Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta pirmajā posmā jauniešiem U16 uzvar Elejas regbisti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionāta pirmajā posmā jauniešiem U16 uzvar Elejas regbisti
Foto: Juris Bērziņš - Soms un Jānis Ivanovskis.

Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Rīgā tika aizvadīts pirmais Latvijas čempionāta regbijs-7 posms U-16 vecuma grupā, kurā uzvaru izcīnīja Elejas regbisti.

Uz pirmo posmu bija ieradušās sešas komandas. No tām pusi jeb veselus trīs sastāvus bija atveduši 2022.gada Latvijas čempioni U-16 grupā Livonia klubs, pirmo reizi kluba vēsturē startējot ar trim komandām. Tajā pat laikā sezonas atklāšanas turnīrā livoniešiem neveicās tik labi kā aizvadītās sezonas noslēgumā.

"Livonia" pirmais sastāvs- "Livonia/Garkalne" ierindojās trešajā vietā, mazajā finālā revanšējoties par zaudējumu apakšgrupā un ar 24:12 uzvarot Baldone/ĶNSS komandu, kuri ieņēma pirmo vietu pirmajā apakšgrupā.

Zināmu pārsteigumu sagādāja "Eži" komandas jaunie regbisti, kas labu spēli rādīja gan apakšgrupā, gan arī spēja pusfinālā no cīņas par pirmo vietu izslēgt Baldone/ĶNSS komandu, izcīnot pusfinālā uzvaru ar 27:7.

Finālā "Eži" tikās ar livoniešus pusfinālā uzveikušo Eleja JNSC. Dienas noslēguma un izšķirošajā spēlē gan varēja redzēt, ka spēka jaunajiem ežu regbistiem neatliek, lai paklupinātu arī Sandras Avotas trenēto komandu. Līdz ar to finālā ar 35:5 pārliecinošu uzvaru svinēja komanda no Elejas.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Eleja JNSC spēlētājs Dāvis Lielcepurs.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv