Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jūlija beigās Rīgā norisināsies Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionāts regbijā-7

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Jūlija beigās Rīgā norisināsies Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionāts regbijā-7
Foto: Rugby Europe

24. un 25. jūlijā, Rīgā, Daugavas stadionā norisināsies Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionāts regbijā-7. Turnīrā piedalīsies 13 valstu izlases.

Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionātā regbijā-7 Rīgā piedalīsies Latvijas, Luksemburgas, Austrijas, Izraēlas, Ukrainas, Bulgārijas, Ungārijas, Zviedrijas, Moldovas, Andoras, Horvātijas, Polijas un Turcijas valstsvienības. Sākotnēji tika plānotas 16 dalībvalstis, taču trīs no tām - Šveice, Slovēnija un Serbija - turnīrā nepiedalīsies Covid-19 pandēmijas dēļ. Turnīra pirmajā dienā, 24. jūlijā, tiks aizvadītas pamatturnīra spēles, bet svētdien, 25. jūlijā, norisināsies izslēgšanas cīņas. Tiesības rīkot Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionātu regbijā-7 Latvija ieguva 2021. gada pavasarī.

Ieeja skatītājiem būs bez maksas, taču ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. Spēļu translācijas būs vērojamas ''Sportacentrs.com TV'', ''Rugby Europe TV'' un ''YouTube''.

Latvijas U18 junioru regbija-7 izlasi trenē Arvis Pilenieks, bet valstsvienības fizioterapeits ir Kaspars Jakušs, kurš ikdienā strādā hokeja klubā Rīgas ''Dinamo'', kā arī Latvijas hokeja valstsvienībā. Šobrīd nosaukts 14 kandidātu saraksts, taču turnīram pieteikti tiks 12 labākie regbisti.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Aivars Pilenieks: ''Šāda turnīra rīkošana ir liels pagodinājums Latvijas regbija saimei. Mūsu izlases regulāri dodas uz dažādiem turnīriem visā Eiropā - Zagrebā, Budapeštā, Gdaņskā. Pēc katra no tiem ir sajūta, ka mēs varam šādus čempionātus noorganizēt labāk. Ja latvieši kaut ko rīko, tad dara to kārtīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Nu ir pienācis mūsu laiks to apliecināt ar darbiem.''

Latvijas Regbija federācijas ģenerālsekretārs Kārlis Vents: ''Mums nebūtu šādas iespējas, ja Luksemburga pavasarī neatteiktos no turnīra rīkošanas Covid-19 pandēmijas dēļ. Tobrīd saslimstības rādītāji Latvijā bija krietni zemāki nekā tur. Alternatīvu turnīra rīkošanai ārpus Luksemburgas nebija. Ņemot vērā, ka 2019. gadā šajā pašā čempionātā izcīnījām augsto otro vietu, finālā piekāpjoties Čehijai, nebūtu bijis pareizi atteikties no U18 Trofejas divīzijas čempionāta rīkošanas. Tas ir ļoti būtisks turnīrs U18 vecuma grupai un regbija attīstībai Latvijā. Protams, ka šāda mēroga sacensību rīkošana mums ir liels izaicinājums gan Covid-19 apstākļu, gan regbijā iesaistīto brīvprātīgo skaita deļ, taču, ņemot vērā, ka veiksmīgi esam organizējuši jau divus Eiropas čempionātus regbijā-7 un redzējuši, kā šādi turnīri tiek rīkoti citviet, pieņēmām lēmumu šo iespēju izmantot. Liels paldies Daugavas stadiona vadībai par iespēju sacensības rīkot tieši nacionālajā stadionā, kurā Latvijas izlase ļoti ilgi nav spēlējusi.''

''Gatavošanās čempionātam norit veiksmīgi. Protams, fiziskā sagatavotība visiem spēlētājiem nav vienādā līmenī, jo katrs no viņiem spēlē dažādos klubos. Tāpēc sagatavošanās posmā uzsvaru likām uz kopējo sadarbību un saspēlētību. Vēlējāmies aizvadīt vairāk pārbaudes spēļu, taču šajos apstākļos ir grūti atrast pretiniekus. Uzskatu, ka mūsu komandai ir lielisks potenciāls. Vieglu spēļu nebūs, taču cīnīsimies līdz galam katrā spēlē,'' gatavošanos Eiropas U18 Trofejas divīzijas čempionātam regbijā-7 ieskicēja Latvijas izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks.

''Pats kā spēlētājs esmu spēlējis savu skatītāju priekšā, taču trenera amatā šī būs pirmā pieredze. Šie noteikti ir lieli svētki ne tikai mūsu komandai, bet arī visai Latvijas regbijam kopumā. Skatītāji tribīnēs, mūsu stadions un zāliens noteikti palīdzēs. Svarīgi būs pārvarēt starta drudzi, kāds vienmēr ir pirms atbildīgām sacensībām. Vēlētos arī uzslavēt un pateikties puišiem, kuri piedalījās sagatavošanās procesā, taču izlasē neiekļuva. Viņi bieži netiek pieminēti vai arī tiek aizmirsti, taču šie spēlētāji ir ļoti nozīmīgs posms komandā. Daļa no šiem puišiem ir gadu jaunāki, tāpēc tiks pie iespējas sevi pierādīt arī nākamgad,'' par iespēju Eiropas Trofejas divīzijas čempionātu aizvadīt Latvijā sacīja Arvis Pilenieks.

Latvijas U18 junioru regbija-7 izlases kandidātu saraksts

SpēlētājsKomanda
Artūrs ŠkutānsEleja
Vladimirs ŅikiforovsEleja
Roberts BartkevičsEleja
Reinis PavinkšinsMiesnieki
Artis BramanisMiesnieki
Kristiāns JakuškaMiesnieki
Renārs LiepaMiesnieki
Emīls TēraudsMiesnieki
Rolands ZvirgzdiņšMītava
Raivis MeļņikovsMītava
Eduards ĒveliņšMītava
Everts GrotussEži
Matīss ZicānsEži
Ritvars ZakerničnijsLivonia

Informāciju sagatavoja:
LRF preses dienests