Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija paliek bez revanša iespējas, Covid-19 dēļ mačs pret DĀR atcelts

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija paliek bez revanša iespējas, Covid-19 dēļ mačs pret DĀR atcelts
Gruzijas izlase, Foto:AFP/Scanpix

Šodien ir paziņots, ka 9. jūlijā ieplānotā spēle starp Dienvidāfrikas Republikas un Gruzijas izlasēm ir atcelta, jo abās komandās ir fiksēts Covid-19 uzliesmojums.

Iepriekš jau ziņojām, ka testa regbija mačs starp DĀR un Gruzijas izlasēm var tikt atcelts, jo abās komandās ir fiksēti vairāki Covid-19 gadījumi (mājniekiem – 12, viesiem - 4), bet šodien šīs spekulācijas ir kļuvušas par realitāti, jo abas puses ir vienojušās, ka mačs nenotiks.

Tas nozīmē, ka Gruzijai viesošanās DĀR ir beigusies un nu ir atlikusi vairs tikai viena spēle – 17. jūlijā savās mājās, Tbilisi uzņemot Skotiju. Atgādināsim, ka pirmajā savstarpējā mačā gruzīni piekāpās 2019. gada Pasaules kausa uzvarētājiem ar 9:40.

Jāsaka, ka DĀR un Gruzijas spēles atcelšana ir tikai viens nelabvēlīgās situācijas moments, jo regbija pasaules skatieni ir vērsti mazliet tālākā nākotnē, tā kā DĀR izlasei ir paredzēta trīs maču sērija pret britu un īru "Lions" komandu un pirmajai cīņai ir jānotiek 24. jūlijā. Galvenais jautājums ir vai vīruss tiks apkarots līdz gaidāmajam mačam.

Atgādināsim, ka Covid-19 uzliesmojuma dēļ jau ir atcelta viena "Lions" spēle, šīs nedēļas nogales cīņa pret Pretorijas "Bulls" vienību. Tāpat tiek ziņots, ka Britu salu izlases vadības komandā ir viens pozitīvais Covid-19 gadījums.

Visa britu un īru "Lauvu" tūre atrodas pamatīgā Covid-19 ēnā, jo jau no paša sākuma vīruss ietekmē tās norisi. Sākot no tā, ka sākumā nebija skaidrības par tūres norises vietu, jo par to piedāvāja kā DĀR, tā Britu salas, tā arī Austrāliju, līdz pat norises datumam, jo kā vēl viens variants bija tūri pārcelt uz 2022. gadu.

"Lions" gan izšķīrās par tūri 2021. gadā un tieši DĀR, kur gan mači notiek bez skatītājiem, taču, kā redzams, tas problēmas nav atrisinājis.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/