Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Miris leģendārais Fidži regbists Seru Rabeni

Miris leģendārais Fidži regbists Seru Rabeni
Seru Rabeni 2007. gada Pasaules kausā. Savā un Fidži izlases augstākajā punktā.
Foto: AFP/Scanpix

Skumjas ziņas pienākušas no Fidži, kur savās mājās izdzisusi leģendārā Seru Rabeni dzīvība. Viņš šo pasauli pametis 37 gadu vecumā. Nāves iemesls pagaidām nav apstiprināts, taču izskan versija, ka Rabeni piemeklējusi sirdstrieka.

Seru Rabeni savu profesionāļa karjeru sāka Jaunzēlandē, kur divas sezonas 2003. un 2004. gadā aizvadīja "Super Rugby" komandā "Highlanders". Fiziski spēcīgo centru pamanīja Anglijas premjerlīgas grands "Leicester Tigers". Lesterā Rabeni pavadīja savas karjeras labākos gadus. Ar tīģeriem viņš divreiz (2007. un 2009. gadā) triumfēja Anglijas premjerlīgā. Rabeni kļuva par Lesteras publikas mīluli, pateicoties fiziskajai spēlei, izciliem tvērieniem un prasmei gūt piezemējumus. Savu iznīcinošo tvērienu dēļ Rabeni tika pie iesaukas Rembo, un tā viņu dēvēja viņa daudzie fani visā pasaulē.

Pēc karjeras Anglijā 2010. gadā Rabeni pārcēlās uz Franciju, kur aizvadīja trīs sezonas "La Rochelle" vienībā. 2013. gadā viņš noslēdza savu regbista karjeru un uzsāka trenera gaitas.

Rabeni pārstāvējis Fidži izlasi 2003. un 2007. gada Pasaules kausa finālturnīros. Rabeni bija viens no pamanāmākajiem spēlētājiem 2007. gada finālturnīrā. Pret Austrāliju pēc viņa jaudīgajiem tvērieniem laukumu nācās pamest diviem spēlētājiem. Savukārt pret Velsu Rabeni bija viens no sensacionālās uzvaras (38:34) kaldinātājiem. Togad Fidži otro un līdz šim pēdējo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā, kur lika nopietni pasvīst nākamajiem čempioniem Dienvidāfrikai.

Seru Rabeni sievastēvs apstiprinājis, ka bijušais regbists nesen bija atguvies no ilgstošas slimošanas. Rabeni ģimenē auga septiņus un četrus gadus veci bērni. Līdzjūtību viņa ģimenei izteikušas daudzas izcilas regbija personības, kas Rabeni nodēvējuši par vienu no visu laiku izcilākajiem Klusā okeānu salu spēlētājiem.