Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija sarīko finiša spurtu, taču piekāpjas "All Blacks"

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija sarīko finiša spurtu, taču piekāpjas "All Blacks"
Ričijs Mounga šodien izcēlās ar 18 gūtiem punktiem, Foto:AFP/Scanpix

Austrālijas regbija izlase šodien pirmajā Bledislo kausa spēlē pēdējo 12 minūšu laikā guva trīs piezemējumus, taču ar to izrādījās par maz, lai pārspētu savā laukumā spēlējošo Jaunzēlandi un "Valabiji" piedzīvoja zaudējumu ar 25:33.

Šodien Jaunzēlandes pilsētā Oklendā tika dots starts 2021. gada Bledislo kausa izcīņai, jeb ikgadējam Jaunzēlandes un Austrālijas izlašu duelim, kurā tiek ņemtas vērā visas gada laikā aizvadītās savstarpējās testu spēles. Šodien, tātad, tika izspēlēta pirmā.

Mača ievads tika aizvadīts kā šādos gadījumos parasti – komandas vēl tikai meklēja oponentu vājās puses, kā arī mēģināja "nokalibrēt" savu spēli, kas noveda pie neizbēgamām kļūdām un noteikumu pārkāpumiem.

Spēle tika aizvadīta liela vēja apstākļos, tāpēc soda sitienu izpilde bija izaicinājums abām komandām, taču ja Ričijs Mounga no "All Blacks" ar uzdevumu tika galā perfekti, tad Noā Lolesio divās no trim reizēm, kad viņam bija jāsit pa vārtiem, sita garām. Viena no šādām reizēm sekoja pēc Endrjū Kaloveja piezemējuma, kas radās pēc strauja austrāliešu izrāviena no pozicionāla uzbrukuma. Tiesa, tā kā Lolesio sita garām, austrālieši vadībā neizvirzījās, vien samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Pirmā puslaika beigās mājinieki gan prata atbildēt ar to pašu, kad pēc dinamiska pozicionāla uzbrukuma bumbu ieskaites zonā nogādāja Sevu Rīzs. Tādējādi pārtraukumā vienības gāja pie rezultāta 16:8 par labu Jaunzēlandes komandai.

Otrais puslaiks gan sākās daudz jautrāk, jo vispirms mājinieki noorganizēja skaistu vairāku piespēļu uzbrukumu pāri visam laukumam, kuru noslēdza jau pieminētais Rīzs, taču šo piezemējumu neieskaitīja uz priekšu atdotās piespēles dēļ. Tiesa, ilgi nebija jāgaida, kad Mounga, jau individuālā kārtā, pārtvēra austrāliešu piespēlēto bumbu un devās reidā uz pretējo laukuma pusi, piezemējumu savai komandai tomēr dabūjot.

Puslaika vidū, jau pozicionālos uzbrukumos Davids Havili un Damiens Makenzijs, ar sešu minūšu intervālu, guva vēl pa piezemējumam, padarot "All Blacks" pārsvaru jau ļoti pārliecinošu.

Austrālieši gan savu pēdējo vārdu vēl nebija teikuši un vispirms no pozicionāla uzbrukuma, bet tad notverot Lolesio pa zemi sperto bumbu, ieskaites zonā veiklāks par visiem izrādījās Toms Benkss. Šie piezemējumi deva mazu cerību, ka austrālieši varētu atvēzēties uz brīnumu, taču brīnums nenotika. Jā, mača izskaņā Džordans Uelesī vēlreiz piespieda bumbu pretinieku ieskaites zonā, izlīdzinot rezultātu gūto piezemējumu ziņā, taču pateicoties veiksmīgākai soda sitienu izpildei, Jaunzēlande svinēja uzvaru ar 33:25.

Bledislo kauss turpināsies pēc nedēļas, kad, jau Regbija čempionāta ietvaros, abas komandas tiksies atkal, bet noslēgsies – 28. augustā.