Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes izlase ar Pasaules kausu dodas uz kapsētu pie bojāgājušā komandas biedra

Jaunzēlandes izlase ar Pasaules kausu dodas uz kapsētu pie bojāgājušā komandas biedra
Foto: Ma'a Nonu.

Pasaules kausa ieguvēji regbijā Jaunzēlandes izlase atgriezušies mājās. Piedalījušies oficiālajās parādēs, atsevišķi All Blacks regbisti kapsētā apciemoja šogad jūnijā traģiski bojāgājušo regbistu Džeriju Kolinsu.

Jūnijā pasauli pāršalca traģiska ziņa - autoavārijā Francijā gājis bojā leģendārais Jaunzēlandes regbists Džerijs Kolinss un viņa sieva. Savukārt pāra tikai trīs mēnešus mazā meitiņa brīnumainā kārtā negadījumā izdzīvoja, jo mirkli pirms sadursmes Kolinss ar savu ķermeni meitu piesedzis, vēlāk ziņoja policija.

Kolinsa zaudējums bija smags trieciens regbija pasaulei, bet jo sevišķi Jaunzēlandei. Dažas dienas pēc traģēdijas Kolinsa Francijā spēlējošie All Blacks cīņu biedri avārijas vietā vienojās hakā. Lai arī Kolinss Jaunzēlandes izlasē pēdējos gados vairs nespēlēja, šā gada izlases modelī bija daudz spēlētāju, ar ko Kolinss bija paguvis spēlēt kopā un pat kā kapteinis vest komandu laukumā dažās spēlēs. Jaunzēlandes izlase paziņoja, ka Pasaules kausa izcīņas finālturnīru viņi veltīs Džerijam Kolinsam, cenšoties viņa piemiņu godināt ar izcīnītu Viljama Veba Elisa trofeju.

Aizvadītajā sestdienā Jaunzēlandes valstsvienība Pasaules kausa finālspēlē ar 34:17 pārspēja Austrāliju, trešo reizi kļūstot par Pasaules kausa ieguvējiem. Jau trešdien Jaunzēlandes izlases spēlētāji Dens Kārters, Ma'a Nonu, Džeroms Kaino, Laiems Mesams un Sonijs Bils Viljamss devās uz kapsētu, lai sveiktu dzimšanas dienā savu cīņu biedru Kolinsu un nogādātu viņam Viljama Veba Elisa trofeju.