Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija 7 izlase Sopotā 8. vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas regbija 7 izlase Sopotā 8. vietā
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Latvijas valstsvienība regbijā 7 izcīnījusi astoto vietu Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas turnīrā, kas aizvadītās nedēļas nogalē risinājās Polijas pilsētā Sopotā.

Eiropas čempionātā piedalās 30 komandas, kas līdz 13. jūnijam katra būs piedalījusies divos kvalifikācijas turnīros, kādu pavisam ir seši. Atkarībā no ieņemtās vietas katrā turnīrā tiek piešķirti punkti, lai pēc tiem noteiktu tās 11 komandas, kas kopā ar Krieviju, kas pagājušajā gadā uzvarēja finālturnīrā Hannoverē (Vācija), 10. un 11. jūlijā Maskavā sacenstos finālturnīrā.

Sopotā Latvija startēja A grupā un sestdien ar 0:38 zaudēja Itālijai, ar 7:14 Čehijai un ar 12:38 Ukrainai. Sacensību turpinājumā svētdien Latvija ar 26:5 uzvarēja Ungāriju. Tādējādi mūsu valstsvienība A grupā ierindojās ceturtajā vietā un iekļuva pusfinālā cīņā par 5. līdz 8. vietai. Pretī Latvijai stājās B grupas trešās vietas ieguvēji – Lietuva.

Diemžēl spēlē pret dienvidu kaimiņiem tika piedzīvots zaudējums ar 7:29. Mačā par septīto vietu turnīrā Latvijai nācās mēroties spēkiem ar Beļģijas valstsvienību. Arī šajā cīņā piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 12:14 un galarezultātā izcīnīta astotā vieta.

Latvijas regbija 7 valstsvienības galvenā trenera Ulda Bautra komentārs: ''Turnīrā Sopotā palikām astotajā vietā, ar kādu arī bijām izlikti pirms sacensībām. Šis rezultāts mani īsti neapmierina, jo mums bija jāizcīna vismaz septītā vieta. Ja mēs spētu ierindoties vēl augstāk, tad es varētu puišus paslavēt. Lielāko darbu laukumā paveica izlases pieredzējušie spēlētāji Viktors Silvoniks, kurš bija atbraucis mums palīgā no Nīderlandes, Arvis Pilenieks (diemžēl viņš otrajā cīņā guva nopietnu savainojumu), Jānis Priede, Andris Andersons. Valters Raņķis ar 34 gūtajiem punktiem kļuva par rezultatīvāko Latvijas izlasē, taču viņam nopietni jāpiedomā pie disciplīnas. Valtera nesavaldība būtībā mums maksāja uzvaru spēlē pret Lietuvu.''

''Vēl jāpiebilst, ka mačā pret lietuviešiem traumu guva Vigo Valdavs un nevarēja spēlēt pret Beļģiju. Izmantojot sacensību noteikumus, aizņēmāmies vienu Polijas regbistu, taču viņš mums neko daudz nepalīdzēja. Eiropas čempionāta turpinājumā mums 29. un 30. maijā jāspēlē Odesā (Ukraina). Tur būs vēl spēcīgāki pretinieki – Krievija, Rumānija. Jāatzīmē arī, ka pēc šādas sistēmas Eiropas čempionāta kvalifikācija tiek izspēlēta pēdējo reizi. IRB (Starptautiskā Regbija padome) attīstības menedžeris Mišels Arpalanžs mūs informēja, ka nākamgad visas Eiropas komandas tiks sadalītas trijās grupās pa 12 vienībām. Latvija reitinga ziņā šobrīd ieņem ap 24. vietu, tāpēc mūsu eventuālā vieta varētu būt starp 2. un 3. grupu,'' turpina treneris.

Latvijas izlases sastāvs turnīrā Sopotā

Viktors Silvoniks, Jānis Priede, Andris Andersons, Valters Raņķis (visi RK „Miesnieki”), Kristaps Jakušs, Kaspars Jakušs (abi RK „Baldone”), Arvis Pilenieks (RK „Eži/EK sistēmas”), Vigo Valdavs , Ainārs Bērziņš, Dāvis Zagorskis (visi RK „Livonija”). Galvenais treneris Uldis Bautris, treneris un delegācijas vadītājs Raimonds Priednieks.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +3 [+] [-]

, 2010-05-17 21:10, pirms 14 gadiem
Labs raksts
Vēlam veiksmi Ukrainā!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-17 23:28, pirms 14 gadiem
Paskaties, kā mums regbijs iet uz augšu. Tā tik turpināt un jau būs drīz par ko fanot.

     [+] [-]

, 2010-05-18 00:39, pirms 14 gadiem
o,berjoskins!

     [+] [-]

, 2010-05-18 00:56, pirms 14 gadiem
nAAb rakstīja: Paskaties, kā mums regbijs iet uz augšu. Tā tik turpināt un jau būs drīz par ko fanot.


Driizaak iet uz leju, bet cerams ,ka jaunaas federaacijas paspaarnee saaks iet iz augsu!