Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džonsons: "Vilšanās par zaudējumu "Ažuolas", vajadzēja uzvarēt, bet neļāva nepiespiestās kļūdas"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Džonsons: "Vilšanās par zaudējumu "Ažuolas", vajadzēja uzvarēt, bet neļāva nepiespiestās kļūdas"
Nīls Džonsons sniedz livoniešiem norādījumus. Foto: RK "Livonia".

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma Baltijas Top līgā spraigā spēlē Kauņas “Ažuolas” komandai RK “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons neslēpa vilšanos par piedzīvoto neveiksmi un atzina, ka livoniešiem vajadzējis uzvarēt, lai arī statistika rāda ko citu, un zaudējama galvenais iemesls esot nepiespiesto kļūdu daudzums.

Iepriekš informējām, ka Baltijas Top līgas sezonā pirmo zaudējumu piedzīvoja regbija klubs “Baltic XL/Livonia”, kas Kauņā bija vadībā pēc pirmā puslaika ar minimālu pārsvaru, bet beigās spraigā cīņā tomēr ar 24:31 zaudēja vietējam regbija klubam “Ažuolas”.

“Spēle pret “Ažuolas” sagādāja vilšanos. Uzskatu, ka mums vajadzēja uzvarēt. Taču spēles statistika rāda kaut ko citu. Mēs pieļāvām 17 nepiespiestās kļūdas, uzvarējām tīri tikai trijās no 15 bumbas ievadīšanām spēlē, kā arī saņēmām 14 sodus, bet pretinieki tikai deviņus,” stāsta RK “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons.

“Neskatoties uz pārsvara iegūšanu, mēs nespējām to realizēt, jo nenostrādāja restarts. Tas “Livonia” nav raksturīgs. Pret “Miesniekiem” (iepriekšējā spēle Baltijas Top līgā 28. jūlijā – aut.piez.) mums bija 85% pozitīvas bumbas ievadīšanas spēlē, bet pret “Ažuolas” mēs ar tādu pašu procentu daudzumu bijām mīnusos. To noteikti var piefiksēt, taču mums vajadzēja, lai tas strādā,” norāda Džonsons.

“Neskatoties uz to, ka spēles sākuma atdevām dažas piezemējumu iespējas, no pozitīvām lietām varētu minēt precīzos soda sitienus, kas palīdzēja mums beidzot gūt punktus un noturēties spēlē. Uzskatu, ka septiņas minūtes līdz beigām mēs vēl “bijām spēlē” un varējām izlīdzināt rezultātu. Taču, neskatoties uz palikušo laiku, bija pārsteidzoši, ka galvenais tiesnesis nepielika klāt papildu laiku. Uzskatu, ka vajadzēja pielikt vismaz 10 minūtes papildus klāt, ņemot vērā to laiku, kamēr spēle nenotika, kad pretinieku spēlētāji traumu dēļ gulēja laukumā,” pārsteigumu un neizpratni pauž “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris.

“Zaudēt nekad nav patīkami, taču bija arī pozitīvas lietas, un tās mums jāņem līdzi uz nākamo spēli. Uzskatu, ka mums bija par īsi spēlētāju maiņu soliņš, jo bija tikai 21 spēlētājs. Mīnuss bija tas, ka nebija pietiekamu aizstājēju uzbrucējiem, kuri šoreiz nedarbojās tik labi kā iepriekš, kā arī bumbas ievadīšana spēlē. Taču galvenais zaudējuma iemesls bija nepiespiestās kļūdas,” secina Nīls Džonsons un piebilst: “Jātiek atpakaļ uz pareizā ceļa. Nākamais pretinieks “Šauļi” būs spēcīgs, bet mums ir svarīgi, lai varētu parādīt laukumā labu sniegumu.”