Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausu regbijā sievietēm iegūst "Selena", "Livonia" šogad pozīciju augstāk un otrās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausu regbijā sievietēm iegūst "Selena", "Livonia" šogad pozīciju augstāk un otrās
Foto: RK "Livonia".

Par Latvijas kausa ieguvējām regbijā sievietēm kārtējo gadu pēc kārtas kļuva galvenās favorītes RK “Selena”, bet RK “LSPA/Livonia” ieguva otro vietu, tādējādi nospēlējot labāk nekā pērn un šogad esot par vienu vietu augstāk.

Latvijas kausā ierasto trīs spēcīgāko Latvijas sieviešu regbija klubu – “Selena”, “LSPA/Livonia” un “Miesnieki” – pievienojās arī Igaunijas spēcīgākā komanda “Kalev”, kas netraucēja Latvijas komandām dominēt pār ziemeļu kaimiņienēm, jo mūsu regbija līmenis ir daudz augstāk nekā Igaunijā.

Latvijas kauss sākās ar “Selena” pārliecinošu 56:0 uzvaru pār “Kalev” un “LSPA/Livonia” uzvaru 24:10 pār “Miesnieki”. Livonietes pirmajā puslaikā bija izvirzījušās drošā vadībā, tāpēc otrajā puslaikā ļāva iespēlēties jaunajām spēlētājām, līdz ar to miesnieces guva vairākus punktus, un šoreiz rezultāts bija līdzīgāks nekā pēdējā mēneša laikā Latvijas čempionāta otrajā un trešajā posmā.

Otrajā kārtā bez dažām vadošajām spēlētājām esošā “Selena” ar salīdzinoši negaidītu mazu pārsvaru 17:10 uzvarēja “Miesnieki” spēlētājas, taču tas tāpēc, ka, iegūstot sākumā pietiekamu pārsvaru, galvenās favorītes taupīja spēkus izšķirošajai kārtai par uzvaru kausā pret “LPSA/Livonia”, kuras pārliecinoši ar 31:0 tika galā ar igaunietēm.

Arī pagājušā gada otrās vietas ieguvējām “Miesnieki” regbistēm nebija problēmu ar “Kalev”, uzvarot 39:7. Palika tikai izšķirošā spēle par kausa iegūšanu, kur “Selena” nosargāja titulu, uzvarot ar traumām mokošās livonietes ar 34:5. “Selena” uzvarētāju godā kārtējo gadu, bet “LSPA/Livonia” ar “Miesnieki” komandu samainījās vietām, šoreiz otro vietu iegūstot livonietēm, kuras arī pērn Latvijas čempionāta posmos bija otrās, bet kausā piekāpās miesniecēm.

Līdz ar to šoreiz trim spēcīgākajām sieviešu komandām Latvijas kausā identiskas vietas kā Latvijas čempionātā. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva seleniete Hanna Evelīna Neilande ar 25 punktiem, 20 punkti viņas komandas biedrenei Martai Puķītei un “Miesnieki” spēlētājai Hlojai Kossinai, bet “Livonia” rindās ar 10 punktiem izcēlās Daniela Šakociņa un Viktorija Spruģēvica.

“Šoreiz bija problēmas nokomplektēt sastāvu dažādu traumu un saslimšanas dēļ. Vairākas ieradās ne ar to labāko fizisko formu, jo bija slimojušas, tāpēc vairāk akcents bija uz tām vadošajām spēlētājām,” norāda “LSPA/Livonia” treneris Elmārs Šefanovskis.

“Pirmā spēle pret “Miesnieki” bija sīvākā spēle pret mūsu sīvākajām pretiniecēm, bet šogad jau trīs reizes bijām pierādījuši, ka esam labāka komanda. Uzskatu, ka mums izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Otrajā puslaikā uzlaidām laukumā mazāk pieredzējušas spēlētājas, lai viņas iegūtu spēļu praksi. Jāizceļ, Sintija Pāpe, kurai pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās komandā un jau treniņos demonstrēja labu sniegumu. Viņa nospēlēja visas spēles bez maiņām, turklāt labi nospēlēja,” atzīmē Šafanovskis un paslavē arī Elīnu Pinni: “Viņa bija gatava doties laukumā pēc ilgāka pārtraukuma un godam nospēlēja savas aizvadītās minūtes.”

“Žēl, ka Izabella Kvecko vienā no spēlēm guva potītes traumu, bet nekā traka tur nebija, taču tas viņai liedza turpināt turnīru. Spēlē pret “Selenu” tika gūts prestiža piezemējums, kas radīja arī prieka momentu. Sezonas beigas, un resurss ir tik liels, cik tas ir. Iepriekšējā pieredze ir tāda, kāda ir, un arī fiziskajā ziņā nevar uzreiz tā pielikt. Ir vajadzīgi vismaz divi trīs gadi, lai rādītu labāku sniegumu un sasniegtu labākus rezultātus. Tā kā varu tikai apsveikt meitenes, jo sezona ir bijusi saturīga,” raksturo “LSPA/Livonia” sieviešu komandas treneris.