Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" treneris pēc panākuma:"Šī uzvara ir nozīmīga vairāku iemeslu dēļ"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" treneris pēc panākuma:"Šī uzvara ir nozīmīga vairāku iemeslu dēļ"
Foto: Latvijas Regbija federācija.

Baltijas "Top" līgas izslēgšanas spēles sestdien tika atklātas Upesciemā ar pusfināla maču starp "Livonia" un Kauņas "Ažuolas" vienībām, spraigā duelī virsroku ņemot Latvijas komandai. Tikmēr mazajā pusfinālā spēlēs par 5.-8.vietu RK "Miesnieki" līdzīgā cīņā piekāpās "Šauļi" komandai. "Livonia" treneris pēc uzvaras atzīmēja, ka komandai šī uzvara ir nozīmīga vairāku iemeslu dēļ.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas vicečempioni "Livonia" šīs sezonas "Top" līgas pamatturnīra uzvarētājus pirmajā pusfināla spēlē savā laukumā pārspēja ar rezultātu 23:21 (13:8). "Livonia" galvenais treneris Mets Pallas atzīmēja, ka šī komandai vairāku iemeslu dēļ ir nozīmīga uzvara: "Pirmkārt, izdevās reabilitēties par iepriekšējo neveiksmi sezonas sākumā, otrkārt, pusfinālu izdevies iesākt ar uzvaru, un, treškārt, panākums pret līgas spēcīgāko klubu vīriem dos lielāku pārliecību par saviem spēkiem pirms izšķirošā mača Kauņā."

"Puiši šodien laukumā parādīja lielisku sniegumu. Arī tie, kuri nāca uz maiņu," gandarīts par uzvaru pirmajā pusfināla spēlē bija treneris. "Mums gan jāsaprot, ka darbiņš nav paveikts - esam pusceļā. Iegūtais pārsvars nav liels. Iespējams, ar to pietiks, bet neslēpšu, ka mēs, treneru korpuss, vēlētos nedaudz lielāku pārsvaru. Zinām, ka viņiem vajadzēja gūt mazāk punktu, jo no diviem piezemējumiem mēs noteikti varējām izvairīties."

"Līdz otrajai spēlei ir tikai nedēļa. Ja kārtīgi neatjaunosimies un nestrādāsim treniņos, šajā spēlē paveiktais būs kaķim zem astes," par to, cik būtiski ir saglabāt augstu koncentrēšanās līmeni, pauda Pallas. "Šajā spēlē jutām lielu skatītāju atbalstu. Šis ir liels panākums klubam un spēlētājiem, tāpēc jānotur pozitīvā enerģija un tā vēlreiz jāizliek laukumā Kauņā."

Zināms, ka savainojuma dēļ otrajā pusfināla spēlē, kas notiks šo sestdien, 8.oktobrī Kauņā, "Livonia" nevarēs palīdzēt Uvis Vasiļenko. Tāpat būs jāiztiek bez Anglijas regbistiem Tobija Turguda un Džastina Bīsa. Paredzams, ka spēle Kauņā būs sarežģīta nevien tāpēc, ka ierindā nebūs vairāku spēlētāju, bet arī tāpēc, ka "Ažuolas" mājas laukums ir ar sintētisko segumu, nevis zālāju.

"Visi šie apstākļi... Šodien lielu atbalstu saņēmām mēs, bet mums jāsaprot, ka Kauņā tribīnes fanos par "Ažuolas". Arī šo faktoru nedrīkst neņemt vērā," par gaidāmo atbildes spēlē stāstīja treneris. "Galvenais būs tikt galā ar spiedienu - neļaut tam mūs ietekmēt. Mēs pierādījām, ka varam uzvarēt čempionāta spēcīgāko komandu. Ar šādu apziņu mums arī jādodas laukumā nākamajā spēlē."

Savukārt svētdien "Top" līgā dramatiskā cīņā par 5.-8.vietu "Miesnieki" ar rezultātu 23:26 atzina "Šauļi" komandas pārsvaru. Līdz ar to "Miesnieki" "Top" līgas pēdējā spēlē tiksies ar "VRA-Tomosta", kur cīnīsies par 7.vietu.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv