Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa nespēj pieveikt mazākumā palikušos argentīniešus

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa nespēj pieveikt mazākumā palikušos argentīniešus
Žeronimo de la Fuente veic piezemējumu, Foto: AFP/Scanpix

Velsas izlase, lielāko mača daļu spēlējot vairākumā, nespēja izmantot šo priekšrocību un tikai cīņas pēdējās desmit minūtēs spēja izlīdzināt rezultātu spēlē pret Argentīnu – 20:20.

Lai arī šodien starptautiskā regbija arēnās notika vairāki mači, tieši Argentīnas un Velsas spēli varēja uzskatīt par interesantāko, tā kā tieši šajā cīņā spēku samēri bija vislīdzvērtīgākie.

Šī tēze apstiprinājās jau no pirmajām minūtēm, jo nevienai no komandām neizdevās noorganizēt tūlītēju izrāvienu un spēle kļuva par taktiskās cīņas lauku un tieši cīņas šajā brīdī laukumā bija visvairāk, par ko liecina 28. minūtē spēles tiesneša Metjū Kārlija lēmums piešķirt uzreiz divas dzeltenās kartītes, pa vienai katrai komandai. Uz 10 minūtēm no laukuma noraidīti tika Dilons Luiss (Velsa) un Nahels Čaparo (Argentīna), abi pirmās līnijas uzbrucēji – stabi.

Ar to gan Kārlija darbs nebeidzās, jo jau pēc minūtes Huans Malia saņēma sarkano kartīti par bīstamu tvērienu, atstājot Argentīnu mazākumā līdz pat mača beigām.

Iespējams, ka šāds notikumu pavērsiens mobilizēja "Los Pumas", jo divi nākošie rezultatīvie uzbrukumi tika ierakstīti tieši argentīniešu labā. Vispirms, pirmā puslaika izskaņā, piezemējumu veica Pablo Matera, bet otrā puslaika ievadā piecus punktus guva Žeronimo de la Fuente, kas kopā ar Nikolā Sančeza precīzo sitienu vārtos viesiem deva 14 punktu pārsvaru – 20:6.

Spēlējot 15 vīru sastāvā pret 14 argentīniešiem, Velsas komanda pamazām savu panāca un Vils Roulends un Tomoss Viljamss ar saviem piezemējumiem rezultātu palīdzēja izlīdzināt un 72. minūtē tas kļuva neizšķirts. Tiesa, saprotamu iemeslu dēļ, velsiešiem ar to nebija gana un viņi turpināja uzbrukt, kas beigu beigās noveda pie Argentīnas komandas pārkāpuma – aizmugures stāvokļa laukuma vidusdaļā.

Par spēles varoni varēja kļūt velsietis Džarods Evanss, kuram arī tika uzticēts pēdējais spēles sitiens, mača pamatlaikam iztekot, taču velsietis sita garām vārtiem.

Jāpiebilst, ka kopš 2012. gada visās Velsas un Argentīnas savstarpējās spēlēs pie uzvarām bija tikuši velsieši, kā arī līdz šim vēl neviena abu komandu cīņa nebija noslēgusies neizšķirti.

Tāpat šodien mačus aizvadīja arī citas izlases. Par Okeānijas komandu mačiem jau ziņojām, bet ziemeļu puslodes izlases cīnījās dienas otrajā pusē. Anglija ar 70:14 pārspēja Kanādu. Angļi šajā spēlē guva desmit piezemējumus, deviņos no kuriem (viens – soda piezemējums) precīzi realizācijas sitieni padevās Markusam Smitam, kurš pēc šī mača saņēma uzaicinājumu uz britu un īru "Lions" komandu.

Paši "Lions", kuriem šodien bija paredzēta spēle pret Pretorijas "Bulls", bet Covid-19 uzliesmojuma dēļ, pretinieki tika mainīti, tāpēc jau otro reizi nedēļas laikā Britu salu izlasei bija jātiekas ar Durbanas "Sharks", izcīnīja uzvaru ar 71:31. Jāsaka, ka šī uzvara, lai arī mača rezultāts ir iespaidīgs, nebija tik viegla kā pirmajā spēlē (54:7), turklāt teju visu grandiozo pārsvaru, gūstot 35 punktus, "Lions" noformēja tad, kad "Sharks" bija spiesti spēlēt 14 vīru sastāvā, jo nopelnīja sarkano kartīti.

Savukārt Īrija dienas pēdējā spēlē uzņēma ASV. Jāsaka, ka amerikāņiem šajā mačā daudz cerību uz panākumu nebija, jo nevienā līdz šim aizvadītajā savstarpējā spēlē viņi nebija spējuši pieveikt īrus, turklāt, viņi uz šo maču gatavojās ar pieciem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem un sešiem zaudējumiem septiņos mačos, vienīgo panākumu izcīnot 2019. gada 8. septembrī, pret Kanādu.

Šovakar amerikāņu zaudējumu sērija turpinājās, jo Īrijas komanda, kura gan nespēlē savā labākajā sastāvā, tā kā līderi ir izsaukti uz "Lions" nometni, šo maču aizvadīja pārliecinoši, kontrolēja tā gaitu un svinēja panākumu ar 71:10.

Jāpiebilst, ka šodien bija jānotiek arī mačam starp Skotijas un Rumānijas izlasēm, taču šī cīņa, kā arī Skotijas un Gruzijas spēle, ir atceltas, jo komandas ir skāris Covid-19 un visas iesaistītās puses vienojās, ka, drošības apsvērumu dēļ, labāk būs šīs spēles neaizvadīt.

2021. gada vasaras starptautiskā regbija testu mači

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeFidži57:23
VelsaArgentīna20:20
AnglijaKanāda70:14
ĪrijaASV71:10

Britu un īru "Lauvu" tūre pa DĀR, 2021. gads

DatumsPretiniekiRezultāts
03.07.Lions56:14
07.07.Sharks54:7
10.07.Sharks71:31
14.07.DĀR A
17.07.Stormers
24.07.DĀR
31.07.DĀR
7.08.DĀR

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/
https://www.planetrugby.com/