Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LK regbijā jauniešu grupām "Livoniai" divas godalgas, uzvaras Baldonei un "Mītavai"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK regbijā jauniešu grupām "Livoniai" divas godalgas, uzvaras Baldonei un "Mītavai"
Foto: Jānis Ivanovskis

Latvijas kausā regbijā trijās jaunākajās grupās jauniešiem RK “Livonia” jaunās maiņas spēlētāji ieguva divas godalgotas vietas, izcīnot otro vietu U10 grupā un esot trešajiem U14 grupā. Tikmēr divās grupās nepārspēti palika Baldones/ĶNSS jaunie regbisti (U12 un U14), bet U10 grupā uzvaru svinēja RK "Mītava".

Pagājušajā nedēļas nogale Latvijā bija regbija notikumiem bagāta. “AlphaLane/Livonia” līdzvērtīgi cīnījās par iekļūšanu Baltijas Top līgas finālā otro gadu pēc kārtas, spraigā spēlē piekāpjoties titulētajiem Šauļu “Baltrex”. Tika aizvadīts arī noslēdzošais piektais posms U18 grupai, kur livonieši ieņēma otro vietu un uzvarēja sezonas kopvērtējumā. Tikmēr paši jaunākie regbisti, kuri pirms pāris nedēļām aizvadīja noslēdzošo piekto posmu Latvijas čempionāta regbijā-7, pagājušajā nedēļas nogalē cīnījās par Latvijas kausu.

U10 grupā RK “Livonia/RRK” uzvarēja visos piecos sezonas Latvijas čempionāta posmos un līdz ar to arī pārliecinoši ieguva kopvērtējuma titulu. Taču šoreiz galvenajiem šīs grupas favorītiem bija sarežģīti atkārtot sezonas laikā Latvijas čempionātu posmos sasniegto, jo bija pamainījies sastāvs, iztrūkstot dažiem līderiem. Iespējas sevi pierādīt bija jaunās maiņas pārstāvjiem.

U10 grupā sacentās sešas komandas, tāpēc katra no tām aizvadīja piecas spēles. Paši jaunākie livonieši ar 5:3 apspēlēja jūrmalniekus un ar 7:4 tika galā ar RKĢ. Vēl pārliecinošāk ar 5:1 un 6:1 tika pārspēti attiecīgi JNSC Eleja un Baldone/ĶNSS, izcīnot jau četras uzvaras.. Šos pašus sāncenšus diezgan pārliecinoši bija pieveikuši arī “Livonia” principiālākie pretinieki RK “Mītava”. Līdz ar to šo abu komandu starpā noskaidrojās kausa ieguvēji, par kuriem šoreiz kļuva mītavieši, kuriem “Livonia” piekāpās ar nelielu pārsvaru 1:3.

U14 grupā “Livonia/RRK” arī iztrūka vairāku galveno spēlētāju, tāpēc Latvijas čempionāta kopvērtējuma otrās vietas ieguvējiem, kuri vienā posmā arī uzvarēja, Latvijas kausā nācās samierināties ar trešo vietu, četru komandu konkurencē nospēlētājās trijās s Grupas līderu Baldones pārākumu nācās atzīt ar 0:18. Pārējās divas spēlēs livoniešiem sanāca ļoti spraigas, ar beidzoties ne tikai ar viena punkta starpību, bet ar pilnīgi vienādu rezultātu – 4:3. Ar šādu rezultātu, ar kādu Latvijas hokeja izlase šogad pasaules čempionātā pārspēja ASV, izcīnot pirmo mūsu valsts medaļu šajā sporta veidā, livonieši apspēlēja RK “Mītavu”, bet zaudēja Elejai.

U12 grupā, kur sacentās piecas komandas, šoreiz livoniešiem neizdevās izlikt komandu, jo šīs grupas spēlētāji bija piesaistīti U14 grupas komandas komplektēšanai, jo traumu dēļ bija iztrūkumi. Visās četrās spēlēs uzvarēja un kausu ieguva Baldone/ĶNSS, kuriem sīvā cīņā ar 4:6 piekāpās otrās vietas ieguvēji RK "Mītava".

“Livonia” jauniešu komandu treneris Artūrs Baranovskis stāsta par situāciju ar spēlētājiem un komandas mērķi šajā kausā. “Godīgi sakot, mēs šo Latvijas kausu izmantojām, lai dotu iespēju spēlēt tādiem bērniem, kuri regbijā ir sākuši trenēties visai nesen. Ņemot vērā, ka U14 vecuma grupā vairāki bērni ir guvuši traumas ārpus regbija laukuma, tad tas pamainīja trenera uzstādījumus un lika iespēlēt gan jaunos spēlētājus, gan arī perspektīvākos U12 spēlētājus,” skaidro Baranovskis.

“Nācās piekāpties protams Baldonei, bet ļoti pozitīvi nospēlēja mūsējie pret Eleju, ar visu to, ka zaudēja,” atzīst “Livonia” jauniešu treneris un piebilst, ka arī U10 grupas spēlētāji cīnījās, darīja, ko varēja, bet šoreiz nedaudz nepaveicās.

     [+] [-]

, 2023-10-07 10:51, pirms 7 mēnešiem
Kādēļ rakstu autors vienmēr laiku izceļ Livoniju? Livonija un tad pārējās komandas.