Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japāna, Austrālija un Kenija kvalificējas olimpiskajam regbija-7 turnīram

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna, Austrālija un Kenija kvalificējas olimpiskajam regbija-7 turnīram
Japānas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēti divi atlikušie reģionālie atlases turnīri Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm regbijā-7. Ceļazīmes uz nozīmīgo pasākumu ieguva Austrālija un Kenija, bet nedēļu iepriekš pie panākuma tika arī Japāna.

Kā zināms, 2016. gada Rio olimpiādes programmā ir iekļauts regbijs-7, kas ir klasiskā regbija vienkāršotais variants. Līdz ar to visa 2015. gada laikā pasaulē notika dažādi turnīri, lai noskaidrotu tās 11 komandas, kuras sastādīs konkurenci Brazīlijai šajā čempionātā.

Četras vietas tika izspēlētas pēc 2015. gada Pasaules sērijas rezultātiem un šādā veidā olimpiādei kvalificējās Fidži, Jaunzēlande, DĀR un Anglija. Savukārt vēl sešas vietas tika izspēlētas reģionālajos atlases turnīros. Tajos pie biļetēm un Brazīliju tika Argentīna, ASV, Francija, Japāna, Austrālija un Kenija.

Pievēršoties rudens atlases turnīriem, jāsaka, ka Āzijā Japānas pārākums šaubas neradīja nevienam, jo viņi visa turnīra laikā ne tikai nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, bet arī līdz finālspēlei tika nezaudējot nevienu punktu, izšķirošajā mačā ar 24:10 pārspējot Honkongu.

Tikpat pārliecinoši spēlēja arī Austrālija, kura savās mājās ar graujošiem rezultātiem apspēlēja visas komandas, kuras viņiem stājās pretī un tikai vienā spēlē pieļāva punktu zaudējumus (septiņi punkti pret Kuka salu komandu), finālā ar 50:0 esot pārākiem pār Tongu.

Āfrikas atlases zonā gan tik viegli viss negāja, taču arī šajā turnīrā bija savi favorīti – Zimbabve un Kenija. Labākie gan beigu beigās izrādījās kenijieši, kuri jau Pasaules sērijā bija parādījuši, ka brīžiem var spēlēt pat ļoti labi.

Līdz ar šo spēļu noslēgšanos, ir zināmi 11 no 12 vīru Olimpiskā regbija turnīra dalībniekiem. Atlikusī viena vieta tiks izspēlēta nākamgad, tā sauktajā "pēdējās cerības turnīrā", kurā tiksies labākās komandas no visiem pasaules reģioniem, kurām vēl nav biļetes uz Rio.

Rio-2016 kvalifikācijas turnīrs regbijā-7

ReģionsKomanda
DienvidamerikaUrugvaja
Čīle
ZiemeļemerikaKanāda
Meksika
EiropaSpānija
Krievija
Īrija
Vācija
ĀzijaHonkonga
Dienvidkoreja
Šrilanka
OkeānijaTonga
Samoā
ĀfrikaZimbabve
Maroka

Izmantotie resursi:
World Rugby