Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss regbijā 7 sievietēm aizceļo uz Poliju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas kauss regbijā 7 sievietēm aizceļo uz Poliju
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ar Polijas komandas Gdaņskas „Mario Ladies Lechia” uzvaru noslēgusies Latvijas atklātā kausa izcīņa regbijā 7 sievietēm. Konkurencē ar Polijas un Lietuvas spēcīgākajām komandām Latvijas sieviešu regbija līderēm „Selenai” un „Imantai” nācās samierināties ar attiecīgi trešo un ceturto vietu.

LU stadionā 15. aprīlī notikušajā turnīrā astoņas komandas vispirms, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīja priekšsacīkšu cīņas. Lielu pārsteigumu nebija, un pusfinālā, kā jau tas bija gaidāms, iekļuva Polijas un Lietuvas čempiones, kā arī Latvijas pārstāves „Selena” un „Imanta”.

Diemžēl pusfinālos veiksme nebija mūsu spēlētāju pusē, un pirmoreiz kausa izcīņas vēsturē finālmačs notika bez Latvijas komandu līdzdalības. Izšķirīgajā mačā Gdaņskas „Mario Ladies Lechia”, kas pirms tam bija sastapusies ar sīkstu pretestību no Latvijas komandu puses, neatstāja nekādas cerības Marijampoles „Suduvis” regbistēm – 33:0.

Principālā cīņā par 3. vietu „Selena” izrādījās nedaudz pārāka pār „Imantu” – 5:0.

Visai aizraujoša izrādījās arī spēle par 5. vietu, kurā „Guiness/Miesnieki” tikai pagarinājumā izrāva uzvaru 10:5 pār gados jaunākajām Jelgavas NSC/LSPA spēlētājām, tādējādi iegūstot savā īpašumā Latvijas kausa izcīņas „šķīvi”.

Tālākajās vietās ierindojās Lietuvas otrā labākā komanda Viļņas Regbija akadēmija un Garkalnes „Livonia”.

Latvijas sieviešu regbija 7 izlases treneris Valdis Avotiņš: "Šīs bija pirmās sieviešu regbija sacensības šajā sezonā, tādēļ spēļu prakses trūkums neļāva parādīt labāko sniegumu. Vairākas Latvijas vadošās spēlētājas mācās un spēlē regbiju ārzemēs, tāpēc sezonas sākumā tradicionāli zaudējam lietuvietēm, vēlāk spēku samērs mainās.

Par Polijas komandas spēku jau bijām lietas kursā. Runājot par Latvijas komandām, redzams, ka meistarībā pielikušas „Selenas”, „Miesnieku” un Jelgavas NSC/LSPA vienības, pēc nelielas pauzes sacensību apritē, ar jau nobriedušāku spēli, atgriezusies „Livonia”. Komandu līmenis sāk izlīdzināties, un domāju, ka Latvijas čempionātā, kas startēs 6. maijā, spraigu cīņu netrūks. Parādās arvien vairāk jaunu spēlētāju, kuras, nopietni strādājot, tuvākā vai tālākā nākotnē varēs papildināt Latvijas izlasi."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs