Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Lions" piedzīvo pirmo zaudējumu tūrē, piekāpjas DĀR otrajai izlasei

Juris Miņins
Juris Miņins

"Lions" piedzīvo pirmo zaudējumu tūrē, piekāpjas DĀR otrajai izlasei
Lukanjo Āms (Nr.13) saņem apsveikumus pēc piezemējuma, Foto:EPA/Scanpix

Šodien savu pirmo zaudējumu 2021. gada tūrē pa Dienvidāfrikas Republiku piedzīvoja apvienotā Britu salu regbija izlase, kas zināma kā "Lions" komanda. Viņi ar 13:17 atzina DĀR A komandas, jeb otrās izlases, pārākumu.

Turpinot savu Dienvidāfrikas Republikas tūri, britu un īru "Lions" komanda šodien Keiptaunā tikās ar DĀR A izlasi, kas faktiski ir dienvidāfrikāņu otrā izlase. Tiesa, lai arī komandas statuss atbilda rezervistu komandai, tās līmenis gan nē, jo šoreiz Rasijs Erasmuss otrajā komandā iespēlēja 11 regbistus no 2019. gada Pasaules kausa čempionu komandas.

Šī apstākļa dēļ daudzi, tūdaļ pēc komandas sastāva izziņošanas, paziņoja, ka faktiski tā ir ceturtā testu spēle britu un īru komandai.

Jau no spēles pirmajām minūtēm šī tēze arī apstiprinājās, jo DĀR "rezervisti" izrādījās ļoti konkurētspējīgi un ar lielu apņēmību vēlējās atklāt rezultātu. Tas viņiem izdevās, taču vispirms netika ieskaitīts Sbu Nkosi piezemējums, tāpēc bija jāsamierinās ar Mornes Steina trim gūtajiem punktiem. Nkosi bez piezemējuma nepalika, jo pēc tam kā tika nobloķēts Ovena Farela sitiens, Nkosi lielā ātrumā devās uz ieskaites zonu un neviens viņu arī neapturēja.

"Lions" komanda mēģināja atspēlēties, taču darīja to diezgan smagnēji un konservatīvi, tāpēc puslaikā arī guva tikai trīs punktus, lai gan tā noslēguma daļu ne tikai aizvadīja pie DĀR komandas ieskaites zonas, bet arī bija ar divu vīru pārsvaru.

Pirms tam gan, pateicoties Česlina Kolbī lieliskajam reidam un laicīgajai piespēlei, Lukanjo Āms guva spēles otro piezemējumu.

Otro puslaiku viesi sāka aktīvāk un tika par to arī apbalvoti, tā kā desmit minūšu laikā viņi samazināja rezultāta starpību par 10 punktiem – piezemējumu veica Vins Džonss, bet Farels bija precīzs gan realizācijā, gan soda sitienā. Tiesa, spēka skriet "Lions" 40 minūtēm nebija un jau puslaika vidū spēle izlīdzinājās.

Nevar teikt, ka mačs tamdēļ kļuva neinteresants, taču punkti vairs šajā cīņā netika gūti, lai gan, mača izskaņā "Lions" vēl mēģināja noorganizēt izšķirošo izrāvienu un gūt piezemējumu, kas viņiem, iespējams, atnestu uzvaru spēlē.

Šī bija "Lions" pirmā neveiksme 2021. gada DĀR tūrē, jo iepriekš visās cīņās viņi bija svinējuši pārliecinošas uzvaras. Tiesa, šī arī bija pirmā spēle ne pret klubu komandu. Pēc trim dienām "Lions" vēl izspēlēs pēdējo maču pret klubu komandu, tiekoties ar "Stormers", bet pēc tam to sagaida trīs mači pret DĀR pirmo izlasi, kurā gan, visdrīzāk, būs ļoti daudz jau šajā spēlē redzētu seju.

Britu un īru "Lauvu" tūre pa DĀR, 2021. gads

DatumsPretiniekiRezultāts
03.07.Lions56:14
07.07.Sharks54:7
10.07.Sharks71:31
14.07.DĀR A13:17
17.07.Stormers
24.07.DĀR
31.07.DĀR
7.08.DĀR