Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klermona atriebjas “Racing 92” ar sagrāvi

Juris Miņins
Juris Miņins

Klermona atriebjas “Racing 92” ar sagrāvi
Noa Nakaitači (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Francijas Top 14 regbija čempionātā lielisku revanšu par iepriekšējās sezonas izskaņā piedzīvoto zaudējumu aizvadīja Klermona, kas ar 47:10 neatstāja nekādas cerības Parīzes “Racing 92”.

Šovakar Klermonferānā, Marsela Mišelina stadionā tika aizvadīta spēle, ko Klermonas regbija kluba līdzjutēji un arī regbisti gaidīja visvairāk, proti cīņa pret Parīzes “Racing 92”. Šī spēle netika gaidīta tāpēc, lai samērotu spēkus ar esošajiem čempioniem, bet tāpēc, ka tieši parīzieši pagājušās sezonas pusfinālā, dramatiskā mačā, pateicoties pagarinājumā gūtam dropsitienam, pārspēja Klermonu (34:33) un aizlika kāju priekšā zili-dzeltenajiem, kuri pārliecinoši soļoja uz finālu.

Spēles sākumā abām komandām radās iespēja sist soda sitienus, taču Maksims Mišeno, kuram šajā spēlē bija jāaizvieto Dens Kārters, sita garām, bet Morgans Para gan nekļūdījās un izvirzīja savējos vadībā.

Savukārt pirmo piezemējumu guva Noa Nakaitači, kas izvairījās no četriem tvērienu mēģinājumiem un piezemēja bumbu ieskaites zonā, panākot mājnieku labā jau 8:0, bet Morgans Para ar realizācijas sitienu pievienoja vēl divus punktus. Ar to gan mājnieku ofensīva nebeidzās, jo viņi ļoti plānveidīgi un mērķtiecīgi uzbruka un divas reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču ieskaitīja vien vienu piezemējumu un to pašu kā soda piezemējumu pēc Alberta Vulivuli soda un tai sekojošās dzeltenās kartītes.

Pirmās 20 minūtes Klermona aizvadīja ārkārtīgi pārliecinoši, neļaujot saviem oponentiem pat domāt par uzbrukumu, bet paši savā, Klermonas, stilā ārdīja parīziešu aizsardzību kā vien vēlējās.

Kādā brīdī starp Benu Tameifunu un Davitu Zirakašvili sākās grūstīšanās, kas varēja pāraugt arī supersmagsvaru kautiņā, taču abi iekarsušie prāti drīz vien tika apturēti un spēle, pēc tiesneša brīdinājuma, turpinājās tālāk.

Interesanti, ka tikko kā Vulivuli iznāca atpakaļ laukumā pēc 10 minūšu soda, viņa iesildīto vietu ieņēma komandas biedrs Viljams Afatia, liekot “Racing 92” vēl 10 minūtes spēlēt mazākumā.

Puslaika izskaņā Mašeno radās otra iespēja sist pa vārtiem un šoreiz viņš bija precīzs, taču rezultāts šajā brīdī, un arī pārtraukumā ejot, bija 3:27, kas nozīmēja, ka viesiem vēl ļoti daudz ir jāizdara, lai nopietni domātu par pozitīva spēles iznākuma nodrošināšanu.

Otrais puslaiks lielos vilcienos noritēja tāpat kā pirmais, vienīgi Klermonas vienība vairs tik aktīvi negāja uz pretinieku ieskaites zonu, taču tāpat prata gūt trīs piezemējumus, kā arī mājnieku nopierināšanās deva iespēju par uzbrukumu domāt “Racing 92”, taču tikai 76. minūtē Šons Robinsons, aizbēgot no visiem, guva pirmo un vienīgo Parīzes kluba piezemējumu šajā cīņa.

Spēles beigu rezultāts – 47:10, kas par spēli arī izsaka, ja ne visu, tad ļoti daudz. Klermona šajā cīņā pilnībā reabilitējās par neveiksmīgo iepriekšējās sezonas pusfināla spēli. Tiesa, tagad viņiem būs jāmēģina tikt līdz pusfinālam arī šajā sezonā. Iesākums, lai arī, iespējams, ne tik labs kā vēlētos, taču – četrās spēlēs izcīnītas divas uzvaras un divi neizšķirti, kas dod provizorisko otro vietu čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Savukārt par spēles galveno varoni var saukt Noa Nakaitači, kurš kopā guva trīs piezemējums. Savukārt Kamils Lopezs izcēlās ar piezemējumu un precīzu dropsitienu.

Savukārt esošajiem Francijas čempioniem un Eiropas Čempionu kausa finālistiem Parīzes “Racing 92” arī ir divas uzvaras četros mačos, taču viņiem ir arī tieši tikpat zaudējumu, kas viņiem ļauj turēties sestajā pozīcijā.

Rītdien Francijas čempionāts noslēgsies ar potenciālās līdervienības, Brives (pēc trešās kārtas atradās čempionāta vadībā) spēli pret līdz šim vājāko komandu, Grenobli, bet noslēgsies ar vēl vienu Top 14 grandu cīņu, proti, Tulūza savā laukumā uzņems Tulonu.

Top 14 regulārā sezona, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
“Stade Francais”Kastra29:25
BordoBajons40:20
LarošelaLiona43:18
MonpeljēPo41:13
Klermona“Racing 92”47:10
BriveGrenoble
TulūzaTulona