Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti Universiādē piekāpjas kanādiešiem un finišē 11. vietā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas regbisti Universiādē piekāpjas kanādiešiem un finišē 11. vietā
Kanādieši pret krieviem Kazaņā
Foto: kazan2013.ru

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā šodien ir pasaules vasaras Universiādes priekšpēdējā diena. Pusfinālā par 9. vietu Latvijas studentu regbija 7 izlase šodien kapitulēja kanādiešiem - 0:19. Spēle par vienpadsmito vietu nenotiek, tādējādi mūsējie ierindojas dalītā 11. vietā.

Šodienas mačā kanādieši jau pašā sākumā ņēma iniciatīvu savās rokās un izvirzījās vadībā. Turpinājumā viņi nedeva cerības atspēlēties un savu pārsvaru tikai palielināja, neļaujot latviešiem gūt ne punkta - 19:0 (14:0). kanādas regbisti izdarīja trīs piezemējumus, bet vēl četrus punktus guva ar diviem realizācijas sitieniem.

Spēle par vienpadsmito vietu nav paredzēta, līdz ar to mūsu izlasei sacensības beigušās ar dalītu 11. pozīciju. Pirms turnīra tika augsta vieta netika gaidīta - Latvijas izlase tika uzskatīta par pastarīti.

Latvijas studentu izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks pēc pēdēja mača regbija federācijas mājas lapai (rugby.lv) teica sekojošo: "Spēlē pret kanādiešiem neizdevās parādīt labāko sniegumu uzbrukumā. Pārāk daudz pieļāvām vienkāršas kļūdas. Savukārt aizsardzībā nocīnījāmies apmēram tā, kā bijām vēlējušies. Zaudējuma galvenais iemesls ir kļūdas, kuras pret tādu vienību kā Kanāda nedrīkstējām pieļaut tik lielā skaitā. Runājot par universiādes regbija turnīru kopumā, ar prieku jāsecina, ka esam sasnieguši nosprausto mērķi – izcīnīt divas uzvaras un ierindoties labāko komandu divpadsmitniekā. Neslēpšu, ka man bija liels gods būt par šīs vienības treneri, savukārt spēlētājiem tas bija lielisks pasākums, uz kuru atbrauca visi, kas to vien gribēja un bija pelnījuši. Paldies čaļiem par rūpīgo gatavošanos un pašaizliedzīgo cīnīšanos, kas, manuprāt, bija ļoti profesionālā līmenī. Paldies skatītājiem un mūsu komandas atbalstītājiem gan šeit Kazaņā, gan Latvijā. Rīgā atgriezīsimies 19. jūlija vēlā vakarā vai pat naktī uz 20. jūliju, kurā spēlētājus un trenerus jau gaidīs Latvijas čempionāta regbijā 7 otrais posms – Garkalnes kausa izcīņa."

Kā jau ziņots, pirmajā mačā mūsējie piekāpās Japānai - 15:28 (5:14), otrajā spēlē tika atzīts spēcīgās Dienvidāfrikas Republikas pārākums - 7:47 (0:19), bet trešajā spēlē tika izcīnīta pirmā uzvara - 22:19 (17:7) pret Namībijas izlasi, savukārt ceturtdaļfinālā par 9. vietu tika pārspēta Malaizija 15:12 (0:5).

Latvijas regbija 7 izlase pasaules Universiādē:

Asejevs Toms
Bajārs Dāvis
Balodis Emīls
Cjukša Deivids
Eglis Ivars
Kaucis Jānis
Kokins Raivis
Kotļevs Ruslans
Ozols Mikus
Sefanovskis Elmārs
Zālamans Jānis
Zalcmanis Matīss

Kā zināms, arī otra mūsu sporta spēļu komanda - Latvijas studentu volejbola valstsvienība - izcīnīja 11. vietu, savukārt Latvijas galda tenisa izlase finišēja 9. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 16:46, pirms 11 gadiem
Malači čaļi!!! Tiešām nebija gaidīts tik labs starts!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 16:50, pirms 11 gadiem
kopumā labs rezultāts, 2 uzvaras kā nekā

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 18:14, pirms 11 gadiem
Godam aizstāvēja Latvijas godu.

     [+] [-]

, 2013-07-22 13:34, pirms 11 gadiem
Nospeleja ljoti slikti, katrs pats pa sevi, paradija savu lbako regbija-15 sasniegumu r-7 chempionata ';