Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausu iegūst "Eži"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas kausu iegūst "Eži"
Foto: Empics Sport/Scanpix

Latvijas kausa izcīņas finālā regbijā, kurā šogad spēkiem mērojās “STATS/Ķekava” un “Eži/EK sistēmas” komandas, pārāki ar 19:10 bija “Eži/EK sistēmas”, tādējādi pirmoreiz izcīnot šo balvu.

Jāpiebilst, ka regbija kluba “Miesnieki” komandas Latvijas kausa izcīņas finālā ir spēlējušas visas 18 reizes, deviņreiz no tām izcīnot uzvaru, taču šogad nācās atzīt principiālo sāncenšu “Ežu” pārākumu.

Finālmača sākumā iniciatīvu ieguva “Eži/EK sistēmas”, un līdz pirmajiem punktiem ilgi nebija jāgaida – Reinis Pepa piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Kristaps Bērziņš ar precīzu realizācijas sitienu panāca jau 7:0 “Ežu” labā. Arī turpinājumā “Ežiem” piederēja iniciatīva, kuras rezultātā Ruslans Kotļevs panāca jau 12:0. Tiesa, Bērziņa realizācijas sitiens nesasniedza mērķi – tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās 12:0 “Eži/EK sistēmas” labā.

Pēc pārtraukuma savu darbību krietni vien aktivizēja “STATS/Ķekava”. Vispirms Kristaps Jakušs ar precīzi izpildītu soda sitienu samazināja rezultāta starpību līdz 3:12. Savukārt Bērziņš netrāpīja sāncenšu vārtos no visnotaļ drošas pozīcijas. Turpinājumā “STATS/Ķekava” regbistam Jānim Priedem izdevās piezemēt bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Jakušam precīzi izpildīt realizācijas sitienu – vairs tikai 12:10 “Ežu” labā. Kādu laiku laukumā valdīja saspringta cīņa, tomēr galavārds piederēja “Ežiem” – Valdis Stalmaks piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Kristaps Bērziņš no samērā neērtas pozīcijas precīzi izpildīja realizācijas sitienu. 19:10 “Ežu” labā, tā ari beidzās šis mačs. Par spēles labāko regbistu tika atzīts Gunārs Grīnvalds (“Eži/EK sistēmas”).

“Eži/EK sistēmas” galvenais treneris Juris Straume:
– Mums spēles sākumā piederēja iniciatīva. Tad to savās rokās pārņēma sāncenši. Jāatzīst, ka laukumā spēlēja divas spēkiem līdzīgas komandas. Mēs ļoti labi nocīnījāmies aizsardzībā. Ir grūti kādu no spēlētājiem izcelt, galvenais, ka neviens nekrita ārā no ansambļa. Protams, īpašu uzslavu par aktivitāti ir pelnījis sestais numurs Gunārs Grīnvalds.

“STATS/Ķekava” galvenais treneris Uldis Bautris:
– Gan šo, gan Latvijas čempionāta Zelta spēli zaudējām tāpēc, ka mums nebija stabila devītā numura. Saslimis bija Lauris Upenieks, bet Kristaps Andersons dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties mačā. Devītā numura pozīcijā pieļāvām vislielāko brāķi. Pietrūka arī pašaizliedzība. “Eži” dominēja praktiski visas cīņas laikā, mēs tikai tad, kad izlīdzinājām rezultātu. Slikti izspēlējām autus, arī citos komponentos bijām švakāki. Kopumā jāsaka tā – slikta spēle...

Latvijas kausa ieguvēji

GadsKomanda
1992.“Rīgas Miesnieks”
1993.RAF
1994.RAF
1995.RAF
1996.“Rīgas Miesnieks”
1997.“Ādažu Čipsi”
1998.“Ādažu Čipsi”
1999.“KvadraPak/Miesnieki”
2000.“Ādažu Čipsi”
2001.“Ādažu Čipsi”
2002.“STATS/Miesnieki”
2003.“STATS”
2004.“Ādažu Čipsi”
2005.“Ādažu Čipsi”
2006.“STATS/Ķekava”
2007.“STATS/Ķekava”
2008.“STATS/Ķekava”
2009.“STATS/Ķekava”
2010.“Eži/EK sistēmas”

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2010-10-16 19:41, pirms 14 gadiem
Cikel, cakel Miesnieki, nav jums izredzes...
Eži tagad uzvarēs, un par čempjiem kļūs!!!