Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Žaminē izrauj Francijai uzvaru un saglabā intrigu Austrālijas tūrē

Juris Miņins
Juris Miņins

Žaminē izrauj Francijai uzvaru un saglabā intrigu Austrālijas tūrē
Foto:AFP/Scanpix

Francijas regbija valstsvienība šodien, pateicoties pēdējās minūtēs realizētam soda sitienam, šodien ar 28:26 pārspēja Austrālijas izlasi, kas nozīmē, ka triju maču sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējā cīņā.

Iepriekš jau ziņojām, ka Francijas regbija izlase pašlaik atrodas Austrālijā, kur, vasaras testu maču loga ietvaros, aizvada spēļu sēriju ar vietējo valstsvienību. Tāpat arī ziņojām, ka pirmajā spēlē viesi, lai arī diezgan ātri izvirzījās vadībā ar 15:0, tālākajā mača daļā šo pārsvaru izsēja un beigu beigās zaudēja ar 21:23. Otrais sērijas mačs arī bija ne mazāk dramatisks.

Tāpat kā pirmajā cīņā, arī otrajā spēlē pirmie vadībā izvirzījās francūži, taču šoreiz viņu sākotnējais pārsvars nebija lielāks par sešiem punktiem, ko nodrošināja Melvina Žaminē divi soda sitieni. Austrālieši šo izrāvienu apturēja ar Noā Lolesio realizētu sodu, lai gan, pirms tam austrālieši bija nogādājuši bumbu ieskaites zonā, taču mača tiesnesis Džeimss Dolmens pirms tam bija fiksējis piespēli uz priekšu, tāpēc trīs punkti bija labākais ko mājnieki no šīs situācijas varēja paņemt.

Turpinājumā gan Damiens Peno, izmantojot izveidojušos vairākumu un "Valabiju" apjukumu labajā laukuma malā, nogādāja bumbu ieskaites zonā, kas bija mača pirmais un Francijas izlases vienīgais piezemējums. Austrālieši uz šo uzbrukumu atbildēja ar Džoša Gordona piezemējumu, kad Austrālijas izlases devītais numurs palika tā paša Peno nepieskatīts kreisajā uzbrukuma malā, pēc pozicionālas spēles. Tas ļāva puslaiku noslēgt ar rezultātu 13:16.

Otrajā puslaikā komandas apmainījās ar precīziem sodiem, bet Francijas pārsvars pieauga, jo mājnieki turpināja pārkāpt noteikumus, bet Žaminē šajā pēcpusdienā bija lielisks, gūstot vēl trīs punktus.

Kā jau labā izrādē, arī šīsdienas mačā saasinājums tika sagaidīts īsi pirms spēles beigām, kad pēdējās 10 minūtēs Austrālija vispirms ar lielisku ātro uzbrukumu tā smailē izvirzīja komandas kapteini Maiklu Hūperu, bet vēlāk Lolesio bija precīzs gan realizācijā, gan soda sitienā, kas lika domāt, ka austrālieši atkal būs spējuši mača pašā izskaņā izraut uzvaru.

Tā gan nedomāja Melvins Žaminē, kurš šodien guva 23 no 28 Francijas izlases punktiem. Mazāk kā trīs minūtes līdz spēles pamatlaika beigām viņš vārtos raidīja savu septīto precīzo soda sitienu, kas, neskatoties uz mājnieku centieniem šajā spēlē pēdējo vārdu pateikt pašiem, arī izrādījās uzvaru nesošais raidījums.

Francijas un Austrālijas maču sērija noslēgsies 17. jūlijā, kad komandas atgriezīsies Brisbenā, "Suncorp Stadium" arēnā, kurā arī tika aizvadīta pirmā abu komandu cīņa. Tā kā rezultāts sērijā ir 1-1, tad, protams, trešā mača uzvarētājs arī tiks kronēts par visas sērijas uzvarētāju. Interesanti, ka līdz šim Francijai spēlējot pret Austrāliju, Eiropas komanda ir spējusi uzvarēt vien aptuveni katrā trešajā spēlē.

2021. gada Francijas tūre Austrālijā

DatumsVietaMājniekiViesiRezultāts
07.07.BrisbenaAustrālijaFrancija23:21
13.07.MelburnaAustrālijaFrancija26:28
17.07.BrisbenaAustrālijaFrancija