Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempionātā regbijā "Sporta punkts/Livonia" pēdējā grupas spēlē zaudē "Perkūnas"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas čempionātā regbijā "Sporta punkts/Livonia" pēdējā grupas spēlē zaudē "Perkūnas"
Foto: RK "Livonia".

Sestdien viesos Baltijas čempionātā regbijā vīriešiem otro zaudējumu diemžēl piedzīvoja RK “Livonia” otrā komanda “Sporta punkts/Livonia”, kas Pļunģē ar 10:59 piekāpās “Perkūnas”, tādējādi netiekot pusfinālā cīņā par godalgām.

Šī bija noslēdzošā trešā spēle “Sporta punkts/Livonia” komandai grupu turnīrā, bet reāli laukumā livoniešu otrais sastāvs cīnījās otro reizi. Pirmajā spēlē, kas bija paredzēta 18.augustā, tika ieskaitīta tehniskā uzvara ar 30:0, jo Valmieras “Fēnikss”, izvirzot par prioritāti dienu iepriekš notikušo Latvijas čempionāta pusfināla spēli pret “Miesniekiem”, nevarēja ierasties uz nozīmēto spēli nākamajā dienā pret “Sporta punkts/Livonia”. Pēc tam nākamajā spēlē livonieši pārāk daudz kļūdījās pirmajā puslaikā pret “Baltrex” dublieriem, ka pat ar lielisku otro puslaiku nespēja glābt situāciju, piekāpjoties Šauļu klubam ar 29:50.

“Perkūnas” bija aizvadījuši divas spēles. Vispirms līdzvērtīgā cīņā viņi pieveica “Fēniksu” ar 31;25, bet pēc tam zaudēja “Baltrex” dublieriem ar lielāku starpību nekā livonieši – 12:48. Tas vedināja uz to, ka livoniešiem ir cerības uzvarēt, vai vismaz uz līdzvērtīgu spēli. Taču tā diemžēl nenotika. Laukumā jau no pašā sākuma dominēja mājinieki, neatstājot cerības “Sporta punktam/Livonia” ieķerties spēlē.

Līdzīgā kā pagājušajā spēlē pret “Baltrex” dublieriem arī šoreiz “Livonia” otrā komanda spēles sākumā ielaida piezemējumus. “Perkūnas” desmit minūtēs ienesa divas reizes un vienu reizi bija precīzi realizācijā – 0:12. Puslaika vidū pirmie punkti arī “Sporta punkts/Livonia”, soda sitienā precīzam esot Kristeram Vimbam.

Kā izrādījās, tie bija vienīgie livonieši punkti spēles pirmajā nogrieznī. Savukārt pretinieki atlikušajās 20 minūtēs guva trīs piezemējumus un divas reizes bija precīzi realizācijā, tādējādi panākot pirms pārtraukuma diezgan prāvu pārsvaru – 3:31.

Ja iepriekšējā duelī pret “Baltrex” otro komandu livnoešiem otrajā puslaikā sanāca mainīt spēles gaitu un uzvarēt, tad šoreiz to neizdevās paveikt. “Sporta punkts/Livonia” guva pirmo piezemējumu, to 63. minūtē paveicot Dāvim Jaunalksnim, kuram ar precīzu realizāciju sekoja Valērijs Runco.

Taču mājinieki pirms tam bija ienesuši trīs piezemējumus, kā arī pēc tam vēl vienu, četras reizes esot precīziem arī realizācijas sitienos, ļoti pietuvojoties 60 punktu robežai. Līdz ar to arī otrajā puslaikā nācās piekāpties ar samērā lielu pārsvaru – 7:28, bet visā spēlē ar 10:59.

Tādējādi ar trijās spēlēs ieskaitītu vienu uzvaru un piedzīvotiem diviem zaudējumiem “Sporta punkts/Livonia” sasniedza to pašu bilanci kā pērn un grupā ieņēma trešo vietu, turpinot Baltijas čempionātu mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu. Nākamajā spēlē būs jātiekas ar otras grupas 4. vietas ieguvējiem, kas visticamāk varētu būt nesenie pretinieki Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā “Lāči/Mūku Sala”.