura kontā bija arī piezemējums.

Savukārt dažas stundas pirms šī mača, turpat Keiptaunā, maču aizvadīja DĀR otrā izlase un Pretorijas "Bulls" komanda. Jāatgādina, ka, lai arī šī DĀR izlase ir saņēmusi "A" indeksu, kas norāda uz to, ka komandā spēlē rezervisti, vietējā regbija savienība šo komandu izmanto, lai iespēlētu regbistus pirms paredzētās triju maču sērijas pret "Lions" komandu.

Pirmajā mačā, kā zināms, DĀR A izlase tika galā ar "Lions" komandu un, tā kā dienvidāfrikāņu sastāvā bija 11 Pasaules kausa čempioni, šo cīņu nosauca par neoficiālo testa maču, bet vakardien izlase zaudēja "Bulls" vienībai ar 14:17.

Interesanti, ka "Bulls" izšķirošo izrāvienu veica īsi pirms mača beigām, divu minūšu laikā gūstot divus piezemējumus un realizējot vienu sodu, kas viņiem ļāva no 0:14 panākt jau pieminēto rezultātu.

Var teikt, ka starptautiskā testu regbija arēnās šis vasaras maču logs ir teju vai noslēdzies, jo nu ir palikušas tikai četras spēles. Britu salu "Lions" komanda trīsreiz tiksies ar DĀR pirmo izlasi, bet Jaunzēlande un Austrālija 7. augustā izspēlēs 2021. gada Bledislo kausa izcīņas pirmo cēlienu.

Vasaras testu spēles

MājniekiViesiRezultāts
Jaunzēlandes U20Kuka salas73:0
JaunzēlandeFidži60:13
AustrālijaFrancija33:30
DĀR ABulls14:17
VelsaArgentīna11:33

Britu un īru "Lauvu" tūre pa DĀR, 2021. gads

DatumsPretiniekiRezultāts
03.07.Lions56:14
07.07.Sharks54:7
10.07.Sharks71:31
14.07.DĀR A13:17
17.07.Stormers49:3
24.07.DĀR
31.07.DĀR
7.08.DĀR