Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Selēna" regbistes iegūst Latvijas kausu regbijā-7

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Selēna" regbistes iegūst Latvijas kausu regbijā-7
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Šīs sezonas noslēguma turnīru aizvadīja Latvijas regbistes, Rīgas Tehniskās koledžas (RTK) stadionā rudenīgi patīkamos laika apstākļos sacenšoties Latvijas kausā regbijā-7. Uzvaru izcīnīja "Selēna".

Visas sezonas laikā zaudējuma rūgtumu nebija piedzīvojusi tikai viena komanda - 2021.gada čempiones Selēna. Šī tad nu bija pēdējā reize šogad, kad pretinieces varēja vēl šo jautājumu labot. Uz Latvijas Kausa izcīņu bija ieradušās tikai trīs komandas – RK "Selēna", LSPA/"Livonia" un RK "Miesnieki", savukārt "Mītava" dāmas bija paņēmušas brīvu. Līdz ar to, lai noskaidrotu uzvarētājas, komandām nācās izspēlēt pa vienai savstarpējai spēlei.

Lai gan katra cīņa sākas ar pirmo minūti un turnīrs noslēdzas ar tiesneša fināla svilpi, arī šoreiz Selēna regbistes laukumā nosargāja savu favorītes titulu. "Selēna" pārliecinoši uzvarēja abās spēlēs, ar 43:7 pārspējot LSPA/"Livonia", bet ar 31:0 uzvarot RK "Miesnieki". LSPA/"Livonia" līdzīgā spēlē ar 24:12 uzvarēja RK "Miesnieki".

Spēlē LSPA/"Livonia" pirmās vadībā izvirzījās čempiones – Selēna, tomēr livonietēm izdevās izlīdzināt rezultātu un kādu brīdi to noturēt, tādējādi “pieberot piparus” spēlei. Spēles turpinājumā gan Selēna dāmas visu salika pa plauktiņiem un izcīnīja uzvaru ar 43:7. Tikmēr savastarpējā spēlē par 2.vietu veiksmīgāk spēli iesāka "Miesnieku" dāmas, izvirzoties vadībā pēc sekmīgi veikta uzbrukuma. Tomēr palēnām spēles grožus savās rokās pārņēma LSPA/"Livonia", veicot vairākus piezemējumus. "Miesnieki" gan spēja atbildēt ar vēl vienu veiksmīgi noslēgtu uzbrukumu, bet ar to bija par maz. Spēles beigu rezultāts – 24:12 par labu LSPA/"Livonia".

"Selēna" spēlētāja Liene Dumpe pēc Latvijas Kausa iegūšanas stāsta: “Šī sezona mums ir bijusi ļoti laba, neskatoties uz izmaiņām sastāvā. Prieks par jaunajām meitenēm, kas ir labi sevi parādījušas un ieklausās padomos un ieteikumos! Jāsaka, ka šai sezonai sākām gatavoties jau tad, kad tikko beidzās iepriekšējā! Strādājām, kā komanda un arī individuāli. Mums bija mērķis un mēs uz to arī gājām. Ja visām meitenēm mērķis ir viens, to sasniegt ir daudz vieglāk. Mēs esam komanda. Mēs ticam viena otrai un iedrošinām viena otru. Ja nepieciešams, pasakām arī kādu skarbāku vārdu. Mūsu starpā ir beznosacījuma mīlestība. Tāpat vēlos pieminēt arī mūsu treneri Ģirtu, kurš māk mūs “savākt”. Atrast katrai pareizu pieeju un vārdu. Un kur nu bez mūsu atbalstītājiem un sponsoriem, tie mums reizēm tic vairāk, kā mēs pašas un viņi ir bijuši kā astotais spēlētājs laukumā!”

Ģirts Sirsniņš, Latvijas čempionu un Kausa ieguvēju komandas treneris dalās sajūtās: “Kopsummā komanda ļoti veiksmīgi ir startējusi kausa izcīņā, to apliecinot ar rezultātiem. Treniņos ļoti daudz tika strādāts pie niansēm, komunikācijas un taktikas. Kausā viss potenciāls tika izmantots daļēji, tādejādi mums, kā komandai ir kur augt – lai dāmas saspēlē pieslīpētos un būtu maksimāli spēcīgas un kļūtu vēl prasmīgākas. Pateicos visām komandām par sezonu kopumā.”

Miesnieki komandas kapteine Elīna Švāģere par šo sezonu izsakās sekojoši: “Šo sezonu kopumā vērtēju labi. Esam tikai šogad izveidota komanda, tāpēc mūsu mērķis bija piesaistīt pēc iespējas vairāk meitenes un iepazīstināt viņas ar regbiju. Sezonas laikā sanāca daži pārsteigumi. Latvijas Kausā un arī pirmajā Latvijas Čempionāta posmā spējām labi cīnīties ar Livonia komandu, kas jau vairākus gadus rāda stabilu sniegumu. Man ir prieks un gandarījums par mūsu jaunajām spēlētājām, kas ar salīdzinoši mazu treniņu pieredzi spēja parādīt labu sniegumu un dot lielu pienesumu komandai! Tāpat ļoti novērtēju Miesnieku palīdzību un uzņemšanu komandā, kā arī trenera Viktora ieguldīto darbu, kas ir palīdzējis spēlētājām attīstīties. Tagad galvenais ir koncentrēties jaunās sezonas sagatavošanās posmam, lai mūsu sniegums kļūtu aizvien labāks.”

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv