Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna pieveic angļus viņu pašu laukumā, īri noturas pret DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna pieveic angļus viņu pašu laukumā, īri noturas pret DĀR
Foto:AP/Scanpix

Argentīnas regbija izlase, nodemonstrējot lielisku spēli otrajā puslaikā, šodien ar 30:29 izbraukumā, Londonas Tvikenhemas stadionā, pārspēja Anglijas valstsvienību. Savukārt vakardien Pasaules reitinga līderi īri spēja noturēties pret DĀR izlasi – 19:16.

Starptautiskā regbija gada noslēguma maču logs faktiski sākās jau pirms kāda laika, taču tieši novembra pirmajā nedēļas nogalē spēles aizvadīja visas spēcīgākās planētas izlases.

Par nedēļas galveno spēli, protams, ir jāsauc Dienvidāfrikas Republikas komandas viesošanās Dublinā, kur viņi tikās ar Īriju. Svarīga šī cīņa bija kaut vai tāpēc, ka tajā spēkiem mērojās pasaules reitinga pirmā komanda (Īrija) un trešā spēcīgākā izlase, DĀR.

Kā šādās lielu komandu spēlēs gadās, laukumā vairāk tika domāts par savas laukuma puses aizsardzību, kas abām komandām arī tīri labi padevās, taču uzbrukumā gan gribējās redzēt lielāku radošumu un veiksmi, tāpēc pēc 40 nospēlētajām minūtēm fiksētais rezultāts, 6:6, lai arī bija gana kaujiniecisks, taču ar pamatīgu mazuma piegaršu.

Otrajā puslaikā DĀR mēģināja atrast savu spēli, kamēr Īrija turpināja darīt to, kas viņiem sanāca vislabāk un tieši mājinieki par to tika atalgoti, jo pacietība atmaksājās. Endija Farela trenētie vīri guva divus ātrus piezemējumus Džošs Van der Flīrs, netipiski savai pozīcijai, aizskrēja ātrajā uzbrukumā un pats to arī noslēdza, četras minūtes vēlāk izcēlās arī Maks Hansens.

Būt iedzinējos otrajā puslaikā, bet izraut uzvaru "Springboks" komandai ne vienu vien reizi bija sanācis un arī te viņi lieliem spēkiem devās uz priekšu, pašiem atbildot ar diviem piezemējumiem. Pozicionālu ofensīvu vispirms noslēdza Franko Mosterts, bet trīs minūtes pirms mača beigām ātro uzbrukumu noslēdza Kurts-Lī Arendsī. Tiesa, dēļ neveiksmīgajām realizācijām, viesiem neizdevās saasināt spēli un īri šo cīņu noveda līdz uzvarošām beigām.

Spraiga cīņa norisinājās arī Parīzē, kur vien spēles beigās veiktais Damjena Peno piezemējums ļāva Francijas izlasei ar 30:29 pārspēt viesus no Austrālijas.

Savukārt šodien Anglija tikās ar Argentīnas valstsvienību. Protams, ka Argentīna ir cienījams pretinieks un šajā gadā viņi spēja pieveikt gan ne pašā labākajā sastāvā spēlējušos skotus, gan, Regbija čempionāta ietvaros, Austrāliju un Jaunzēlandi, taču angļi, spēlēdami savā leģendārajā Tvikenhemas stadionā, par šo spēli bija citās domās.

Spēles ievads, tās pirmā puse, vēl bija tīri pozitīva, jo, lai arī neliels, taču pārsvars, pēc Džo Kokanasigas piezemējuma, bija iegūts un otrajā puslaikā vajadzēja turpināt tā pat. Tiesa, Anglijas izlase šobrīd pārdzīvo ne tos labākos laikus, jo no komandas, saprotamu iemeslu dēļ, gaida rezultātu, bet Edijam Džonsam ar tā sagādāšanu ir problēmas.

Tās, problēmas, bija redzamas arī šodien, jo otrajā puslaikā angļi nevarēja atrast "pretindi" Argentīnas izlasei un Emiliano Bofelli tā arī palika neatbruņots. Bez punktiem no sitienu pozīcijām viņa kontā arī piezemējums un beigu beigās "Los Pumas" savai šī gada sasniegumu listei varēja pievienot pārsteidzošu uzvaru izbraukumā pret Angliju.

Starptautiskā regbija rudens mači

MājiniekiViesiRezultāts
RumānijaČīle30:23
SkotijaFidži28:12
ItālijaSamoa49:17
VelsaJaunzēlande23:55
SpānijaTonga6:40
ĪrijaDĀR19:16
FrancijaAustrālija30:29
GruzijaUrugvaja34:18
AnglijaArgentīna29:30

     [+] [-]

, 2022-11-06 18:35, pirms gada
Ņemot vērā vēsturiskos aspektus - priekš angļiem tas ir sāpīgi, ļoti sāpīgi

  +1 [+] [-]

, 2022-11-06 19:42, pirms gada
Dinamo'1988 rakstīja: Ņemot vērā vēsturiskos aspektus - priekš angļiem tas ir sāpīgi, ļoti sāpīgi
Šajā kontekstā viņiem tas ir daudz sāpīgāk sportiskajā ziņā. Iepriekšējā PK finālisti šo 4gades ciklu spēlē ļoti neizteiksmīgi, var teikt, ka snieguma vektors ir lejupejošs. Gadu pirms PK tas ir ļoti bēdīgi un uztraucoši.

     [+] [-]

, 2022-11-06 21:31, pirms gada
Juri, kādas šobrīd izskatās Argentīnas perspektīvas? Vai ASV būs favorīte pret Portugāli izšķirošajā spēlē par PK?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-06 21:55, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Juri, kādas šobrīd izskatās Argentīnas perspektīvas? Vai ASV būs favorīte pret Portugāli izšķirošajā spēlē par PK?
Perspektīvas uz ko? Uz PK? Viņi ir vienā grupā ar Angliju un Japānu. Arī Samoa nav tā, ka viegls pretinieks (vēsturiski 4 spēlēs ARG tikai 1 reizi ir uzvarējusi). Būs jākapājas un ar to Argentīnai var būt problēmas, jo šī izlase spēlē uz emocijām. Dažreiz tas atnes uzvaras, bet biežāk - dzeltenās un sarkanās kartītes (2019. gada PK spēle pret Angliju ir labs piemērs). Tā nedisciplinētā spēle ir ARG izlases firmas zīme un nez vai kaut kas mainīsies arī pie trenera Čeikas.

Par kvalifikācijas turnīru es teiktu tā, ASV var zaudēt tāda līmeņa pretiniekiem kā Portugāle, taču liels jautājums ir vai Portugāle var pieveikt ASV līmeņa pretiniekus "do or die" spēlē.
Negribu lietot vārdu "favorīti", jo tas paredz kaut kādu jau iepriekš identificējamu dominanci kādā no rādītājiem, taču ASV plusiņu pirms šī turnīra ir vairāk kā Portugālei. Turklāt, ASV šī ir jau trešais piegājiens, lai dabūtu biļeti uz PK, motivācijas viņiem pietiek. Portugālei - protams, ka ne jau atpūsties atbraukuši, taču pie iespējas tikai tikai dēļ Spānijas nelaimēm.

     [+] [-]

, 2022-11-06 22:50, pirms gada
Juris Miņins rakstīja: Perspektīvas uz ko? Uz PK? Viņi ir vienā grupā ar Angliju un Japānu. Arī Samoa nav tā, ka viegls pretinieks (vēsturiski 4 spēlēs ARG tikai 1 reizi ir uzvarējusi). Būs jākapājas un ar to Argentīnai var būt problēmas, jo šī izlase spēlē uz emocijām. Dažreiz tas atnes uzvaras, bet biežāk - dzeltenās un sarkanās kartītes (2019. gada PK spēle pret Angliju ir labs piemērs). Tā nedisciplinētā spēle ir ARG izlases firmas zīme un nez vai kaut kas mainīsies arī pie trenera Čeikas.

Par kvalifikācijas turnīru es teiktu tā, ASV var zaudēt tāda līmeņa pretiniekiem kā Portugāle, taču liels jautājums ir vai Portugāle var pieveikt ASV līmeņa pretiniekus "do or die" spēlē.
Negribu lietot vārdu "favorīti", jo tas paredz kaut kādu jau iepriekš identificējamu dominanci kādā no rādītājiem, taču ASV plusiņu pirms šī turnīra ir vairāk kā Portugālei. Turklāt, ASV šī ir jau trešais piegājiens, lai dabūtu biļeti uz PK, motivācijas viņiem pietiek. Portugālei - protams, ka ne jau atpūsties atbraukuši, taču pie iespējas tikai tikai dēļ Spānijas nelaimēm.
Paldies, es atceros, ka Portugāle vēl nesen bija izkritusi no Eiropas cempionata top divīzijas. Kāpēc tā notika un ar ko saistīts tas, ka Portugāle ir atguvusies?

     [+] [-]

, 2022-11-06 22:58, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paldies, es atceros, ka Portugāle vēl nesen bija izkritusi no Eiropas cempionata top divīzijas. Kāpēc tā notika un ar ko saistīts tas, ka Portugāle ir atguvusies?
Īsumā - paaudžu maiņa un visas no tā izrietošās sekas.

     [+] [-]

, 2022-11-06 23:04, pirms gada
Juris Miņins rakstīja: Īsumā - paaudžu maiņa un visas no tā izrietošās sekas.
Turēšu īkšķus, lai Portugāle tiktu uz PK! Kā ar naturalizetajiem šai izlasei?

     [+] [-]

, 2022-11-07 11:36, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Turēšu īkšķus, lai Portugāle tiktu uz PK! Kā ar naturalizetajiem šai izlasei?
Regbijā tā naturalizācija ir nosacīta, tb noteikumi atšķiras no citos sportos ierastā un citā valstī dzimušu regbistu pietiek pat TOP izlasēs.
Portugālei ar ir daudzi Francijas regbija sistēmā izaugušie spēlētāji.