Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Trešdien Baldonē izšķirošā cīņa par LČ titulu regbijā-15 starp "Livonia" un "Miesniekiem"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trešdien Baldonē izšķirošā cīņa par LČ titulu regbijā-15 starp "Livonia" un "Miesniekiem"
"Livonia" un "Miesnieku" spēle LČ 2022. gadā. Foto: Juris Bērziņš - Soms.

Šo trešdien, 7. jūnijā, Baldones stadionā gaidāma šīs sezonas lielākā intriga regbijā, proti, izšķirošā spēlē par šī gada čempionu titulu starp abām spēcīgākajām valsts regbija-15 komandām – “Livonia” un “Miesnieki”. Spēles sākums plkst. 19.30.

Allaž Latvijas divu labāko regbija komandu “Livonia” un “Miesnieki” dueļi ir izsaukuši lielu interesi, un izņēmums nebūs arī šī reize. 2021. gadā turpat Baldones stadionā ar 51:37 uzvarēja “Livonia”, kļūstot jau par pieckārtējiem uzvarētājiem pēdējo deviņu gadu laikā, bet pērn abās ļoti līdzvērtīgajās čempionāta spēlēs uzvaras ar 26:23 un 33:20 svinēja “Miesnieki”, atgūstot čempionu titulu. Savukārt Baltijas Top līgā pērn savstarpējā duelī ar 27:10 pārāki bija livonieši.

Šajā sezonā pēc jaunās sistēmas ir tikai viens aplis, proti, piecu komandu konkurencē katra aizvada četras spēles, ar katru no pretiniekiem spēlējot vienu reizi. Šīs sezonas laikā abām komandām ir pa trim uzvarām. “Livonia” ar 62:7 uzvarēja Valmieras “Fēniksu”, ar 58:19 pieveica “Ežus”, bet ar 101:10 pagājušajā nedēļā izrēķinājās ar “Lāči/Mūku Sala”. Arī “Miesnieki” saviem pretiniekiem nebija atstājuši cerības, ar 69:24 pārspējot “Ežus”, ar 65:14 apspēlējot “Fēniksu” un ar tehnisko uzvaru 28:0 pret “Lāči/Muku Salu”, jo pretinieki neieradās uz spēli.

Pēc pārliecinošās uzvaras pagājušajā trešdienā ar 101:10 pret “Lāči/Mūku Sala” “Livonia” treneris Mārcis Rullis norādīja, ka tas bijis labs treniņš un ka galvenā spēle būs šo trešdien pret miesniekiem: “Nedaudz savādi, ka šogad ir tikai viens aplis, līdz ar to šī viena spēle arī visu izšķirs. Kā esam pirms tam jau teikuši, tad šajā sezonā uzsvaru liekam uz jauniešiem. No pieredzējušajiem spēlētājiem būs kādi septiņi vai astoņi regbisti.”

“Livonia” treneris norāda, ka paši bija iniciatori tam, lai spēle notiktu Baldonē. “Pēc izlozes mūsu savstarpējā spēlē “Miesnieki” ir mājinieki, tāpēc vēlējāmies, lai šī izšķirošā spēle notiek Baldonē, kur ir kvalitatīvāks laukumos un stadions nekā sākotnēji piedāvātajā Rīgas Tehniskās koledžās stadionā. Šī spēle būs arī rūdījums jaunajiem spēlētajiem. Abām komandām šis ir principa jautājums un papildu motivācija noskaņoties nav nepieciešama. Gan “Livonia”, gan “Miesnieki” ies tikai uz uzvaru. Es vērtēju iespējas 50:50. Jebkurā gadījumā būs ļoti interesanta un līdzvērtīga spēle, tāpēc aicinu ikvienu 7. jūnijā vakarpusē uz Baldoni.”

Arī “Livonia” trenera asistents Donovans Du Rands (Dienvidāfrika) uzsver, ka pagājušā nedēļas graujošā uzvara neko būtisku nenozīmē un ka tā bijusi tikai sagatavošanās, jo svarīgākā spēle ir šo trešdien. Dienvidāfrikas speciālists norāda, ka abas komandas ir līdzvērtīgas un ka ir svarīgi ļoti labi spēli iesākt, kā arī labā līmenī aizvadīt spēli no sākuma līdz beigām. “Uzvarēs tas, kas konkrētajā dienā nospēlēs labāk. Uzskatu, ka pagājušajā gadā mēs bijām labāki, mums bija iespējas uzvarēt, taču tieši spēles dienā “Miesnieki” nospēlēja labāk. Domāju, ka abas komandas ir vienādā līmenī,” stāsta Du Rands.

“Mums iztrūks Miķela Jureviča, kas joprojām atkopjas no traumas, kā arī Enzo Beltramino, kurš pagājušajā mēnesī satraumējās,” uz līderu nespēlēšanu norāda Donovans, piebilstot, ka priecē, ka mūsu jaunie spēlētāji ir labi iejutušies un nebīstas no pieredzējušajiem pretiniekiem.

     [+] [-]

, 2023-06-05 19:05, pirms 10 mēnešiem
Kur radīs?