Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" negaidīti un ar novēlošanos piešķir strīdīgu sodu un zaudējumu Baltijas Top līgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" negaidīti un ar novēlošanos piešķir strīdīgu sodu un zaudējumu Baltijas Top līgā
Foto:Zigismunds Zālmanis.

Latvijas regbija klubs “Livonia” negaidīti un ar novēlošanos saņēmis strīdīgu un bargu sodu no Baltijas TOP līgas rīkotājiem par nelielu pārkāpumu iepriekšējā līgas spēlē, lai gan pārkāpuma līdzvainīgie ir paši līgas vadības cilvēki ar neskaidriem formulējumiem nolikumā. Līdz ar to livoniešiem šajā sezonā atlikušajās spēlēs jāpaveic mazs varoņdarbs, lai tiktu pusfinālā.

iepriekš ziņojām, ka pagājušajā nedēļā “Livonia” regbisti Baldonē ar 28-11 pieveica “Šiauliai”, tiekot pie otrās uzvaras trīs spēlēs. Tobrīd “Livonia” kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu, ieliekot labus pamatus iekļūšanai pusfinālā jeb starp četrām labākajām komandām.

“Livonia” ir pamatotas aizdomas, ka notikušais ir kāda “labvēļa” pirksts, par ko liecina notikumi pēc spēles. Šauļu komanda ne spēles gaitā, ne pēc spēles nenorādīja uz kādiem iespējamiem pārkāpumiem. Par iespējamiem pārkāpumiem līgas vadībai neziņoja arī spēles tiesneši vai komisārs. Spēles protokolā nav arī nekādu atzīmju, ka ir konstatēts noteikumu vai reglamenta pārkāpums un tiks iesniegts protests.

Tomēr pirmdienas vakarā “Livonia” vadību sasniedza nepatīkama ziņa, ka “Šiaulai” iesnieguši protestu. Acīmredzami pēc kādu “labvēļu” palīdzības no malas Lietuvas klubs norādījis uz nepilnu divu minūšu misēkli spēles otrā puslaika sākumā, kad Kaspara Brieža vietā laukumā devās Peters Helge. Helge pēc Latvijas Regbija federācijas reglamenta un izsniegtās licences neskaitās leģionārs, tomēr Baltijas TOP līgas izpratnē izrādījies, ka zviedrs skaitās kā ārzemnieks.

Tādējādi “Livonia” rindās nepilnas divas minūtes laukumā bija seši leģionāri (Baltijas TOP līgas izpratnē), atļauto piecu vietā. Spēles gaitu šī mazā epizode nekādi neietekmēja, cīņa ritēja laukuma vidū, bet mirkli vēlāk “Šiauliai” ar soda sitienu pat izvirzījās vadībā 11-10.

Tomēr Baltijas TOP līga, kas ir Lietuvas regbija federācijas paspārnē, Šauļu komandas protestu apmierināja. “Livonia” piespriests ne tikai tehniskais zaudējums ar 0-30, bet arī atņemts viens punkts un piespriesta 300 eiro liela soda nauda.

Informāciju sagatavoja
Uldis Strautmanis