Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" izcēlusies ar divām pirmajām vietām trijās jaunatnes grupās LČ 6. posmā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" izcēlusies ar divām pirmajām vietām trijās jaunatnes grupās LČ 6. posmā regbijā
Foto: Vigo Valdavs (RK "Livonia").

Pagājušajā nedēļas nogalē Ļaudonā notikušajā “Mapri būve” Latvijas jaunatnes čempionāta noslēdzošajā sestajā posmā regbijā trijās jaunākajās jauniešu grupās, kas vienlaicīgi bija arī “Ļaudonas kauss”, sekmīgāk nostartēja RK “Livonia” , kas ieguva pirmās vietas divās no trim grupām. Viena uzvara – pašā jaunākajā grupā – Elejas regbistiem.

Jau ziņojām, ka sestdien Latvijas čempionāta 4. posmā regbijā U16 grupā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā spraigās cīņās “Livonia” ieguva otro vietu, bet par uzvarētājiem kļuva Baldones/ĶNSS regbisti. Nākamajā dienā svētdienā Ļaudonā Latvijas čempionāta sestajā posmā sacentās arī trīs jaunākās grupas – U14, U12 un U10, kuriem tas bija pēdējais posms.

Ja iepriekšējos posmos pārsvarā katrā grupā uzvarēja cits klubs, tad šoreiz “Livonia” atkārtoja Elejas veikumu ceturtajā posmā, proti, arī izcīnīja uzvaras divās grupās. Šoreiz pie pirmās vietas netika citos posmos uzvaras izcīnījušie “Mītava” un Rīgas Katoļu ģimnāzija (RKĢ). Savukārt “Livonia” un Elejai otro posmu pēc kārtas godalgas visās trijās jauniešu grupās, livoniešiem to sasniedzot trijos posmos sezonas laikā, bet elejiešiem to paveicot jau piektajā posmā.

Tāpat kā iepriekšējos piecos posmos “Livonia” turpināja dominēt U14 grupā, izcīnot jau sesto uzvaru un līdz ar to esot pirmajiem visos sešos posmos. Pieteiktās piecas komandas aizvadīja grupu turnīru, nospēlējot katra ar katru, tādējādi ikvienai komandai aizvadot četras spēles. “Livonia” pārliecinoši pārspēja Baldoni/Ikšķili ar 9:0, RK “Ļaudonu” ar 9:2 un Eleju/JNSC ar 11:2, bet līdzīgā cīņā par pirmo vietu posmā ar 5:3 uzarēja “Mītavu”, kas arī bija svinēju drošas uzvaras pār iepriekšminētajām komandām. Trešā vieta Elejai, kas pārliecinoši tika galā ar mājinieci Ļaudonu un Baldoni/Ikšķili.

U12 grupā atkal piedalījās sešas komandas, kuras bija sadalītas divās grupās, kur pirmās vietas ieguva “Livonia/Rīga” un “Mītava”, tiekoties finālā par uzvaru posmā. Livonieši ar 9:1 pārspēja kluba otro komandu “Livonia/Engure”, bet līdzīgākā spēlē ar 6;3 pieveica Eleju. Gandrīz identiski sanāca “Mītavai, kas ar 9:1 tika galā ar “Ļaudonu”, bet līdzīgā spēlē ar 6:4 pārspēja Baldoni/ĶNSS.

“Livonia/Rīga” ar “Mītavu” finālā spēlēja otro posmu pēc kārtas. Pirms divām nedēļām ļoti līdzīgā spēlē ar 5:3 uzvarēja mītavieši, bet šoreiz livonieši revanšējās, uzvarot arī spraigā duelī ar 4:3, neļaujot pie ceturtā panākuma tikt “Mītavai”, kurai pirmo reizi šogad otrā vieta. Savukārt “Livonia/Rīga” pēc četrām otrajām vietām pēc kārtas beidzot izdevās izcīnīt pirmo vietu.

Jaunākajā U10 grupā arī Ļaudonā sacentās septiņas komandas, kas bija sadalītas divās grupās, kur pirmās vietas ieguva RKĢ un Eleja, tiekot finālā jau trešo posmu pēc kārtas. Ja iepriekšējās divas reizes finālspēles bija ārkārtīgi līdzīgas, 4. posmā ar 3:2 uzvarot Elejai, bet pagājušajā reizē ar 2:1 revanšējoties RKĢ, tad šoreiz no līdzīgas spēles nekas nesanāca, jo Eleja uzvarēja ļoti pārliecinoši – 7:1.

Trešās vietas liktenis noskaidrojās grupu otro vietu – “Livonia/Rīga” un Baldone/ĶNSS – starpā. Abas komandas bez ierunām bija atzinušas grupu līderu pārākumu, piekāpjoties ar 1:8 un 1:9. Un arī mazajā finālā tika fiksēts samērā pārliecinošs rezultāts – 6:2, ar kādu uzvaru svinēja livonieši, tādējādi izcīnot trešo vietu otro posmu pēc kārtas.

“Ļaudonas kausā livoniešiem ļoti labs rezultāts, jo divās grupās “Livonia” bija pirmie – U14 un U12, bet U10 iegūta trešā vieta. Tiešām zīmīgi labs rezultāts, it īpaši U12 grupā. U14 grupā tas bija gaidāms, lai arī pretinieki paliek spēcīgāki un domā, kā ar mums spēlēt. U12 parādīja tiešām ļoti labu sniegumu ar šo uzvaru posmā, kā arī otro vietu kopvērtējumā. U10 grupā livoniešiem par pakāpi labāka spēle nekā sezonas sākumā, kas arī ir rādītājs. Izaugsme ir, rezultāti ir labi, tā kā viss norit pareizi, ejot pareizā virzienā,” secina RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“Pēdējais sestais posms bija ļoti labi noorganizēts. U10 grupā izlikām divas komandas – “Livonia/Rīga” un “Livonia”/Engure”, kuras abas ļoti labi spēlēja, iegūstot 3. un 5. vietu septiņu komandu konkurencē. “Livonia/Rīga” bija vairāk atstrādājusi savas kombinācijas. Ir ļoti labi, ka tiek iesaistīti arī bērni, kas nesen ir sākuši trenēties, abām komandām. Tā kā mūsu spēlētāju resurss aug. Tas ir ļoti pozitīvi,” atzīmē RK “Livonia” jauniešu treneris Artūrs Baranovskis.

“U12 grupā ļoti labi livonieši nospēlēja, izcīnot pirmo vietu. Žēl, ka citos posmos nebija pirmie, tad kopvērtējumā rezultāts būtu cits. Nospēlēja ļoti jaudīgi, apspēlējot finālā arī kopvērtējuma līderus,” uzsver Baranovskis un turpina: “Savukārt, “Livonia/Engure” pārstāvēja spēlētāji, kas nesen sākuši trenēties un kuriem nepieciešama spēļu prakse.”

“U14 grupā uzvaru sērija ir nepārtraukta, jo uzvarētas visas spēles, ieskaitot arī pludmales regbijā. Godīgi sakot, pretestību izrādīja tikai “Mītavas” komanda. Var paslavēt pretiniekus, jo pretestība bija ļoti laba. Mītavieši bija pastrādājuši ar aizsardzību, un to ļoti labi varēja redzēt. Protams, mēs spējām ar to tikt galā, jo centāmies visu laiku spēlēt uz to, ka turēt bumbu pie sevis, kontrolēt bumbu, un, kā mēs zinām, pretinieks nevar veikt piezemējumu, ja bumbas viņam nav. Mītaviešiem izdevās noturēt četrus mūsu piezemējumus, proti, ka ieskrienam viņu piezemējuma laukumā, bet pretinieka spēlētājs pieliek roku vai ķermeni zem bumbas, tādējādi notur,” skaidro Baranovskis, piebilstot, ka kopumā sezona izdevusies, labs darbiņš, kas padarīts.

“Sestais posms bija izšķirošais U12 grupā, jo pirms tam mums bija 12, Elejai 11 un Mītavai 10 punkti. Ar komandu izrunājām, ka mums šajā posmā jābūt pirmajiem, lai kopvērtējumā būtu otrie un lai pierādītu sev, ka mēs esam stipri un varam būt pirmie. Un finālspēlē, uzvarot “Mītavu” ar 4:3, mēs to pierādījām,” secina U12 “Livonia” komandas treneris Jegors Alimovs.