Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pro 12 sezona sākas bez pārsteigumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Pro 12 sezona sākas bez pārsteigumiem
Foto: facebook.com/leinsterrugby

Līdz ar Anglijas Premjerlīgu, šovakar sākās Pro 12 čempionāta sezona un tās ievadā iztika bez pārsteigumiem, jo pirmajos trijos mačos uzvaras izcīnīja cīņu favorītes.

Pretēji Anglijas Premjerlīgai, Velsas, Skotijas, Īrijas un Itālijas apvienotajā čempionātā nekādas intrigas un trilleru nebija. Tiesa, tas arī tāpēc, ka šodien savas spēles aizvadīja arī trīs vājākās iepriekšējās sezonas komandas.

Trevīzo “Benetton”, kas pagājušsezon bija pati vājākā līgas komanda un Leinsteras vienība, kura, pilnīgi pretēji, regulārajā sezonā ieņēma pirmo vietu (finālā gan negaidīti piekāpās Konahtai). Jāsaka, ka, lai arī, vērtējot pagājušās sezonas sasniegumus, tieši šajā spēlē tikās divas visdažādākās komandas, beigu rezultāts, tā starpība, bija vismazākā, jo Īrijas vienība pārspēja itāļus ar 20:8. Pārsvars tika iegūts pirmajā mača pusē, kad Leinsteras vienības akadēmijas spēlētājs Džoijs Karberijs guva divus piezemējumus.

Otrai Itālijas komandai, Parmas “Zebre”, kurai pagājušajā sezonā beidzot izdevās izvairīties no jau tradicionāli pēdējās vietas, šī sezona gan sākās ar pamatīgu pērienu no ne tās spēcīgākās Svansī “Ospreys” komandas. Velsieši apspēlēja itāļu “zebras” ar 58:5, kas ir grandioza sagrāve spēlējot šādā līmenī. Interesanti, ka trīs piezemējumus šajā mačā guva hukers Sems Parijs, divi piezemējumi centra Bena Džona kontā, bet 19 punktus, kas gūti sitot pa vārtiem, nopelnīja Sems Deivīss.

Visbeidzot trešajā vakara spēlē Īrijas komanda no Ulsteras tikās ar velsiešu Ņūportas “Gwent Dragons”, kas pirms gada tikai pateicoties vairāk nopelnītajiem bonusa punktiem spēja ieņemt 10. vietu. Ulstera izcīnīja gana drošu uzvaru ar 29:8, lai gan pirmie pie punktiem tika tieši velsieši. Šajā spēlē deviņi punkti Ruāna Pienāra kontā.

Pro 12 regulārā sezona, 1. kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
02.09.LeinsteraTrevīzo “Benetton”20:8
“Ospreys”“Zebre”58:5
UlsteraŅūportas “Gwent Dragons”29:8
03.09.“Scarlets”Munstera
KonahtaGlāzgovas “Warriors”
Kārdifas “Blues”Edinburga