Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia/Rīga" dominē arī Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā U18 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia/Rīga" dominē arī Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā U18 grupā
Uzvarētāji RK "Livonia" spēlētāji ar treneri jegoru Alimovu. Foto: RK "Livonia"/'Agnis Melderis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā U18 grupā atkal dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā posma uzvarētāji un 2023. gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti.

Tāpat kā sezonas sākuma posmu aprīļa beigās arī otro posmu Latvijas čempionātam U18 grupas jaunie regbisti aizvadīja Rīgas Tehniskās koledžas stadionā. Šoreiz sacentās piecas komandas, jo “Livonia” bija pieteikusi vienu komandu – “Livonia/Rīga”, nepiedaloties “Livonia/Engure” komandai.

Jegora Alimova trenētie rīdzinieki no “Livonia” nospēlēja tik lieliski visu posmu, ka trijās spēlēs pretiniekiem neļāva gūt ne punktu, paši nopelnīja ap 30 un vairāk, bet vienā spēlē pat pārsniedza 50 punktu robežu. Livonieši teicami darbojās aizsardzībā, pa visām spēlēm ielaižot tikai vienu piezemējumu.

“Livonia/Rīga” ar 29:0 uzvarēja trešās vietas ieguvēju Eleju, ar 31:0 pārspēja otru labāko posma komandu Baldoni/ĶNSS, ar 35:0 tika galā “Griežņiem”. Vienīgie, kuri spēja gūt punktus pret līderiem, bija mītavieši, kurus “Livonia/Rīga” pārspēja ar 54:7. Arī spēle par otro vietu nebija līdzīga, jo baldonieši elejiešus pārspēja ar 38:0. Toties 4. vietas ieguvēju “Mītava” centās izrādīt pretestību otrās un trešās vietas ieguvējiem, piekāpjoties Baldonei un Elejai attiecīgi ar 10:26 un 5:19.
Līdz ar to arī kopvērtējuma izmaiņu trijniekā nav. Līderi ir “Livonia/Rīga”, kam seko Baldone un Eleja, bet “Mītavai” ceturtā vieta.

“Par U18 grupas livoniešiem var samērā īsi pateikt – viņi ir galvastiesu pārāki par pārējiem. Kas mani priecē, ir tas, ka “Livonia/Rīga” parādīja ļoti labu aizsardzību, gribētu pat teikt skarbu aizsardzību. Brīžiem šķita, ka pretinieki jau veiks piezemējumu, taču nē, livonieši piecos metros nospēlēja lieliski aizsardzībā un neļāva pretiniekiem veikt piezemējumu. Tāpēc varu teikt, ka U18 puiši ir baigie malači,” ļoti apmierināts un priecīgs par savējo sniegumu ir RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.